Új hozzászólás Aktív témák

  • #68216320

    törölt tag

    Tegnap elkezdtem a CO-val szórakozni. Elég sok idő elment vele, de igen érdekes és egyben elkeserítő eredményre jutottam vele.
    Egyrészt a legtöbb megoldás Cinebench-et használ a stabilitás mérésére, ami igen látványos, de kábé ennyi pozitívum mondható el róla. Akkor is hiba nélkül lefut, mikor az OCCT hibát jelez.
    Próbálkoztam az OCCT legideálisabb beállítással, amivel tovább kellett növelnem a CO értéket. Aztán végül a Prime95 mellett döntöttem. Na azzal esett le az állam.
    Hiába teszteltem OCCT SSE/SmallFFT/1Thread/Extreme/Változó beállítás mellett (AVX-nél jobban kihozta a gondokat a kisebb terhelés/magasabb boost miatt) magonként/körönként 10-10 percet, a Prime95 1 szálon terhelve (SSE Pentium4 mode) a legtöbb magra 1-2 perc alatt hibát jelzett. Van olyan mag aminél 4-et kellett növelnem a CO értéken az OCCT-hez képest és olyan mag is ami kifutott a negatív tartományból.
    Ha valakit esetleg érdekel, hogy hibázik-e még a beállítsa, akkor szerintem érdemes elindítani 1 szálat terhelve a Prime95-öt smallFFT 84k FFT mérettel. Aztán, ha 5-10 percet hiba nélkül fut, átrakni egy másik magra és nézni tovább. Hátha okoz meglepetést másnak is.

    Amúgy, nem hogy nem nyertem a "szilikon lotto"-n, szerintem szelvényt sem kaptam :N

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák