Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Abu85 #34672 üzenetére

    Abban az értelemben, hogy jó-e, nem, nem piacképes. De abban az értelemben, hogy az intel csomagban adta, úgy igen. Ebból lett a 70%. Nyilván van az az árszint, ahol a semmilyen integrált grafika is megteszi, mert egyáltalán nem szempont.

    A skylake megjelenésével volt egy olyan történet, hogy az intel kérte a oem-eket, hogy mivel a skylake igp-je már kellően erős, ne tegyenek mellé dgpu-t.

    A 70%-ot senki nem kérdőjelezte meg és azt, hogy ennek van jelentősége.
    Én csak annyit állítottam, hogy
    a) szerintem ezt a 70%-os piaci részesedést szerinten nem fogja tudni feljebb tornászni a kaby lake G , legalábbis egyelőre nem, mert szerintem kellően drágán fogja adni az intel, hogy ne legyen olcsóbb, mint egy sima kaby lake és egy dgpu. Ennek szerintem az lehet majd az oka, hogy ez a kombó egy kisebb notebook összerakását teszi lehetővé, a kisebb meg mindig drágább. Tehát lehetséges, hogy ez a termék lehetővé teszi a magasabb grafikus teljesíményű vékony notik piacra dobását, de az egy niche prémium kategória lesz
    b) a raven ridgenek cpu és gpu teljesítménye alapján papíron lehetősége lenne az intel IGP és a kaby lake G teljesítmény szint között tarolni azoknál a szegmenseknél, ahol jelenleg az intel CPU mellé tesznek dGPU-t. Ez mondjuk a piac 5-10% lehet hasraütésszerűen, ha abból indulunk ki, hogy az intel az olcsó igp-vel dgpu nélkül visz 70%-ot.
    De nem fog (a RR), mert az oem majd szépen kiheréli a grafikus teljesítmény 1 slotos rammal, aztán konstatálja, hogy hát ez így olcsóbb dgpu notebooknak drága, dgpu-s notebookkal szemben grafikus teljesítményben gyenge, ehhez még kell egy dgput, akkor meg újfent drága.

    Én úgy látom, hogy két dolog veszélyeztetheti a status quot:
    1) egy integrált AMD megoldás (pGPU), ami olcsóbb, mint a szerintem prémiumban megjelenő intel kaby lake g.
    2) Jelenleg az amd apukban rejlő csak extra RAM hozzáadásával kiaknázható grafikkus teljesítményért az AMD prémiumot kér. Ezért alulról valójában csak az a piacvezető CPU tud veszélyes lenni a dpu-kra (30%), amelyik ezzel költséget spórol az OEMnek.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák