Hirdetés
- PlayStation 5
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Bestbuy játékok
- Borderlands 3
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Mortal Kombat 1: Khaos Reigns - Így harcol Ghostface
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Diablo IV
- Hearthstone: Heroes of Warcraft - free online CCG
-
GAMEPOD.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Monngoose
aktív tag
Erre esetleg valaki?
Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc
-
-
nfsu17
veterán
válasz djnice #68578 üzenetére
Most már látom a drop és skip frame-eket.
Amit a szemem igazolt, igazolták a számok is.
Amikor döcögést láttam, megjöttek a frame skipek is.
Drop frame nem volt.
Az utolsó 70 másodpercben egyetlen skip sem volt.
Előtte volt, mikor 30-40s-ig semmi frameskip, majd pár másodpercig csinálja...majd megint jó egy 30-40s-ig.
Mindegy, hogy a tv 29.97 vagy 59.94 hz-en van.
Még mindig arról a panasonic h264 sampleről van szó.
A HEVC redbull 4k60 sample egyetlen egy hibát nem produkált.
Van egy 4k 25p h264 filmem is. Ott egyetlen skip/drop frame sincs. Bár a szemem néha azt sem látja folyamatosnak. Ugyan az 1080-ban jobb. Tv 50hz-en. 25hz-en meg dobálja a frameket 4k-ban a film. -
blakey
titán
válasz nfsu17 #68906 üzenetére
Már írtam többször, sok "NG" boxon nem jó, pl. nálam GTKingen, Vim3Pro-n nem jó, X96 Air 4/32-n jó, nem véletlenül írom, hogy nem tökéletes az új kernellel a lejátszás. Régi SoC-okat, S905/X/W/D, S912-t nem érinti, ott régi kernel van és hibátlanul megy a lejátszás.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz junkpod #68908 üzenetére
Akkor igen, teljesen ki kell kapcsolni. Bár ezeken a boxokon az infra letakarása nem biztos, hogy segít, helyette végigmennék a TV, erősítő távok gombjain, hogy nem kapcsolja-e be valamelyik a boxot. Nálam a TV távja a 4-ből 3 boxot bekapcsol, egyiket az OK gomb, másikat a lefelé nyíl, harmadikat meg szintél a nyíl, bár ebben nem vagyok biztos. Nálam wifis konnektorba van csatlakoztatva a box, így egy gomnyomásra kikapcsolom.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
junkpod
veterán
Egyből az ágyúval lőttem. Sikerült a setenv megoldással kikapcsolni a cec-et.
Végre elvárás szerint nem működik a cec.
Köszönöm!Box's don't touch!
-
nfsu17
veterán
válasz blakey #68907 üzenetére
Persze, értettem elsőre is, csak felfogni nehéz.
Mivel nagyrészt jó a videó, csak néha döcög meg...a régebbi gépek meg jobbak akkor ezek szerint...na mindegy.Most az az újabb bajom, hogy több 1080p25 film esetén, mikor elindítom ezeket, és rögtön nyomok egy codec infot, akkor kiírja, hogy 1080p25, majd 2s múlva meg átvált 1080i50-re.
Medio info szerint (pc-n) ezek 25fps filmek, semmi interlaced vonatkozásuk nincs.
Olyan is volt, hogy átváltott 1080p25-ről 1080p50-re...és úgy maradt... az nem 1080p50 film volt.
Egy következő indításkor már megint 1080i50 lett.
A tv végig 1080p50hz-en megy, bármit ír ki a codec info, tehát a frekit nem befolyásolja a kiírás. -
cof
veterán
válasz nfsu17 #68913 üzenetére
Nekem is van ilyen anyagom, hogy változó az fps. Gondolom valami TV felvételről van szó.
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Variable
Frame rate : 50.000 FPS
Original frame rate : 25.000 FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Interlaced
Scan type, store method : Separated fields
Scan order : Top Field First[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
blakey
titán
válasz nfsu17 #68913 üzenetére
Nem jobbak a régi gépek, régi kernellel működnek, kiforrottabbak. Valószínűleg tesztelni fogom az S912-t, mert már régóta nem próbáltam és kiváncsi vagyok, hogy azzal milyen a napi használat. NG boxok közül nálam jelenleg az X96 Air a kevésbé problémás. Ha a 25p-t 25 fps-el szeretnéd lejátszani akkor használni kell az Engedélyezési listát, azért van.
-
nfsu17
veterán
A Tiéd egy rendes "i" anyag, ezzel nincs gond, ha ennél írja ki, hogy 1080i50...ha nem ezt írná ki, az lenne baj.
Nálam pl.:
Formátum/adatok : Advanced Video Codec
Formátum profil : Main@L4
Formátum beállítások, CABAC : igen
Formátum beállítások, ReFrames : 3 képkocka
Kódek azonosító : V_MPEG4/ISO/AVC
Időtartam : 31 perc 14 mp
Adatsebesség mód : változó
Adatsebesség : 6 810 kb/s
Legnagyobb adatsebesség : 10,2 Mb/s
Szélesség : 1 920 képpont
Magasság : 1 080 képpont
Képarány : 16:9
Képkockasebességi mód : állandó
Képkockasebesség : 25,000 FPS
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling/String : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bit
Sorváltás típusa : folytonos
Bit/(képpont*képkocka) : 0.131
Adatfolyam mérete : 1,44 GiB (82%)Most másoltam fel frissen a boxra, még sosem indítottam el előtte ezt a fájlt.
És már írja is:Felmásoltam egy másikat, ami szintén nem volt még soha a boxon:
Formátum : AVC
Formátum profil : High@L4
Formátum beállítások, ReFrames : 4 képkocka
Kódek azonosító : avc1
Kódek azonosító/adatok : Advanced Video Coding
Időtartam : 1 óra
Adatsebesség : 5 000 kb/s
Bit/(képpont*képkocka) : 0.096
Adatfolyam mérete : 2,57 GiB (97%)Szintén 1080i50-nek írja.
Itt egy hdtv_tv_rip, amit eleve 1080i-ként "árultak".
Időtartam : 1 óra
Adatsebesség : 1 413 kb/s
Képkockasebességi mód : változó
Képkockasebesség : 25,552 FPS
Eredeti képkockasebesség : 25,000 FPS
Szabvány : Component
Sorváltás típusa : MBAFF
Bit/(képpont*képkocka) : 0.027
Adatfolyam mérete : 1,08 GiB (79%)
Default : igen
Forced : nem
colour_range : Limited
colour_primaries : BT.709
transfer_characteristics : BT.709
matrix_coefficients : BT.709
Ez is 1080i50 szerinte, de ezzel (szerintem) nincs is baj. Képet erről nem csatolok, ua. mint fent.Van "960p"-m is, az meg jó.
Formátum profil : High@L4.1
Időtartam : 51 perc 42 mp
Adatsebesség : 9 091 kb/s
Magasság : 960 képpont
Képarány : 2,000
Bit/(képpont*képkocka) : 0.197
Adatfolyam mérete : 3,28 GiB (88%) -
the.odzsy
aktív tag
Most már tanácstalan vagyok mint Ádám anyák napján! Adott egy X88ProX3 ketyere, annak androidjából kibányáztam a remote.conf fájt. Viszont annak tartalma igen csekély:
work_mode = 0x1
repeat_enable = 0
debug_enable = 0
#sw decode parameters
max_frame_time = 1000 .
De van mellette 3 db remote.tab fájl és egy remote_mouse.tab fájl más más tartalommal.
Mivel olvastam, hogy csak az Android tud több távirányítót kezelni, ezért bemásoltam külön-külön a tab fájlok tartalmát, de CE alatt csak nem működik a távirányító.
Mi lehet a gond, mit csinálok rosszul?MAGYAR vagyok nem turista!!!
-
nfsu17
veterán
Lehet, hogy tényleg bug, mert most meg találtam "jót".
Én nem látok olyan esze-veszett nagy különbséget, mint amit az előző hsz-om 2. nfo-jába tettem.Formátum/adatok : Advanced Video Codec
Format_Settings_GOP : M=4, N=50
Kódek azonosító : avc1
Kódek azonosító/adatok : Advanced Video Coding
Időtartam : 28 perc 40 mp
Adatsebesség : 3 900 kb/s
Szélesség : 1 440 képpont
Bit/(képpont*képkocka) : 0.100
Adatfolyam mérete : 787 MiB (97%) -
mexel
veterán
válasz the.odzsy #68921 üzenetére
Azt hiszem ehhez is jó a remote.conf amit csináltam, megtalálod a fórumban. Talán a vontar x3-hoz volt ilyen, de lehet hogy egy másikhoz, de ez a fajta táv már megvolt. Keress utána és biztosan lesz remote.conf, az is lehet hogy ehhez Droidmester csinált, nem emlékszem pontosan melyik volt ez a lila gombos. Az biztos hogy van hozzá. Ha itt nem akkor máshol. Keresgélj.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Csicsóka #68815 üzenetére
Jó, ezt honnan tudattam volna? Mégiscsak a CE fórum és amint olvashatod te is, senki nem írt olyanokat oda, mint te. (Amúgy épp az, hogy ott is file rendszer, meg file sérülésekkel dobálóztak, ezért kaptam fel rá a fejem.) De akkor te azt mondod, hogy még erre a scrip-telésre sincs szükség igazán reboot és kikapcsolás esetén se, semmi gondot nem okozhat a winyónak és elég ez az autó leválasztás amit csinál a CE? Ha jól értem ekkor pont annyi történik (automatikusan), mint amikor én manuálisan "Safely Remove"-olom a meghajtót a menüből?
Vagy azért a legbiztosabb az lenne, ha mégis beletolnám a script-et?(És Android alatt vajon mi a helyzet, ott is rendesen leválasztja a winyót a rendszer kikapcs, vagy reboot esetén?)
-
Csicsóka
őstag
válasz SunMount3r #68927 üzenetére
Konkrét sérülést, vagy adat vesztést nem olvastam ott, mert nem is fordult elő ilyen. De ezen fórum indulása óta, itt sem írt senki ilyesmit. Ha lett volna, már régen kerestük volna rá a megoldást, itt a többi Linuxos szakival.
Annál inkább volt olyan, hogy nem állt le a HDD motor. Erre való főleg ez a megoldás. De még ezzel sem lehetett minden fajta USB to SATA vezérlőre kötött lemez forgását leállítani. Vannak olyan chipek, amik a hdparm utasítást nem úgy kezelik le a lemez felé ahogy azt kellene.
A JMS 578 (Jmicron) vezérlőhöz a Hardkernel adott ki egy javított FW-t, amiben ez (is) javítva lett.
Jól érted, a reboot, és poweroff alatt rendesen leválasztódik a lemez, de ha parázol, akkor lehet használni egy ilyen shutdown.sh-t.
Igaz nem fog használni, de ártani se.Andoidot nem vizsgáltam ebből a szempontból, de mivel az is egy Linux kotladék, egészen biztos hogy leválasztja az is, különben tömeges fájl rendszer sérülés lenne, és az kiverte volna már a biztosítékot sokaknál.
-
Cubaferi1
újonc
Sziasztok kedves fórum társak keresek olyan segítőkész hozzáértő embert aki segítségemre lenne a távirányító beállításában x92 boxom van és coreelec fut rajta de a távirányító nem működik, a szűkséges fájlokat elküldeném.
-
ginola
addikt
Sziasztok
GT-kingre szeretnék Netflixet, lehetőleg CE alá, mik a lépései?
-
mexel
veterán
válasz ginola #68932 üzenetére
Beírod a keresőbe itt hogy "netflix" vagy "netflix telepítés" és ehhez hasonlók. Kezdetnek jó.
Ha nem találsz semmit ami rávezetne a telepítésre, amit kizártnak tartok, akkor a fentebb adott link már kell hogy segítsen ha összerakod az olvasottakkal
Szerintem szánj rá pár percet hogy ne kelljen mindig mindenkinek mindent egyesével leírni, érdems. Nem csak a netflix telepítés lesz akkor tiszta henem esetleg más is, hogy hogyan kell egyebeket is telepíteni utána. -
mexel
veterán
válasz ginola #68932 üzenetére
De ezzel e kérdéssel itt jobban jársz és ott keress rá inkább, szerintem ott még több és tutibb találat lesz.
-
mikrofon
veterán
Most tűnt fel, hogy a gyerekeknek a Mancs őrjárat című mese sorozat esetén nem stimmel a média infó és a képek a mediatárban. Az oka nagyon egyszerű és logikus is. Mégpedig az hogy maga a videófájlok számozás S0xE0y ahogy kell. Mindig eggyel nő az y. Azonban egy ilyen videofajlt két részt tartalmaz. Ezzel szemben az adatbázisban ugye minden rész külön szerepel.
Tehát adott évadon belül az első videó fájl S05E01 az a média adatbazisban S05E01 de a valóságban meg az első és második rész.
Míg a második videó fájl S05E02 amihez a média adatbázisban is S05E02 kerül hozzá, de a valóságban meg már a harmadik és negyedik rész.
Ráadásul a helyzetet tovább nehezíti hogy időnként van olyan rész, ami dupla hosszú. Így a végére már teljesen követhetetlenül elcsúszik a tartalom a címtől és a kis képtől. Így a gyerekek nem azt a mesét kapják amit a kép és a cím alapján választanak.Hogy lehet ezt a legegyszerűbben megoldani?
Egyáltalán érthető a probléma?[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
-
DraXoN
addikt
Szerintetek ez jó vétel lehet: [link]
4/64GB-os verzióban ennyiért.
Vagy van valami ami jobb volna max 50$ környékén?
(nem bánom ha akár HDD építhető a belsejébe .. láttam léteznek olyanok is.. abban az esetben talán kicsit 50$ felé is mehetünk.. ha van értelme)úgy gondoltam már ideje lecserélnem az "öreg" első generációs CS918-at ... kiszolgált
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Samsung Galaxy Z Flip 5
-
DraXoN
addikt
-
mexel
veterán
Lenne egy kérdésem a ceemmc-vel kapcsolatban. Van egy telepített ceemmc-vel telepített coreelec, de nem indul egy frisítés után.
Egy új pendrive-ról elindítottam egy CE-t és ceemmc-nél kiírta hogy megtalálta a telepített rendszert. Ha jól sejtem ( ezt még nem próbáltam) a 6-os menüpont-al csinál egy mentést az emc-n lévő beállított CE-ről?
Ez csak egy mentés lesz .tar fájlban pl vagy a pendrive-ot felülírja és klónozza a fent lévő rendszert? Próbálta már valaki?
Ha nem akkor kénytelen leszek tesztelni.
Próbáltam értelmezni a menüpontokat, de kb eddig jutottam. 90%-osan sejtem mi lesz de ha van biztos válasz akkor megköszönöm előre is. -
Cubaferi1
újonc
Sziasztok kedves fórum társak keresek olyan segítőkész hozzáértő embert aki segítségemre lenne a távirányító beállításában x92 boxom van és coreelec fut rajta de a távirányító nem működik, a szűkséges fájlokat elküldeném
-
qqq
tag
Sziasztok!
Win10-es a problémám, de az összefoglaló nekem úgy tűnik, hogy a fordítottját oldja meg.
Mecoolt haználunk Libreeleccel. Az eszköz nem csak lejátszó, hanem amolyan otthoni "szerver", azon küldünk át egymásnak ezt-azt a különböző windowsokon (7. 8.1), amik szépen betallózták, meghajtóbetűt kapott. Új telepítésű Win10-en már nem látszik a kodi mappája. Szóval (egyelőre) nem a Win10-en szeretnék megosztani mappát a kodival (és a többiekkel), mert nincs mindig bekapcsolva a Win10-es gép, hanem a kodira szeretnék csatlakozni. Köszönöm a sergítséget! -
Adamo_sx
aktív tag
válasz mikrofon #68935 üzenetére
A Kodi dokumentációban le van írva. Multi-episodes néven keresd.
-
TCr
veterán
Sziasztok,
Megcsináltam CE-re a remote.cof átmásolását, sikerült is, de egy problémám lenne.
Nincs "hosszú gombnyomás" a KODI-ban.
Pl. navigáláskor a le- és felfelé gombokat nyomkodni kell, hogy menjen, csak egyesével tud léptetni.
Van pl. ha egy film fájlon ha hosszan nyomom az "ok" gombot, azonnal indul a film, a context menü helyett.Hogyan lehet ezt orvosolni?
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
nfsu17
veterán
-
tjnet
aktív tag
Régen jártam erre. Kérdezném érdemes-e váltani Mecool K1 Pro-ról Odroid N2-re vagy GT King-re. Főleg 4K film lejátszás NAS-ról Samsung 65MU8002 Tv és ACER 4k vetítő MARANTZ 5012erősítő.
SAMSUNG QE75Q85RATXXH - Samsung S20+ - K1Pro - ACER H6810 - MARANTZ 5012 - DALI Spektror
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Eladó Dell R630 (1U)
- PC játék kódok! (Digitális kulcsok eladók)
- FC PC! Intel Core i5-4460 /// 8GB DDR3 /// Sapphire RX 570 4GB /// SSD + HDD
- BOMBA ÁR! // ÚJ GAMER PC V47 // RYZEN 5500 // 16GB RAM // 1660SUPER // 1TB SSD // 2 ÉV GARANCIA
- Épített Minimal Gamer PC i5 9.gen,8Gb Ram ,Szép állapotban 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest