Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    válasz Menthirist #10857 üzenetére

    Köszi!

    sosem kellett erősebb proci az amd alá mint az nvidia alá. dx11 alá kellett jóval erősebb proci mint dx12, vulkan vagy mantle alá. És erős alatt is erős egyszálú teljesítményről van szó, mivel a cpu és a gpu közötti kommunikáció egyetlen szálon zajlott. Tehát dx11 alatt a jövőbeli kártyák (új radeonok, pascal nvidia-k) ugyanúgy egyetlen szálon át tudnak kommunikálni a procival ahogy az elmúlt 5 évben, és a sebességük attól függ, hogy a proci ezen az egy szálon át tudja-e eléggé etetni vagy sem, és az erős vga-kat erősebb proci tudja egy szálon etetni.

    DX12/Vulkánnal majd ráérek akkor foglalkozni, ha lesznek.

    DX11 alatt a 7XXX-Radeonoknak pedig erősebb proci kell mint hasonló geforce-oknak (előbb ütköznek procilimitbe). Erről kár vitázni, van erről egy csomó teszt.

    Örülnék, ha az AMD legalább az új VGA szériával elkészítene egy a lehetőségekhez képest CPU kímélő DX11 drivert (DX11 drivert azoknak akik a jelenben játszanak és DX12/Vulkán drivert azoknak akik majd a jövőben fognak egyszer játszani). Nos attól félek, ha a 380X egy felfújt 290X lesz, akkor ez sem fog teljesűlni, és ha a sejtésem beigazolódik, akkor tuti nem vennék ilyet egy "kis",non-K i5 mellé (i5 3550, a második legygyorsabb ivy i5 volt, de tuti nem adna vele optimális teljesítményt).

    J

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák