Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz GeneraL_XTX #11863 üzenetére

    Nem biztos, hogy throttling, bár eléggé határeset. Nálam a procilimitnél remekül látszott, hogy ellentétben a régebbi kártyákkal, ez azonnal lejjebb veszi az órajelet, ha nem kap munkát. Míg ugyanabban a gépben, a valley alatt hasonlóan gyors jól megtuningolt Sapphire 280X Toxic szikla szilárdan tartotta a belőtt 1200/1750Mhz-et [link]. hiába kellett neki is várni itt-ott a procira. ;)

    Amúgy ahogy írtam, a refi is throttlingol, nem is keveset, itt a 947Mhz már csak "up to", ha megnézed AMD oldalán. [link] "Up to 947 MHz".

    85 fokra volt belőve a kártyám, 83 fölé nem is ment. De a grafikonon láthatod jobboldalt hogy a 845Mhz az 947 és kb. 300Mhz-ek átlagaként jött össze. Amikor a procitól beszaggatott az egész pár pillanatra, aznnal 300-500Mhz-re levette magát, utána újra teljes gőz, 947Mhz. ;)

    Jó magas az a 80%, az lesz a gond... De majd holnap kivesézzük. :R

    (#11864) Joshi: Ez nem olyan, hogy jó vagy rossz. Másmilyen. A kisebb ASIC-nak nagyobb fesz kell adott órajelhez, de adott feszen kevesebbet fogyasz, míg a magasabb ASIC-nak ugyanahhoz az órajelhez kevesebb feszültség is elég, de ha ugyanannyit kap, többet fogyaszt. Dióhéjban. Tehát más fesz kell nekik. De ha jól beállítod, hasonlóra jönnek ki, az alacsonyabb %-osok szoktak amúgy kevésbé tuningosak, de energiatakarékosabbak lenni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák