Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro!Petya
addikt
válasz rsanya87 #21150 üzenetére
Akkor légyszi egy IBT VH 10-20 köröst indíts. Elvileg ha a cpu alapon van és csak a ramok lettek nyúzva akkor a ram lesz a ludas..
Én álltalában a stock rendszerrel is végig viszem Oc előtt a (Prime Blend - Small FFt - IBT VH) "hármast" biztos ami biztos. Mert ugye az ördög nem alszik , aztán ha már akkor kijön hogy valami nem 100% -os akkor nem lesz utána fejvakarás tuning alatt.
Az hogy meg az XMP-et viszi pöcc röff, itt meg 3200-őn megnyekken arra mutat hogy instabil, vagy feszből kér többet vagy lazítani kell timingon de lehet itt az IMC vége stock cpu-nál -
Pro!Petya
addikt
Kipróbáltam ezt a "ventivel meg fujatni az I/O chipet dolgot"
Kapott az arcába egy ML120Pro-t ,de a temp ugrálás megmaradt idle alatt fckoff szval nem nyert ..
sebaj átpakolom az nvme-re meg a chipsetre -
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Otthonra jelenleg, mondhatni játék nélküli opcióra mi a legkifizetődőbb, gazdaságosabb kombó most? Ram nem kellene, csak lap, és proci. Lapból mindenképp valami "normálisabb", szerintem valami B350 elég lenne.
Később lehet visszatérek masterrace kombóra, de az nem most lesz. Így, most egy 1030 lenne mellette, és egy 1440p-s monitor. Játék Xbox-on, vagy talán néha kicsi overwatch.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Enter65 #21156 üzenetére
Köszönöm!
B350 mortar/tomahawk-on agyaltam, mert hasonló inteles lapokból a mortar bejött. De ha itt jó az asrock, akkor lehet az lesz.
Esetleg, olcsó itx-es B350-es lap akad? Úgyis marad a haf xb-ben, csak kíváncsiság.
Memóriából van 2*8GB Corsair vengeance, valszeg nem nagyon fogja szeretni, de most az sem érdekel, ha megy 2133-on, akkor már jó.
Ér annyival az 1300x, amennyivel többe kerül?
Tényleg semmi extra igény, netezésre lesz használva, nagyjából.. ha majd visszatérek, akkor majd váltok nagyobbra. Szerintem nem kell 4/8..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
ALFA
senior tag
Egy pár éves használt pc-t ajánlanak megvételre azzal, hogy RAM és HDD nélkül adják, ezek vannak benne:
AMD Ryzen 5 1600X 3.6GHz Six Core AM4 Socket Overclockable Processor
Gigabyte GA-AX370-Gaming K3 (rev. 1.0) MotherboardTudom, nem a legjobb, összefoglalóban is szerepel, hogy vannak jobb alaplapok ennél, de szeretném tudni, hogy ha esetleg rábólintok, akkor szerintetek mennyit adjak érte maximum és milyen RAM-okat vegyek bele.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
Enter65
senior tag
válasz hackeeeee #21157 üzenetére
Nagyobb az orajele az 1300x-nek. Ott kezdodik ahol azb1200-nak a vege van. Nagyjabol ennyi.
Amire kellene arra eleg szerintem az 1200.
Alaplapbop viszont az M-Atx-el lehet jobban jarnal.
Itx-bol inkabb a gamer verziok vannak, asus rog stric, asrcok fatality gaming. Picit dragabb.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz hackeeeee #21157 üzenetére
"Memóriából van 2*8GB Corsair vengeance, valszeg nem nagyon fogja szeretni, de most az sem érdekel, ha megy 2133-on, akkor már jó."
annyit tutti megy.
"Ér annyival az 1300x, amennyivel többe kerül?"
ha nem tuningolsz, akkor igen. ha viszont huzod, akkor az 1200 -bol nagyjabol ugyanaz a teljesitmeny kisajtolhato, mint az 1300x -bol.
** de ha jolemlexem intelrol jossz, szoval neked minimum a 4+4 -et ajanlanam, azaz az 1400 -at.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Enter65
senior tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Enter65 #21159 üzenetére
Köszönöm!
Épp nézem az itx-eseket, ennyit már nem szánnék a projektre. Hm.. Szerintem akkor marad szerintem egy MSI B350 lap, szerintem egy b350 bazooka vagy egy mortar, és mellé egy 1200. Én is úgy gondolom, hogy arra a célra amire kell, elég lesz.
hokuszpk: Amire kell a cucc, nem fog kelleni a 4/8, ha meg igen, akkor majd váltok egyel fentebb prociból, a B350 bazooka, vagy mortar csak elbírja.
Nagyjából a low cost a cél.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Bossp
addikt
Na végre volt egy kis időm tesztelgetni. Nem a RAM miatt fagyott/bootlopolt a gép. Illetve végülis RAM miatt csak GPU RAM nem bírta a +600 (1200 Mhz-et) valamelyik 1070 pedig ezeknek +800-at (1600 Mhz) is bírniuk kellene simán. Az érdekesség hogy nem pixel hibát szórt hanem belassította a gépet mint az állat.
Köben lemértem az alap és az alap Xmp memória profilok sebességét. ezek reálisak proci húzás nélkül? Illetve ezt a típust mennyire próbáljam még idomítani? ha esetleg még van értelme. (az alap órajelen nem tudom honnan jött a Procihoz a 3750 Mhz az még nincs húzva )
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
ALFA
senior tag
válasz Enter65 #21161 üzenetére
130-at kérnek érte dobozzal, táppal és DWDRW-vel együtt azzal, hogy "bármilyen" DDR3 jó bele.
Sokallom az árat RAM és videokártya nélkül és gyanús, hogy RAM nélkül van.
RAM árakban nem vagyok otthon, azért kérdeztem, mennyi lenne, min. 4 GB-ra szükségem van, de ha csak 2 slot van, 2x4 GB lehet a következő lépés, állítólag az nagyon drága még.Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
Bossp
addikt
Pár éve nem volt Ryzen... És ne memgy bele ddr3 és a ddr4 horrorisztikus áron kapható! ezekkel számolj! nem tűnik megbízható forrásnak
amiket még írtál ott max a táp ér +pénzt szóval ha nem csak valami überbrutál 800W+-os táp akkor túl sokat kérnk ezért a kombóért!
[ Szerkesztve ]
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
rsanya87
tag
válasz OutSider17 #21174 üzenetére
Köszi
-
nagyúr
válasz Knobber #21186 üzenetére
Nálam még a 4.40-et sem javították, mert update után nem látja az m.2 ssd-t a lap. A 3.40-el meg igen.
Ment nekik a feedback.[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
hackeeeee
Jómunkásember
Noh, úgy néz ki, hogy B350M mortar lesz, Ryzen 1200-al.
És marad a remény, hogy menni fog benne a Corsair 3200-as 2*8GB-s kit-em.
Véleményem szubjektív...
-
rsanya87
tag
válasz hackeeeee #21191 üzenetére
A pcxnél csinálnak bios frissítést. Amúgy nemhiszem, mert az alap bios gondolom csak a r7es szériát támogatja. Tudni kéne hogy mikori gyártás a lap, mert pl nekem is a giga lapom f4-es biossal jött hozzám, ami ugye már frissített. Ha alappal jön lehet megszívom az 1600xel
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz ScomComputer #21196 üzenetére
Elvileg megcsinálták, szal nem lesz gond.
Holnapra megjön a cucc, bár szerintem este nem lesz sok kedvem szétbontani a régit, és ezt összerakni.
Véleményem szubjektív...
Új hozzászólás Aktív témák
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs