Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz fudi2002 #25737 üzenetére

    Nem lesz barátom. :N Nincs Intel lázam, csak nem vagyok vak, és látom a Ryzenek hiányosságait is, nem csak az erősségeit.

    A PBO és negatív offset "csodálatos" világát próbáltam, normális feszt eredményező negatív offsettel 3,3Ghz-en futott le a Cinebench, nevetségesen rossz pontszámmal.

    Hogy pontos adatokkal is szolgáljak, megmértem, Speedometer2.0 alatt eco módban max 56,2 fokig melegedett és 141 pont, allcore 4,2Ghz-en 53,3 fok és 147,5 pont.
    Megnéztem intenzívebb terhelést is, Linx 0.7 alatt 328 Gflops-t kaptam és 85 fokot 2048MB és 12 szál beállítással eco módban, allcore-al ez ugyancsak 85 fok, csaképpen 360 Gflops tempóval.
    Csak hogy ne csak a megérzéseim legyenek, hanem számok is. ;)
    Megjegyzem érdekességképp, hogy a bench előkészítése közben is feltűnően hűvösebb maradt a 4,2Ghz allcore.

    (#25738) Albigator: Mindenáron rá akarnak beszélni a PBO-ra, amikor az én processzorom azt nem különösebben szereti. :DDD

    (#25741) Thrawn: Attól tartok, nem egyezik a véleményünk a "technikailag ideális" fogalmáról. :DDD :R

    "Számomra értelmezhetetlen ez a "kiegyensúlyozott rendszer""
    Valami olyasmire gondolok, ami a perf/watt görbének nem a szélsőséges legvégén működik, amikor még éppen nem pukkan el a szilícium. Lásd pl. Vega64 200 és 300W-os módja pl. [link] [link] , 10% tempó előnyért bele lehet rakni másfélszeres fogyasztást.

    "A max boostot ne mikroszekundumok alatt érje el, hanem csak mondjuk fél perc után?"
    Pl. igen. :K Vagy fel lehet a base-ig menni gyorsan, utána pedig finomabban. Ahogy pl. a konkurencia csinálja, 15ms alatt. [link] Ideális esetben pedig ez szabályozható is lenne.
    Én amúgy örülök neki, hogy 1-2ms alatt is fel tudja pörgetni magát a gyártó szerint [link] , fürge is, viszont ez az agresszív gyorsulási képesség az agresszív energia profillal és agresszív PB algoritmussal szerintem már erősen túllő a célon, nem kiegyensúlyozott a működés. Ez nekem így jól belőtt allcore móddal jó, minden vajsima és gyors, de a PB 1,4V-os feszültségtüskéivel már nem csalt mosolyt az arcomra. :N

    Azért 4 szálon prime, mert ott a legabszurdabb számomra a PB működése. Forró, van már rendesen áramerősség is, és továbbra is tolja a magas feszt alá (1,35V). 12 szálon jobban visszafogja azért magát, bár nem kevés az a bő 1,24V sem, amit úgy kap. :K

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák