Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
No elvetettem a 3,9-et, CB-nél elszállt a kép
Viszont gyerekek nehogymár ez az MSI lap jobb legyen, mint az AsRock, sokkal több mindent be lehet állítani, pl van Cool'n'Quiet, olyan csendes ez a gép, pedig van PBO is, az én 2700X-embe ki van kapcsolva, mert a gyári hűtője rohadt hangos akkor. Sokkal kisebb mértékekben lehet az offset-et is állítani. (Ez egyébként nem tudom miért olyan nagy gond az AsRock-nak, hogy engedje...
#26752 tasiadam : Kapják be, nem akarom most cserélni az AsRock-ot
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Dragon3000 #26753 üzenetére
Jah, egy baja van, hogy nincs ITX méretben
-
BerserkGuts
őstag
válasz KaiotEch #26754 üzenetére
akkor mortart vegyél
ezt meg honnan szeded hogy jobb?
Teszteken vrm stb... hőfokokat nézve elég jó[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
Dragon3000
veterán
válasz BerserkGuts #26755 üzenetére
Mit kellene nézni ezeken a képeken? Sehol nem látok b450-es megoldást, így nem sok köze van ahhoz, amit írt.
-
BerserkGuts
őstag
válasz Dragon3000 #26756 üzenetére
tomahawk elég jól szerepel meg most ki vesz b450-et semmi értelme
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
Dragon3000
veterán
válasz BerserkGuts #26757 üzenetére
Akinek 3xxx előtti megoldása van és nem szeretne kísérletezgetni, hogy a b550-nel fog e menni és az x570 kerregője meg nem kell neki, illetve b450 toma és b550 toma között is van 20eFt különbség, az x570 toma, ahol ép kapható még rászámolhatsz +30-35e-ret a b550-hez képest.
[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
válasz BerserkGuts #26757 üzenetére
De ha B450-ről beszélnek, akkor miért B550/X570-et küldesz, amiken teljesen más a VRM?
No Sana No Life
-
Csupingo
veterán
válasz BerserkGuts #26755 üzenetére
Nahát, 2 db 260 ezres lap vezet a második ábrán. Nem semmi.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
BerserkGuts
őstag
válasz Csupingo #26760 üzenetére
Nem tudom miről beszélsz b550 toma elég jó áron van és erről is volt szó miközben elég jó minőséget produkál
mit akadsz ki rajta lehet mihez viszonyítani ép-ésszel igen ott van a nagy csúcskategória százezrekért közben meg 50-ből már lehet jó lapot is venni amivel nem lesz gond az OC
Na meg ez nehogy már kb 10-20-eft fájjon valakinek vicces ez a fukarkodás amikor a pc ipar nem olcsó akkor mindig az a pár ezer fog meghatni valakit istenem lol spórol valaki pár ezret aztán meg évek múlva úgyis cseréli
-
tasiadam
veterán
Tekintettel arra hogy a b550 es a 450 kozott altalaban a pcie 4.0 a kulonbseg, kb semmi ertelme nem volt az 550nek. Lenyegeben az x570et adjak olcsobban, igy meg az 570nek nincs. ha jol tudom ujabb gen mar nem jon az am4-be
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
F e Z o
veterán
válasz BerserkGuts #26761 üzenetére
Mintha olyan marha nagy OC lenne ezekben a procikban...
H2O über alles!
-
Dragon3000
veterán
Ha nem kell több a b450 tudásánál, akkor minek kiadni feleslegesen +20e-ret?
-
regener
veterán
Az árkülönbözetből "eggyel jobb" procit vesz.
-
senior tag
Sziasztok!
Mi altalános tapasztalat, ha semmi mást nem állítok csak a -offsetet, mennyire lehet lemenni kb? Nekem most -0,0500 -ön van.
-
MaddeNNNN
őstag
Ha általános felhasználálsra lesz a gép, akkor az a 10-20 ezer forint BÁRMI MÁSRA elköltve hasznosabb, mint egy jobb alaplapra. Mivel már nem jön újabb generáció AM4-re. 20 ezerért vehet egy jobb procit, vga-t, minőségibb és nagyobb SSD-t, még lehet hogy akcióza 16 helyett 32 giga ram is belefér. Konkrétan BÁRMI MÁSRA ELKÖLTVE hasznosabb mint venni egy drágább lapot amiben jobb az alaplapi lan, hang, erősebb a vrm.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
senior tag
válasz NdrewSunix #26766 üzenetére
Jajj bocs, 2600X -re gondoltam.
-
BerserkGuts
őstag
válasz MaddeNNNN #26767 üzenetére
aztán mégis a gyakorlatban feljön sírni hogy ja nem megy úgy a benchmark kevesebb a pontom mit cseréljek lol
Ezért kell minőségit venni és nem olcsó jánoskodni
Ami nem feltétlen azt jelenti megkell venni a legdrágábban az se biztos jó lesz,
én is körültekintően vettem a lapot.[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz BerserkGuts #26769 üzenetére
Ez most ilyen félremagyarázás? Mert a b450 tomahawk az egyik legjobb b450, így nem nevezném olcsójánoskodásnak, a b550 megfelelője meg sok embernek felesleges +20e kiadás, amivel nem menne semmire sem. De eleve b450-ről volt szó, nem is értem miért keverted ide a b550-es tesztjeidet.
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! A Cpu-t az vágom. De itt a kérdésem az PBO- XFR kép! HWinfo kép !
A Vcore az az a fesz amit a lap ad a Cpu-nak?
Cpu Core Voltage az pedig az amit ténylegesen meg is kap a Cpu?
Mert, ugye ha jól gondolom ezt a két feszültséget az LLC-vel lehet közelebb tornászni egymáshoz, ha mondjuk ALL Core OC a kiszemelt .Valaki le tudná írni melyik fesz pontosan kb mit állít a Bios képen? A Ramot vágom.
Igazából a SoC feszre vagyok kíváncsi mi mit csinál ha offset módra rakja az ember. Mert most a Soc feszt állítottam Offset Modba, - (minusz) , 0.0125v . Így a Soc 1.069 és 1-081 között ugrál játékokban. Még csak játékkal néztem ,de nem tudom le vagy felfele kell állítani ha instabil a gép.
Azt ha jól tudom minél kisebb ez a fesz annál kevésbé melegszik a
Cpu, ás gondolom a Wrm is.Az a CLDO_VDDP voltage meg teljesen chinai nekem.
Jelenleg az OP-t készítem elő, nem árt az új lap és Cpu után friss win szerintem. Alaplap Driver-t akkor fel sem teszem,ahogy itt oly sokan nem élnek vele.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz BullKoxa #26771 üzenetére
Én nem használok offset-et, ezért nem vágom annyira a témát, de itt a topikban ezeket az adatokat gyűjtöttem össze, fix. 4 és 4,1 GHz-hez: 4 GHz 1.275V
4,1 GHz 1.35V
2700x 4 GHz 1.306v
2700x 4 GHz 1,3125VEbből arra következtetek, ha te 4,1-et akarnál fix.-en és most auto-n a lapod 1,416V-ot ad a cpu-nak, maximum 0,065-ös offset-et kéne beállítanod. Kezdésnek inkább kevesebbet, aztán lehet keresni a határokat. (Gondolom még attól is függ, terhelésnél mennyit esik magától, mert akkor akár az LLC-t is lehet állítani.)
Nekem sima 2700 van, fixen 3800-on. Elvileg magától 1,31V-ot állított be a lap, viszont én fixáltam 1,264V-ra és azon használom.Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Lordus
senior tag
válasz Csupingo #26772 üzenetére
szinten sima 2700am van, 3800ra allitva, de nekem eleg 1.21-1.22V neki. sztem vehetsz vissza belole te is (b450 toma max lap)
DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
tasiadam
veterán
2700X mennyire bottleneck egy 3060ti melle? 21-ben kene egy jobb kartya, es ha keves a 2700X, akkor 3700X huzva, vagy 5800X. Mondjukmeg 4.2-re felhuzhatom egy AIO-val.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Fred23
nagyúr
válasz tasiadam #26779 üzenetére
A 2700X azért elég erős, ha jó VGA van mellette, kevés játék fogja meg 80 fps alatt. Mondjuk akinek van lé 3060 Ti-re, szerintem ne ragadjon 2700X-en még egy évre. 3700X-re váltani most vajon mennyibe fájna? A VGA kari árához képest nem lehet komoly összeg a proci upgrade.
-
Csupingo
veterán
válasz Lordus #26773 üzenetére
Az nem semmi, hogy egy nem is annyira fiatal 8 magos processzor 3,8GHz-en elkaristol 1,21V-on is. Nekem 1,27V-nál, és most 1,264 alatt is néha besípol az alaplap újraindításnál. Talán a cpu undervolt control felelős ezért. Max. 575mV-ra lehet állítani, most azon próbálgatom. Jelenleg még bátortalan vagyok, csak 1,25-re mertem tenni a procit.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Üdv!
Valaki találkozott már olyannal, hogy amikor ki van kapcsolva a PBO, nem indul el egy adott játék. Nálam az RDR2 minden egyes indítás közben lefagy. Majd amikor visszakapcsolom a PBO -t, simán megy számtalan indítás során is.
Ez hogy lehet? -
Clorf
tag
Üdv!
Lenne egy olyan jelenség, hogy az Asrock B450M Pro4-F alaplapom BIOS-ában beállítok fix 3.8ghz/1.3v tuningot a Ryzen 5 1600 AF-nek, de a feszültség nem csökken le amikor a CPU 1.5ghz-re vált tétlenség miatt (1.2875 v mutat a core temp).
Lehet ezt az "agysebészet" Pstate tuning nélkül valahogyan beállítani hogy automatán lemenjen ilyenkor 0.85 v környékére, vagy akkor ez így nekem felejtös (Phenom II X4 et mennyivel egyszerűbb volt húzni -.- )
[ Szerkesztve ]
"The Morru'Khan is not satisfied with your peformance"
-
senior tag
-
hokuszpk
nagyúr
probald meg nem a core temppel nezni. mar nememlexem jol, de az elso Ryzennel is volt aki erre hivatkozott, aztan kiderult, hogy a program nem ismeri a procit, es fals ertekeket mutat.
** hwinfoban sem a "VID" -et kell nezni, hanem a "cpu core voltage ( svi2-tfn" sort. // ebbol az "svi2 tfn" string a tutti. H.U.K.K ! // )**** szerk : @NdrewSunix : igazsagod vagyon, hirtelen kevertem az Asrock lapot ( pedig van pro4-f -em ! ) ahol nincs offset az Asus B350 Primevel ( az is van... ), ahol meg csak offset van... Szoval ha a fesz fix, akkor az FIX.
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Clorf
tag
válasz NdrewSunix #26792 üzenetére
Nos régen (lásd Phenom II és FX széria) ott amikor beállítottál egy max frekvenciát és feszültséget, ott ez a legmagasabb pstate et írta felül, így terhelés nélkül az alsóbb értékeket használta (ami a default).
#26793 hokuszpk
Core temp-et használok erre a célra és szerintem korrekt adatokat ír...Na mind1, nem létszükségletem az OC de a core perf boost egy tragédia ebben a CPU-ban.
Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
"The Morru'Khan is not satisfied with your peformance"
-
Csupingo
veterán
Igazad van, nekem is úgy csinálja. Fix 3800-on van fix 1,2375V-os feszültséggel, de terhelés hatására megemeli az órajelet és a feszültséget is.
(Akarom mondani, itt fordítva lehet. Amit fix-re teszel, az lesz a minimum, viszont feljebb emelkedhet. Bár néha látom a beállítottnál alacsonyabb értékeken is az órajelet és a feszültséget.)
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Nem bánnám, ha ez most is így lenne. Korábban olvasgattam a Pstate -ről, de nem jutottam el addig egyáltalán tudom e állítani az MSI B350 lapban. ( 2600X cpu -val)
Perpillanat az -offsetet használom.( tudomásom szerint ez levesz a max feszből) Tulajdonképp ez egy hasonló eredmény mintha az utolsó pstatet állítanám? Javítsatok ki, ha nem jól mondom, mert minimál szinten vagyok csak ezen a téren. -
MaddeNNNN
őstag
nálam egy r7 2700 megy all core 3.8 ghz-en 1.2V-on egy asrock b450 steel legenddel és ha nincs terhelve akkor visszaveszi a feszültséget. biosan pbo legyen off, c-state bekapcsolva windowsban pedig állítsd be energiatakarékos sémát és a minimum processzor teljesítmény legyen 5-10%-ra állítva.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
senior tag
-
senior tag
válasz MaddeNNNN #26797 üzenetére
Nálam automatikusan kikapcsolja a coll and quiet funkciót, azt vissza kellett állítani. Így már visszaveszi a teljesítményt ( 4000-ről 2000-re), de a frekvencia fix marad sajnos.
Amikor bekapcsolom a collandquiet funkciót akkor automatikusan beállítja a pstate0-át, amit át tudok állítani manuálisan pstate1 vagy pstate2 -re. Lehet ezt kellene átállítanom pstate0 -ról, hogy a feszt is visszavegye? -
Clorf
tag
válasz MaddeNNNN #26797 üzenetére
Kössz, ezt kipróbálom, eddig megy stabilan. Cinebench 11.5R ben növekedett egy teljesítmény 13.31-ről 14.21-re (ráadás kissebb fesszel mint a gyári)
Majd a Warthunder meg a Fallout 76 lesz az igazi teszt, az szokott fagyni 30-45 perc után (i5 7600 al nem csinált ilyet, előző gépemen)
#hokuszpk
Ha jól értelmezem a Hwinfo-s képet, akkor ezek szerint a coretemp valóban nem a valós adatot mutatja...
Köszönöm a tanácsot!"The Morru'Khan is not satisfied with your peformance"
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest