Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
pipo112
őstag
hi én most kicsit játszottam a memóriával maradtam 2933Mhz-en de szorítottam az időzítéseken
viszont azt látom hogy a ram latency nem akar csökkeni és nem is tudok rájönni hogy ezt mi befolyásolja mert még most 82 a latencym 83,4 -ről csökkent ennyit .
egyáltalán megéri ezzel szenvedni és mihez kéne nyúlnom hogy ez változzon ? pls help !!Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
Winner_hun
titán
Mi az az fTPM?
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
SECTORnooB
addikt
-
Brekkk
senior tag
X370-es lap esetén működik is az ECC, ha ECC RAM-ot veszek?
-
Bossp
addikt
válasz SECTORnooB #20656 üzenetére
Bocsi az előző üzenet rossz emberhez ment, melyik komponensen kellene néznem hogy hányadik héten adták ki? És miért?
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
SECTORnooB
addikt
Processzor sapkáján van többek között a gyártási azonosító, például az enyém UA 1709PGT.
17 = gyártási év
09 = gyártási hét
PGT = gyártási hely
Arra lennék kiváncsi melyik héten készült, ebből lehet következtetni nagy esélyel arra is milyen lesz a tuningpotenciálja.De persze mindig vannak olyan kockák amik jobban sikerültek és persze vannak amelyek roszabbul.[ Szerkesztve ]
-
apa111
aktív tag
válasz Winner_hun #20655 üzenetére
-
draco31
veterán
Olvasgatom a topicot, gép vásárlás előtt állok, ami remélhetőleg 1 hónapon belül megtörténik.
Régóta vacillálok, hogy 7. genes Intel, vagy egy 1600-as Ryzen legyen. Utoljára 3000+ volt nekem AMD.
Ahogy látom kell szórakozni a BIOS beállításokkal a memóriákkal, ez minden esetben így van? B350-es lapban gondolkozom a 4db RAM foglalat miatt. Egyenlőre csak 2x4Gb lenne a horror árak miatt.
Szóval ha veszek egy konfigot, összerakom, akkor kell vacakolni beállításokkal ha nem akarok tuningolni, vagy sem?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
wassabi11
aktív tag
-
SECTORnooB
addikt
-
gilfoyle
őstag
Sziasztok, a 7 1700-hoz adott gyári hűtő mennyire csendes és tartja hidegen a procit?
Tuning nem lesz, játék igen, főleg WoT; ami izzaszthat még az a fotófeldolgozás (több fotó összegzése, stb...)Amúgy a kinézett konfig a proci mellé Asus Prime B350-PLUS lap + Kingston 2x8GB DDR4 3200MHz HyperX Predator XMP memória. Ez így a fentieket figyelembe véve jó lehet? (1060 3GB van, meg FSP Hexa+ 500 ami releváns infó lehet még)
Kb. 3 éves időtartamra tervezek.[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
válasz gilfoyle #20669 üzenetére
Lazán elég még egy kis tuninghoz is
Ja és mind emelett csendes,és szép is!!
Lap választás is teljesen rendben van,ramok is jók lesznek, de a nagyobb frekit manuálisan kell majd beállítani, illetve az alaplapra a legújabb BIOS-t érdemes felrakni,táp is jó választás.
Én biztosan feltornáznám 3.6-3.7Ghz-re (gyári cooler mellett is ajánlott)[ Szerkesztve ]
-
gilfoyle
őstag
válasz SECTORnooB #20670 üzenetére
Akkor holnap rendelem is
-
Winner_hun
titán
Nem értem. Feltettem a legfrissebb biost, a biosban az addig 40 fokos procit 80-nak mutatja. Ez a kisebb probléma, windowsban a kijelzett hőmérsékletek nem változtak.
A hűtőventilátor finomhangolása nem működik rendesen, gyakorlatilag csak 1 csatlakozásnál sikerült saját profilt megadni neki (régi és legújabb biosszal is).
Ami viszont zavar: nem tudom, de erősen gyanítom hogy mennyi a proci hőmérséklete. Itt a CPU 36 fok, az AMD Ryzen 5 1600X alatti Temperatures pedig 37 fok. Ez utóbbi mi a nyavaja? Mert hogy nem a processzor hőmérséklete az 100%. Ha ez eléri a 75 fokot akkor az alatta lévő powers elkezd csökkenni, egy idő után a proci sebessége is csökken és 100%-on se dolgozik. Ha leállítom a prime95-öt, akkor mp-enként akár 2 fokot is hűl ez az érték, míg a feljebb lévő CPU hőmérséklete lassabban csökken.Mielőtt valaki azt mondaná hogy ez az utóbbi lenne a processzor hőmérséklete azt azért nem tudom elfogadni, mert a biosban beállított egyedi ventilátorsebességek a fenti CPU hőmérsékletküszöb elérésekor változnak.
Továbbra is szükségem lenne olyan programra ami megbízhatóan mondja, hogy mely hőmérsékleti értékeket mely szenzorokból szerzi (proci, alaplap, vrm, stb...)
-
Winner_hun
titán
válasz Winner_hun #20673 üzenetére
Az alaplap saját programjában kicsit letisztultabb, átláthatóbb az egész, valami ilyesmire gondoltam. De hogy a procinál a Package (node0) mi, az továbbra is rejtély.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Winner_hun #20674 üzenetére
a package az a procimagok + az osszes korites. // memoriavezerlo, pci express vezerlo, fabric, stb. ( Intel terminologiaval : uncore ) //
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Winner_hun #20673 üzenetére
a ryzen eleg huvos, itt ha jollatom nincs terheles alatt ( 0.6V VCore ) szoval akar lehet 39 fok is.
jobban zavar, hogy az utilization alol hianyzik a cpu 6-7 , mondjuk igy is megvan a 12 szal, de akkoris erdekes a szamozas.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Pro!Petya
addikt
-
őstag
-
Televan74
nagyúr
válasz Csorbi #20679 üzenetére
SEP - javasolt kisker ár. Ettől el lehet térni mind két irányba.
Áprilisban jön az új(javított) gen,személyes véleményen Ryzen2 kellett volna alapból érkeznie,kiszórják a készleteket.Most vagy nem adom el az 1600 -at, vagy ráfizetek nem keveset a Ryzen 2600 -as modellre.
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Naturalist
tag
válasz xEon1337 #20678 üzenetére
A tavaly tavaszi Ryzen előtti processzor helyzetben hányan gondolták, hogy egy évvel később már lassan népprocesszor árkategóriába kerül egy 8mag/16 szálas (versenyképes) processzor. Akkoriban én abban reménykedtem, hogy talán összejön egy szorzózáras 4 magosra a pénz lol
-
SECTORnooB
addikt
válasz Naturalist #20681 üzenetére
Gyorsan tellik az idő, ha van konkurencia, én anno 75 ezerért vettem a 4690K-t aztán olyan volt az FX-hez képest mint egy űrhajó.
-
Bossp
addikt
A 16 TR-nek amúgy mi a létjogosultsága?
-
komi77
senior tag
Hali! Használ itt valaki Ryzen-hez G.Skill Ripjaws V 2x8GB DDR4 3000MHz F4-3000C15D-16GVGB memót? Egy helyen láttam neten, hogy valaki javasolja de sem a G.Skill oldalán sem az alaplapom gyári oldalán nincs a támogatotti listában - az is igaz, hogy ezek a listák igencsak régiek. Sajna a brutál árak miatt nem futja többre és a Corsairok-hoz mérten is jobb áron adják a Ripjaws V-ket (már ahol). Szóval van-e valakinek tapasztalata Ryzen, mellé jó-e ez a típus?
Válaszokat előre is köszönöm!
Szegény ember kézzel nőz.
-
ryke1
tag
válasz komi77 #20686 üzenetére
Nekem ilyen van, par hete raktam ossze a gepet, alapbol 2133-on megy.
Az enyem Hynix-es. Nem tudom mennyire huzhato, meg probalkoztam vele.
Szerintem a 2600-at vinnie kell. Ha gondolod este megprobalhatom felhuzni (meg eddig sosem csinaltam )."Az akadályok azok az ijesztő dolgok, amiket akkor látsz, ha szemedet leveszed a célról" - Curt Carlson
-
Enter65
senior tag
válasz komi77 #20686 üzenetére
Szia!
Igen nekem is ez van. Alap 2133, de ha bekapcsolod a D.O.C.P-t akkor átállítod alatta a memória frekijét 3066-ra és azon fog menni rendesen 1,35V-n. E fölé nem tudsz vele menni, ez a max! az 1T meg 2T-re kell állítani. Az időzítések maradhatnak azon amin vannak.
ryke1, ezt te is megcsinálhatod.
[ Szerkesztve ]
-
Bossp
addikt
Az Seggszikla x370 Kivégzés Játékos X sajna sehol nicns ahonnan rendelni akartam egyben a cumót. Mit ajánlotok helyette? MSI x370 Gaming Pro Carbon mennyire gáz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Robotporszívók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gumi és felni topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- E91 blog 2. rész
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs