Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz fairi #31460 üzenetére

    "hűtésed nem valami acélos"
    A hűtésem köszönöm, teljesen jó, 180W TDP-ig működik, hűtöttem is vele ennyit elfogyasztó CPU-t. Egy Alpenföhn Matterhorn Pure egyébként, jól szellőző házban. Arról nem ő tehet, hogy a 7nm chipletnek nincs kellő hőátadó felülete a gyári 1,3-1,4V fesz mellett keletkező, kis felülethez képest nem kevés hőt leadni.
    A két csipletes CPU nem meglepő, hogy könnyebben hűl, azokon gyárilag csak ~60%-al magasabb a fogyasztási keret, miközben a hőleadó felület a duplája. Nyilvánvalóan lényegesen könnyebben lesz hűthető gyári paraméterek és normális hűtő mellett.

    Néhány másodperces small fft futás alatt ilyen gyárilag: [link] . A kérdezett fesz is 1,35V körül indul, majd 1,25-1,3V között állandósul, 90-91 fokon.
    Allcore "OC"-val 4,2Ghz-en viszont teljesen barátságos, ez egy régebbi Small FFT még az előző ramkitemmel [link] , ez pedig ahogy most is használom, Large FFT, AVX-el: [link] , ez már csak bő 80 fok.

    #31462 fairi : "kb külön NPU kellene a CPU-ba"
    Igazából ennyire nem kell túlgondolni, van egy csomó szenzor a CPU-ban, nem nagy dolog detektálni, ha AVX-et vagy jobban terhelő kódot futtat. Egyébként valami vezérlő hardver így is van benne, SMU néven, annak éppen ez a feladata, hogy szabályozza a szenzorok adatai alapján, melyik mag milyen paraméterekkel üzemeljen. :K

    #31469 Bossp : Nálam a B550 Aorus tud késleltetni 3s-ig. Az X570-ben még nincs benne?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák