Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz stratova #8888 üzenetére

    Igen. A Tonga jóval többre képes, csak úgy kellett paraméterezni, hogy ne legyen sokkal jobb a Tahiti VGA-knál. Az R9 285 azért volt fontos, hogy a fejlesztők arra tudnak optimalizálni low-level kódban, és az a kód automatikusan jó lesz a Carrizo, Fiji, Iceland termékeknek.
    Az AMD és a Microsoft lényegében ugyanazokat a problémákat látja a low-level irányban. Lényegtelenné válik a hardverek nyers teljesítménye, mert nagyrészt az határozza majd meg a végső sebességet, hogy az adott programozó képes lesz-e olyan munkát végezni a motor felkészítésében, mint amit ma a gyártók a driverekkel. Mert ugye a programba átkerül minden, amit eddig a driver automatikusan megoldott. Valószínűleg az lesz a jövő tervezési modellje, hogy minden generációváltás előtt ki lesz adva egy új architektúraverzióra épülő lapka, aminél nem számít, hogy mi lesz az eredmény, mert csak azt a célt szolgálja majd, hogy a fejlesztők megtanulják hogyan kell vele bánni. És nagyjából fél évre rá jön az igazi generációváltás, amikor már a programokat optimalizálták az új architektúraverzióra. Ilyenkor az eredetileg kiadott lapkát is fel lehet javítani.
    Most már azért vannak eredmények a DX12-ből is, így körvonalazódik, hogy mire lehet számítani. A Nitrous motor esetében az eredeti Mantle kódot DX12-re átültetve lényegében semmi gondja nincs a Hawaii GPU-nak. Nagyjából olyan gyors, mint Mantle módban. De ha ezt a kódot a GM204-en futtatják, akkor az a Hawaii GPU teljesítményének a felére sem képes, holott ugye DX11-ben nagyjából egymás nyakán vannak. Ergo borzalmasan számít az, hogy a programozó a low-level kódot optimalizálja minden egyes architektúra minden egyes verziójára. 20-50%-os mínuszok jönnek, ha ezt valaki nem teszi meg. És itt az Xbox One kódra is igaz ez. Ha azt átmentik a PC-re módosítás nélkül, akkor az a Hawaii GPU-n jó lesz, de a többi GCN-en befigyel majd egy 10-20%-os hatékonysági mínusz, míg a többi architektúrán 50%-os deficit is lehet. Szóval nagyon fontos lesz a jövőben, hogy legalább fél évvel korábban kapjanak gyakorlatilag kész hardvert a fejlesztők abból az architektúraverzióból, amire épül majd az új generációs sorozat.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák