Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Bestbuy játékok
- Diablo IV
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Xbox Series X|S
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
-
duo
addikt
sziasztok! múlt héten ha jól láttam kijött új bios asrock-éknál.
[link]
a 4.20-as fent van és a 2700 szépen megy vele. (dacára hogy nem volt javasolt a frissítés, csak én ezt utólag olvastam)
a kérdésem: lehet ezt fríssíteni? benne van még a 2700 supportja? hol tudom ezt megnézni?
a leírásban az improved performance érdekelne: hátha gyorsabban magához térne. most nézegettem a hétvégén, 12s mire elkezdi tölteni az OS-tEgyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
Csupingo
veterán
Nem tudom, hogy az arra vonatkozik e, de én is tudnám díjazni. Nekem is hosszú másodpercekig áll a bios után míg tölteni nem kezdi az OS-t. Eddig kétszer frissítettem, most a legújabb van, de ez sajnos nem javult.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
tasiadam
veterán
BIOS firssítés után mennyire állítódik el minden? Pl ha mostani beállításokra tolok egy frissítést, akkor újra kell húzzam, vagy betölthető a rom-ból?
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
duo
addikt
válasz Csupingo #27455 üzenetére
két dolgot csináltak még a fórumokon.amit én még nem próbáltam
1. az ahci módot átállítják RAID-re. (hülyeségnek hangzik, és lehet h az is, de pár helyen olvastam. - LTT , Toms hardware, illetve van egy youtube video is - ahol asrock deszkáknál jelentősen segített.)
2. volt aki kiszerelte kínjában a wifi modult (nyilván olyan ami nem használta azt)Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
Csupingo
veterán
Raid-et még nem használtam, de nem hinném hogy működne. Talán rosszabb esetben adatvesztés is lehet a végén. (Ha raid-be tenné a meghajtókat.) Azt inkább nem babrálom. Nekem msi lapom van, amiben nincs wifi modul, de sajnos ez is malmozik kicsit bios után.
-
duo
addikt
nos. 4.40-es bios fent van. pacek. a 2700, szepen megy. a CBS menüpont alá visszajött két további plusz almenüpont. fogalmam sincs mire jók. ugy hagytam. post időt nem mértem még. jelentős különbség nincs de megmérem. saccra 10skorul kezdi tölteni az os-t
linux alatt viszont faragtam a boot időt. a snapd csomagot leszedtem,ugyis csak tárolóból, vagy külön binárisból telepítek. jelenleg nem létfontosságú. hátha később jobb lesz
ez érzésre jöpár masodpercet jelent.
(es meg van honnan feljonni, mert a bt-t mindig indítaná a rendszer. pedig tiltottam biosból.) szóval a systemd-be beleásom magam, es kicsit gyomlálok.
amugy minden betonstabil, mindket rendszeren[ Szerkesztve ]
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
JimPike
csendes tag
Ryzen 5 2600X, Asrock b450 Pro4 4.50-ről 4.80-ra frissítve és működik.
-
Clorf
tag
Úgylászik a B450m Pro4-F is kaputt új BIOS-t, de semmi leírás... Ryzen 1600AF-el érdemes frissíteni vagy lehet el se indul a gép utána?
https://www.asrock.com/mb/AMD/B450M%20Pro4-F/#BIOS
"The Morru'Khan is not satisfied with your peformance"
-
Clorf
tag
válasz CirrMee #27466 üzenetére
Igen "Update AMD AGESA ComboAM4v2 1.2.0.0"
De engem inkább az USB jelvesztés fix érdekelne, és azt ha jól tudom csak az újabb AGESA ra fogják majd valamikor megcsinálni (meg néha random módon unstabill a rendszer az indulás után, ilyenkor feketeképernyő ventik maxon-> 220kinyom)"The Morru'Khan is not satisfied with your peformance"
-
grizlisandor
veterán
SOC Voltage(VID) 0.9V értéket állítsd be a biosban, ez már többünknek megoldotta a random fekete képernyő + maxon pörgő ventillátorokat.
A bios frissítés meg nem kötelező, szerintem én felrakom, majd a héten.
Procit újrapasztázom, ha már a vga-nak nekikezdek; meg be kell szerelni az M.2 SSD-t. -
Csupingo
veterán
Úgy rémlik, azt egy áprilisi bios-ban ígérték. Nálam eddig nem tudom mi lehetett, de nagyon instabil volt a gép. A win 10 5 percenként is képes volt lefagyni, win 7-nél meg akadozott az egérmutató. X470-es alaplapnál. Úgy néz ki, a legújabb márciusi bios nekem megszüntette ezeket a gondokat.
-
duo
addikt
én rövidebb bios postot várok, de mint a messiást (mondjuk igazából többszörösen is felültem a szopórollerre, mert a monitorom is lassan tér magához és az nvidia és displayport is csinálhat ilyen-olyan blackscreeneket.)ebből kéne kiohozni amit lehet
most a kártya firmwarejét fogom frissíteni.
meg majd mérek párat jobb lett e úgy összességében a boot. érzésre nem különösebben.Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
ETOM
addikt
válasz grizlisandor #27469 üzenetére
Az a durva, hogy múltkor valakinek még MSI alaplapnál is megoldotta. Nem tudom miféle bug ez a soc fesz miatti idle fagyás..
Az új biost még én se mertem felrakni. Ha valaki bevállalja írja meg milyen.
-
Clorf
tag
válasz CirrMee #27468 üzenetére
Nos nálam jelentkezik de nem mindíg, legutóbb párnapja akkor fel le dobálta a pendrive-ot majd egy sima firefox BSoD olta a rendszert 5 percen belül.
Full áramtalanításos restart után normális minden.
#27469Köszönöm, kipróbálom!
-
Clorf
tag
4x4gb HyperX 2400mhz-en futtatva (gyári), volt amikor Biosban simán állítva ment 2933mhz-en de van amikor absz nem indul ilyenkor a gép. Ez kb olyan mint amikor CPU tuningot próbáltam, visszaállítottam minden auto ra és csak akkor vette be a beállítást ha resteltem default-ra mindent -.-
Azóta nem igazán nyulkálok semmihez, meg ugye az hogy ha tuning van akkor fixen beáll a vcore és azt én nem csipázom akármennyire is a terhelés (Amper) számít -.-
-
hegegabi80
addikt
Ennyire le lehet vinni a SOC feszt? Most már én is lejjebb állítottam kicsit, de még akkor mehet tovább is.
-
Clorf
tag
válasz grizlisandor #27480 üzenetére
Esetleg lehet kérdezni all core beállításokat? Lehet a SoC fesz 1.0v miatt de nekem anno a 3.7ghz all core 1.35V on kb 30 perc játék után dobált kékhalálokat random hibakódokkal...?
Ugyanaz a feeling mint anno az Fx-6300-omnál, az nem fagyott és ott még képes volt az AMD elérni azt hogy levigye a feszt ha nem volt terhelés a rendszeren, de a gyári turbo-boost-hoz képest lomhább lett a rendszer.
Szóval Cinebench 11.5 ben multicore hiába mérek 1-2.0 ponttal többet, nem érezhető az az extra teljesítmény...
nem mintha a hőskorban lennék ahol muszály volt kicsikarni mindent a hardwareből."The Morru'Khan is not satisfied with your peformance"
-
hegegabi80
addikt
válasz grizlisandor #27480 üzenetére
Szerencsére nekem stabil a rendszer, pedig nem mai telepítés (kopp-kopp-kopp). Csak hőfokok miatt alkalmazok egy kis UV-t, de csak kis lépésekben veszem lejjebb. Akkor megyek még tovább vele. PBO-t kikapcsoltam és csak 3,4 ghz-en megy a 2600, mert így is kényelmesen kiszolgál. Ha max kell idővel kakaó, akkor marad még benne.
-
Chaser
legenda
3200-n használod a ramot? 0,9v-tal talán 3000 körül használtam, ott stabil is volt
3600-nál már 1050mV környéke kell, különben instabil, 3200 passz, de gyanús a 0,9v
prime large fft-vel nézted? ha kevés az gyorsan "megmondja"_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
regener
veterán
Ti mire váltanátok egy 2600-ról?
-
Csupingo
veterán
-
Raidon
őstag
válasz Dragon3000 #27489 üzenetére
Gondolkodom én is elég sokmindenen. Ryzen 7 2700X van egy GTX 1080Ti mellett Full HD 165Hz-en. Max VGA-t cserélnék ha nem lennének ennyire elszállva az árak...
"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
duo
addikt
-
Dragon3000
veterán
válasz Raidon #27490 üzenetére
Én 2700-ról váltottam 3600-ra, a 2080 super mellett, mert a monitor csak 2560x1080, igaz 144Hz, de ezen a felbontáson sokszor bezuhant az fps (közben a vga terheltség is cpu oc mellett bezuhant 80%-ra), ami a váltás után megszűnt. Próbáltam az oc-t is, de 4GHz-en csak valamennyit javult, a 3600-ból jó példányt is sikerült vennem, gond nélkül megy 4,5GHz-en. Gondolkodtam 5600x-en is, de a kétszeres árát nézve nem sok pluszt hozott volna számomra.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz grizlisandor #27485 üzenetére
large fft direkt a ram feszültséget és soc-ot teszteli, prime small fft nálam is lement, large fft-nél meg bsod ( : sokszor nincs is gond alkalmazással, legalábbis úgy tűnik...rendernél/konvertálásnál azért meglátszott azon hogy hamarabb végez, csak a soc fesz. emelésétől, de előtte is mentek - látszólag - gond nélkül
regener
te milyen színűre festenéd a szobád?
( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
hokuszpk
nagyúr
válasz grizlisandor #27494 üzenetére
az se rossz, amugy itt a honlapja.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz grizlisandor #27497 üzenetére
fura.
raprobaltam, katt-katt, lejott.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
regener
veterán
+ Csupingo
IPC miatt énis 3600 / X/ XT triumvirátust nézegetem.Dragon3000
Egy RX580 4GB és 1080p, főként multizok FPS/TPS.duo + M0ng00se
Ha nem lenne túl nagy igény az 5xxx-ekre akkor egy 5600x ide is jöhetne, addig csak nézelődés és tervezgetés hogy ~1-2 hónapon belül milyen opciók vannak.Chaser
Attól függ mennyire elég a napfény ami bejön az ablakon, ha kevés akkor minél világosabbra. -
Clorf
tag
válasz grizlisandor #27482 üzenetére
Nos sajnos megint volt USB eldobás de legalább rendszer fagyás nem volt
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest