Új hozzászólás Aktív témák

  • AtHoS

    nagyúr

    válasz gbela #13997 üzenetére

    Allcore mellé átgondolt LLC "kötelező"

    ASUS - 3, MSI - 4, ASRock - 2, GIGABYTE - High

    PBO dinamikusan változtatja az órajelet és mellé a feszültséget, tehát sosem lesz FIX a feszültség. X fesz fölé ne menjen talán erős Vcore negatív Offset-tel lehet próbálkozni, de akkor a BOOST lesz majd alacsony így üti majd a leírt célt: "minél magasabb kevésszálas teljesítmény"

    PBO elég rendesen odafeszel a BOOST miatt -> hőfokban is megmutatkozik

    emiatt PBO-nál LLC AUTO + CO magonkénti kitesztelése erősen ajánlott

    CTR jó lehet neked kevésszálas órajelek határon járatására - ha rendesen kiteszteled és megfelelően beállítod - csak végre véglegesítődne. CO-t CTR mellé nem szabad beállítani, BIOS-ban vissza kell rakni minden magot 0-ra

    1-2 Thread, 3-4 Thead, 5-8 Thread esetére meg tudsz adni benne eltérő feszültségeket, órajeleket, ezen felüli BOOST nagyságot. Ha ezt rendesen kiteszteled, akkor ezzel nyerhetsz feszültséget (FIX-re tudod beállítani), hőfokot és órajelet

    Ezek mellé lehet egy alacsonyabb és egy nagyobb terhelésű AllCore profilod is szintén FIX feszültséggel.

    Ha megfelelő teszteléssel beállítod, akkor ez lehet a járandó utad, de...

    De ha alacsony terheléssel teszteled, akkor magasabb órajeleket kapsz és egy nagyobb terhelésű program (AVX2) esetén fogyasztás/hőfok túllépése miatt visszavált gyári beállításokra (PB vagy PBO) .

    PBO egyszerűbb, nem kell vele túl sokat foglalkozni és ha CO+Offset-et belőtted, akkor onnantól hülyebiztos, bár picit túlfeszelős, emiatt melegedősebb. Ha jó a hűtésed és kifogsz egy nem melegedős procit, akkor jobb választás.

    [ Szerkesztve ]

    read-only mode on the forum

Új hozzászólás Aktív témák