Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Biga123 #25738 üzenetére

    "Többször elhangzott már itt a fórumon , hogy a PBO ra nincsen garancia."
    :K

    "az AMD és a bolt felteszi a kezét ha gond lenne a procival és kiderül hogy PBO -z va volt ?"
    Elméletileg igen, amennyiben bebizonyosodik. A lap is üvölt, hogy ugrik a garid, ha a PBO-hoz nyúlsz.

    "egész egyszerűen nem garantált , hogy fog menni a + 200MHz"
    Ami garantált, hogy a terméklapon szereplő specifikációk szerint működni fog a procid. (Nincs ott szó +Mhz-ekről.)

    "Illetve mennyire biztonságos a limitek emelése ?"
    A scalar, ami elvileg figyel a proci egészségére, azt értelemszerűen nem érdemes emelni az alap 1X-esről, ha vigyázni akarsz rá. A 65W-os procit én nem járatnám a 105W-os limitjein felül. Nem tűnik józan célnak, amikor duplaannyi magszámú processzor is szépen elketyeg akkora limitből (5950X). Ugyanakkor, ha a lap is bírja, a 105W-os limit közelébe emelésnek nem látom nagy kockázatát megfelelő hűtéssel, 1X-es scalar-al, órajelemelés nélkül, a stabilitás is adott, hiszen a gyári fesz/órajel görbe mentén működik a CPU, csak jó esetben többet fog magasabb órajelen dolgozni.
    Ami már problémásnak tűnik, az órajel emelés. Nálam a B2-es 5600-asnál a +200Mhz több, mint 100mV-al emeli a feszültséget, ami meredek eltérés a gyári paraméterekhez képest. Persze, UV-al meg CO-val lehet ezen szépíteni, de akkor meg a stabilitás, kiszámíthatóság terén fogunk további kéretlen kompromisszumot kötni, miközben erősen megkérdőjelezhető hasznosságú, amit nyerni lehet vele: [link] .
    Szerintem az sem véletlen, hogy a PBO órajelemlés hatására átvált "PBO"-ról "AutoOC" nevezetű módba, az már egy másik világ. :K

    #25741 Kolbi_30 : Sokan hitték ezt a 3000-es Ryzeneknél, hogy ha gyárilag 1.45V-okat is kap, mi baja lehet egy allcore 1.35V-tól. Aztán jött a meglepődés a pár hónap alatt degradálódott vagy tönkrement CPU-tól. Ez már nem az a világ, amikor 50% tartalékot hagynak a CPU-ban, ezeknek már gyárilag ki van hajtva legalább a 90%-uk.

Új hozzászólás Aktív témák