Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Oliverda #35687 üzenetére

    TESCO-Zsömle nyilván arra gondolt, hogy a kártya nem RX és nem pedig arra, hogy nem Vega.

    Az általam is sokat szidott HBCC-nek ebben a szegmensben, ezeken az árakon pont nem az a lényege és a célja, hogy spórolni lehessen a rammal és elég legyen a szükséges sávszélességet biztosító számú lapkákból a kisebb kapacitásút ráhegeszteni. Hanem az, hogy olyan nagy mennyiségű adatot tudjon egyben kezelni, ami jóval túllog az ésszerűség határán belüli VRAM kapacitáson. Ezzel együtt ha az árba belefér a párszáz dollár költségtöbblet, akkor persze a nagyobb kapacitást érdemes ráépíteni. Minél nagyobb a cache-ként használható VRAM, annál nagyobb - a VRAM-nál nagyobb - adatmennyiséget tud lényeges teljesítményveszteség nélkül kezelni.

    Az más kérdés, hogy ezt vajon hány és milyen szoftverek is tudják ténylegesen kiaknázni. De hát gondolom, hogy a HPC felhasználási módban is valahogy úgy működhet ez, hogy a kártyának beállítod, hogy 32GB helyett mutassa magát 64-nek, vagy 128-nak és egyszerűen azt tapasztalod, hogy ha 33 vagy 65GB adatot akarsz betölteni, akkor sem áll le.

    Ha és amennyiben ebből a lapkából valaha is lesz RX, azon nyilván csak 4GB-os modulok lesznek. Bár kétségtelen, hogy az is sok.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák