Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Prosector #29127 üzenetére

    Nem igazán. Ahogy már lentebb is írtam, szerintem bármi előny, amit első pillantásra tapasztalni véltem, az csak a magasabb Vcore hatása volt, illetve talán a magasabb RAM órajeleken segített egy kicsit. Ha ki akarsz próbálni egy másik BIOS-t, akkor javaslom inkább a Stilt félét (290X), abból leginkább az 1000/1375 órajeles, 0mV variánst, amin szükség szerint visszaveheted a RAM órajelet vagy emelheted addig a Vcore-t, míg stabil lesz (már ha ez elég; attól függően, hogy amúgy is szeretnéd-e majd emelni a Vcore-t GPU tuninghoz, vagy sem). A FutureMark FireStriker több fps-el zárt Stilt 1150/1375, mint a 390X BIOS 1150/akármi órajelekkel (az akármibe benne volt minden strap határ 1625-ig bezáróan).

    Ha nagyon nem bírja a kártya az 1375 RAM órajelet (szűk időzítéssel), esetleg kipróbálhatsz emelt Vcore variánst, vagy ha az sem megy, akkor le kell mondanod arról, hogy szűk RAM időzítéseid legyenek az 1251-1375 közti strap-re (sajnos az 1375 rögtön alapérték is azoknál a variánsoknál, amelyeken az egyedileg szűkített RAM időzítés ki van kitolva).

    Esetleg akkor lehet jó választás a 390X BIOS, ha relatívan magas RAM órajelet szeretnél (>>1375, saccra durván >=1450) fix órajeles profilokkal és viszonylag agresszív tuningot, ami valószínűleg már úgysem működik majd PowerPlay-el.

    A Stilt BIOS másik előnye számomra, hogy stabil marad a viszonylag laza tuning (1150/1375) PowerPlay-el is, szemben a 290X és 390X BIOS-oknál, ahol ki kell iktatni a PowerPlay-t és fix órajelet erőltetni AfterBurner-el. De ha amúgy is olyan magasra húzod a GPU órajelet, hogy már a Stil BIOS-al is ki kell lőni a PowerPlay-t és olyan magasra rántod a RAM órajelet, hogy úgysem használod a Stilt féle időzítéseket, akkor értelmét veszti a mod-olt BIOS és ez esetben talán jobb egyszerűen a legújabb verziót használni (ami gyakorlatilag 390X, ami talán kicsit jobban tolerálja a magasabb órajeleket, de nem biztos).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák