Új hozzászólás Aktív témák

  • Aprósólyom

    addikt

    válasz Aprósólyom #57853 üzenetére

    A valós kérdés, hogy be tud-e gyűrűzni a kereskedelmi forgalomba, hiszen le kell küzdeni a meglévő készleteket és a használt piaci bővülő kínálatát.
    Ha kereskedelmi szereplő lennék betenném ezeket a kártyákat a karácsony előtti hajszába és már csak jövőre tenném elérhetővé a következő gent, vagy hogy legyen karácsonyi újdonság, akkor az RDNA3-t bitang magas nyitó áron adnám, ahogy az nVidia is csinálja az RTX 4000 sorozattal. Ha nem tenném, akkor jól kicsesznék magammal... A kereskedelmi szereplők pedig nem restek egyeztetni ilyenekről... közös érdekük.
    Közreműködtek egymással a gyártói és kereskedelmi szereplők, hogy az árszínvonal irreális szintre emelkedjen és most nincs más megoldás számukra, csak előre.
    Ha a vásárló hülye, kifizeti a magas árat ők meg dörzsölik a tenyerüket. Ha a vásárló nem hülye, nem megy bele ebbe a játékba. Belezakózik 1-2 cég, de majd jön helyettük másik, viszont ilyen szenárióban legalább lenne esély az árszínvonal normalizálódására.

    Ha végül tényleg 110K lenne egy 6600 (non-XT) kategória, akkor arra lehetne mondani, hogy figyelembe véve a gyártástechnológia drágulást, inflációt, stb.. Ez nagyjából normálisnak lenne mondható.
    Ne felejtsük el, hogy 2020 elejéig-közepéig egy RTX 2060 100K alatt volt. Lehetett kapni 90K-ért is, miközben ezek már felstrófolt bányász árak voltak.

    Jevons paradox

Új hozzászólás Aktív témák