Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Oliverda #39309 üzenetére

    A 16 GB-os Radeon még mindig a 4Hi-s 4 GB-os stackeket használja. A 4Hi-s 8 GB-os stackek majd valamikor 2019-es esztendő végén lesznek elérhetők. Egyelőre a HBM2-nek ez a specifikációs kiegészítése csak a lehetőség, de még el is kell készíteni hozzá a memóriákat.
    A 32 GB-os verziónál az a gond, hogy az 8Hi-s stackeket igényel, és azokra nagyságrendekkel kisebb a kereslet, mint a 4Hi-s verzióra. Emiatt nem tud kialakulni a túltermelés, ami a memóriapiacon le szokta vinni az árakat. A 8Hi stack jó ha van, de nem tudod alkalmazni, mert szinte mindenki a 4Hi stacket rendeli, így csak ennek mozdul lefelé az ára.

    Nem is a GeForce-on van ebből probléma, hanem a Quadro esetében, ahova marhára nem tudsz ám kiépíteni 8 GB-nál többet HBM2-ből. A 8Hi stack nem igazán realitás, amíg kevesen rendelik. Az AMD-nek ez mindegy, nekik ez a probléma tényleg egy csúszka a driverben, de az NV-nek szüksége van 10-20-40+ GB memóriára, még többre is, viszont náluk ez nem úgy működik, hogy dobja a program a 8 GB-ra az out of memory-t, és majd a driverben kérsz helyette 32 GB-ot, majd minden fasza lesz. Még a mostani 16 GB-os kapacitás is kevés. Nem véletlen, hogy van az új Quadro VGA-knak egy olyan módja, ahol ha veszel az egyik GPU mellé egy másikat, akkor azt be tudod úgy kötni, hogy csak a memóriáját adja hozzá a konfigurációhoz, de a GPU-t magát már ne, így pedig egy extra VGA-val megduplázható az eredeti GPU kapacitása. Kvázi memóriabővítést tudsz így csinálni. Jó drágán persze, de ugyanannyit ér, mint az AMD Vegáknál a driverben a csúszka.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák