Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kelna91

    senior tag

    Sziasztok!
    Vettem egy 5900X-et az MSI x470 Gaming Promhoz. Hát nehogy azt higgyétek, hogy működik, mert hát miért is lenne olyan egyszerű az élet! :W

    Természetesen frissítettem előre a legfrissebb BIOS-ra. De ez nem volt elég neki. Egyszer már bebootolt, betöltött a Windows meg minden progi, használtam is a gépet, üzengettem, fájlokat, programokat nyitogattam, ez bizonyítja, hogy a konfig működőképes, az alaplap felismeri a processzort. A Feladatkezelő is szépen mutatta, hogy 5900X 12 maggal. Viszont ezen egyetlen alkalommal, amikor működött, akkor sem volt teljes értékű, mert csomó USB-s eszköz nem ment. Külső SSD, egér pl. Úgyhogy újraindítottam, azóta pedig használhatatlan. Felfoghatatlanul lassú. Illetve nem is lassú, hanem kb. fél percenként 1 másodpercig reagál bármilyen bemenetre, aztán 29 másodpercig semmi. A BIOS-ba vagy be sem tudok lépni, vagy az előbb említett módon lehet interakcióba lépni vele. Nyomogatok egy gombot, és fél perc alatt egyszer reagál.

    De általában el sem jutok a BIOS-ig. A POST kegyetlenül lassú. Négy LED van az alaplapon, amik sorra felvillannak bootoláskor: CPU, VGA, DRAM, BOOT. Namost a "sorra felvillannak" az itt azt jelenti, hogy kb. egy percig világít egy LED.

    Próbáltam többször resetelni a CMOS-t az alaplapi gombbal is és az elem kivételével is (áramtalanítás mellett). Semmi eredmény. Azon egyetlen alkalom óta egyáltalán nem sikerült bebootolni, és most már a BIOS-ba sem tudok belépni. Van kép, megjelenik az MSI logó a felirattal, hogy hogyan tudok BIOS-ba lépni, flashelni vagy bootolni, de onnantól semmire sem reagál, kifagy a kép.

    Van valakinek tippje? :F

    CPU: Ryzen 5900X
    Alaplap: MSI X470 Gaming Pro
    RAM: G.SKILL 2x16GB Aegis DDR4 3000MHz CL16 KIT F4-3000C16D-32GISB
    PSU: be qiuet! Straight Power 11 550W
    VGA: Gigabyte Windforce OC RTX2060 Super

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák