Új hozzászólás Aktív témák

  • kago akira

    tag

    válasz HSM #27955 üzenetére

    Miért halna bele a kárta abba hogy az 1 monitoros 37 fok helyett most 51 fokon lesz az alap hömérséklet? Pont forditottja van mint amit hiszel. mivel 51ről megy fel 70-re kisebb a DeltaT hömérséklet ingadozása ergő tovább birja majd a kártya forrasztása.

    A videó memoriára meg annyit hogy ha a 9500Gt-men lett volna 16 Giga ram akkor azzal is el lett volna vigan és töltötte volna be a megatexturát az 1280-as monitoromra. De ettől még ez irreális, ugyan ugy mint a 460 példád.

    Memoriát nem lehet megmondani hogy ez ennyi meg annyi ramot fog fogyasztani. Úgy müködik hogy megsaccolja és el kezdi feltölteni adattal a lefoglalt ramot. Ezért van egyszer egy fontos adatoknak lefoglalt része(képfeldolgozásban kötelezően meglévő objektumokra). És egy ami utólag is betehető. AZ ami akadáshoz vezethet az az első. Ilyenek a 3D modell kordinátái stb. A textura viszont utobbi. Arra a részre lehet 100GB+ is se gyorsabb se lasabb nem lesz számotevően tőle az FPS-ed. A játékok motorjai pedig ugy müködnek hogy amennyiben nincs meg a teljes adat abban az esetben az egyel kevésbé részletes adatokból kezdi meg a kép számítást és igy rosazbb lesz a kép minöségre de fps megmarad.

    Tökéletes példa rá a GTA4. Még xboxon is memória gondok voltak vele. Ott csodásan látszik hogy ha nincs memő texturákra akkor szépen lassan kezdesz a nagy budüs semmibe menni a karakterrel addig amig persze egy falba nem mész és megállsz. Itt viszont szépen betölti utolagosan a texturát. De ettől még ugyan annyi fps-ed van mert az váz attól még ott van a memóban mivel azok extrém kevés helyet igényelnek.

    Nálam aminél volt hasonló szaggatás az egyedül a Forza Horizon 3mal volt. A 3470 és a 8 giga ram kevés volt 5-10 perc után és elöjött az hogy 30mp-ként leesett a felére az FPS-em. De amint töltöttem le még 8 giga ramot megjavult az egész. Még a 960as SSD-re sem kellett tennem a játékot.

    [ Szerkesztve ]

    Ryzen 2600x - 32GB RAM - SAPPHIRE RX580 - 970 EVO 500Gb SSD - INWIN 301 sevenfan eDition :D

Új hozzászólás Aktív témák