Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz TechN7ne #41250 üzenetére
Talán még HWSW fórumában volt ezer éve egy hasonló eset, ha jól rémlik még a szép emlékű Carrera számtech bolt esetében. A fórumban kérdezgette a srác, hogy lehetne a videókártyáját kinyírni. Kapott is egy jó kis javaslatot. Majd amikor a ment a boltba, a gariztató srác letette elé a kinyomtatott fórumbejegyzést, hogy Ő ezt bizony nem fogja elfogadni, le is út, fel is út...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Recipro
tag
ez egy megoldás hogy lebukott de hogy venné észre bárki más hogy a kártya nagyon húzva volt ? nem égett ki semmi rajta nem füstölt el működik csak kép hibákat produkál
így csak elfogadják neki
sőt ha egy olyan vga-val csinálja ami direkt erre van tervezve mint egy MSI Lighting R7970?
[ Szerkesztve ]
-
Raggie
őstag
válasz Recipro #41257 üzenetére
Úgy, hogy a gariztatásnál nem csak szemmel nézik meg a chipet! Tényleg azt hiszed, hogy ekkora hülyék?
Ilyen erővel mindenki aki kicsit is ért a hardverekhez egyszer kell csak VGA-t vegyen, mert gari idő lejárta előtt túlhajtja és kicseréli. NONO.[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Raggie #41259 üzenetére
Az a baj ezzel a kártyával ,hogy húzva 1200/1250Mhz-re sem megy 70/71 fok fölé ,általában meg 1125 Voltagen 1100Mhz-en használom mert így is szinte mindennel max. -on tolom vele és 63 fok egy óra játék után is ,jól összerakta ez a fránya Asus.
Szóval ez a kártya nem fog meghalni egyhamar ,de az igényeimet tekintve lehet nem is fogom lecserélni még egy jó darabig ,nekem 38k-t nevetve is megért garanciálisan. -
AeSDé Team
őstag
Szerintetek még mennyit érdemes várni mielőtt zaklatom a kereskedést? Már tűkön ülök. Az a baj hogy minden új cuccból még csak túlárazott referencia van, és még heteket kell várni mire elérhetőek lesznek a custom kártyák.
-
TechN7ne
nagyúr
Na Hali
Mégis csak problémás a kártya,már az elején írtam ,hogy enyhe rezgést produkál a hűtés ,most nyomtam egy órát a Wach Dogs-ot és hirtelen felkeltette a figyelmemet a hangzavar.
A kártyának a hangja olyan lett mint egy traktor ,rögtön észrevettem ahogyan belenéztem a házba, egyik venti csinálja és ráadásul tőle rezeg az egész kártya ,készítettem róla videót is.HardverKer-hez szól a garancia ,van rá még kb. 5 hónap ,szerintetek cserélik ez miatt?
Szerk.: Mostanra kiléptem a játékból és a traktor hang nem múlt el,már egyfolytában csinálta kb. még félóra asztal használat melett ,mire feltőltöttem a videót és leírtam ezt a hozzászólást most hagyta abba...
Igazság szerint nem is érzem a rezgést egészségesnek, nem tesz jót az alaplapnak ,én így nem használom tovább a gépemben ...[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
válasz TechN7ne #41263 üzenetére
HardverKer-hez szól a garancia ,van rá még kb. 5 hónap ,szerintetek cserélik ez miatt?
Ha reprodukálható a hiba ott is, javítás vagy csere.
Igazság szerint nem is érzem a rezgést egészségesnek, nem tesz jót az alaplapnak ,én így nem használom tovább a gépemben
A videón nem lehet olyan rezgést látni, amitől szétesne az alaplap, nem ütvefúró az. Ellenben a venti ha feladja a harcot (előbb-utóbb, gondolom kenőanyag hiánytól szenved), azt a kártya fogja megérezni.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Gróf...
aktív tag
Nnnna! Úgy tűnik a 79xx kártyák ára lement az "ajándék" szintjére. Csak szépen kell csomagolni, hogy vissza ne utasítsa a címzett!: http://prohardver.hu/teszt/amd_radeon_rx480_8_gb_az_uj_nepkartya/osszegzes_ertekeles.html
Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
félisten
válasz TechN7ne #41263 üzenetére
Döglődik a venti. Elviekben ilyen miatt nem feltétlen kell cserélni, ám ez olyan hiba, amit "normálisan" nem lehet javítani. A regzés miatt annyira ne aggódj, de a venti közelgő halála miatt annál inkább.
Sajnos ez tipikusan olyan helyzet, amikor a bolt/szervíz hozzáállásán múlik, mi fog történni. Ha elutasítják a cserét, nem sok mindent tehetsz...
Miután ha leadod szervízbe, esélyesen eleve kezdődik az, hogy 30 napig ráülnek (akár elutasítják, akár elfogadják a felhozott problémát), én inkább azt csinálnám, amit a saját kártyámmal is csináltam: leszedtem róla a ventiket, és ráhefteltem 2db 12cm-es Akasa ventit.
@Gróf...: Aha, 100e Ft felett nyitott a 8GByte-os RX480. Szóval ajándékba még nem adják. Kb. kell egy hónap szerintem, mire a 4GB-os RX480 normálisan elérhető lesz, normális áron. Utána viszont drasztikus árszánkó következik a korábbi Radeon-ok (és Geforce-ok) terén...
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Esetleg ha ráülnek pl. 30 napig,azzal az időszakkal meg is hosszabbodik a kártya garanciája?
Biztosan nem fogom módosítani a kártyát garancia időszakon belül,azért annyira hülye nem vagyok ,3 év van rá,3 évig ki kell szolgálnia a felhasználót probléma mentesen ,ahogyan új korában tette ,mostanra ez már nem így van....
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Május 12-e óta tartó várakozásom a mai napon lezárult, és ezzel valószínűleg eltűnök eme csoda büszke tulajdonosai közül is.
Az iPon újabb (második) levelem hatására lezárta a bevizsgálást és a teljes vételárat visszatérítik Most már csak azon kell agyalnom hogy mi legyen az utódja, és honnan szerezzem be azt -
TechN7ne
nagyúr
válasz AeSDé Team #41270 üzenetére
Gratula!
Egyértelműen: RX480 4GB!
-
AeSDé Team
őstag
válasz TechN7ne #41271 üzenetére
Ha lehetne kapni akkor meg is venném. Azt hiszem jelenleg csak a referencia 8GB-os elérhető és azt is csak az iPon árulja, ők is jó magas áron.
Így viszont inkább GTX 970 / 980 / R9 390X-ekben gondolkozom, bár utóbbit nem vinné el a tápom szóval még az is kell mellé.
Pont olyan korszakot fogtam ki amikor türelem kellene mert zuhannak az árak és hetente jönnek ki a szuper ajánlatok, viszont ennyi IGP-zés után már nagyon nagy kedvem lenne visszaugrani a jelenbe valami jó kártyával. -
Raggie
őstag
válasz AeSDé Team #41272 üzenetére
Pár hetet várj csak még és utána még mindig vehetsz olcsón 390(X)-et. De legalább megadod az esélyt, hogy kijöjjenek esetleg a custom RX 480-asok.
Addig kérj kölcsön valami havertól egy közép-alsó VGA-t.
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
TechN7ne
nagyúr
válasz AeSDé Team #41274 üzenetére
Sztem is várj a normális 480 okra,4gb os elég belőle.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz AeSDé Team #41270 üzenetére
Attól függ mennyi az annyi..én nem vagyok elájulva az RX480tól, nem várnék sokat rá..de ez egyéni vélemény.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz AeSDé Team #41280 üzenetére
Mikor lett vásárolva?
Az iggen, akkor én kértem ellnézést uraim!
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz AeSDé Team #41280 üzenetére
Halkan jegyzem meg, járt nálam 130ks 7950 is..azért írtam, amit. Meg 163ks 780..abból most 980TI lehetne Amúgy fura, hogy nem ajánlottak be egy R9-280at..vahy megvolt és ment a foci, hogy kpt akarsz?
Amúgy dobj fel egy 980TI kereső hirdetést te is, mostanában sláger a HAn Persze ki is pótolhatod picivel, hogy rögtön kapj egyet..azoknak a számlája elég durva árakat tartalmaz, ha korai darabok -
AeSDé Team
őstag
válasz Speed® #41282 üzenetére
Nem, nem ment. Én békén hagytam őket másfél hónapig, múlt héten küldtem egy emailt de válasz nem jött, ezért ma írtam nekik egy újabbat. Válaszolni erre sem válaszoltak, viszont fél órára rá jött ez a sablon üzenet: [link]
(Kivágtam a címzettet mert nem én vagyok és nem tudom kik azok, a számlán lévő cég nevét írták oda)
Arra az emailre sem válaszoltak amit dél körül küldtem nekik leírva hogy visszatérítést igényelnék, és hogy pontosan hová. Furcsa ez a csönd. Ki ne találják nekem még a végén hogy hibáztak és beajánlanak nekem egy 280-astIgen, gondolkoztam a hirdetés feladáson Újonnan is esik az áruk, 980 Ti-t 150-ért már láttam. De most pont ezért fogom kivárni ezt az 1-2 hetet, szerintem a használt áruk is még lejjebb esik majd mert mindenki meg akar szabadulni tőlük, és az 10XX széria ára is normalizálódik.
Azért túl korai darabok ne legyenek, szeretnék még legalább 2 év garit arra amit veszek. Hátha elszállnak mint ahogy most ez tette, gari nélkül most itt állnék egy hibás kártyával és gyűjtögethetnék az újra.[ Szerkesztve ]
-
ricsi8800gt
addikt
Érdemes a Bétára frissíteni a drivert ? 16.6.2 (Beta)
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
gabber01
addikt
válasz ricsi8800gt #41284 üzenetére
Én mindig ahhoz tartom magam, hogy drivert akkor frissítünk, ha vmivel gond van, különben lehet hogy a friss driver fog problémákat előidézni. Magyarán tök fölösleges mindig a legújabb drivert feltenni, ha minden okés.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
AeSDé Team
őstag
válasz AeSDé Team #41283 üzenetére
2 nap telt el és még mindig semmi válasz a visszatérítést igénylő emailemre. Vajon illetlenség ilyenkor újra írni nekik? Korábbi esetemből tanulva lehet hogy előnyös lenne.
-
and1ao
őstag
-
AeSDé Team
őstag
Délután írtam nekik újra. Pontosan 13 darab perc kellett ahhoz, hogy kiállítsák a számlát és elküldjék nekem Szóval elvileg 2 napos határidővel érkezik.
Tanulság: nincs válasz? Írj nekik újra! Szerintem csak az inbox tetejét nézik meg, vagy nem tudom hogy működhet pontosan... de biztos nem a legrégebbi üzenettől mennek a legújabbak felé. -
oravecz56
aktív tag
Tisztelt forumtársak.
A Gigabyte AMD HD 7950 Windforce 3X és a Gigabyte AMD HD 7970 Ghz editon TO Windforce 3X -on hűtők csereszavastosak?
Vagyis rá lehet tenni a Ghz editon hűtőt kopletten a 7950-re?
Ha referencia hűtős a 7950 akor cserélhető -e a hűtő Windforce 3X-re?
Köszönöm ha valaki segitene.Oszika
-
félisten
válasz oravecz56 #41290 üzenetére
Az a baj, hogy nem biztos. 2013 február előtt gyártott kártyáknál ugyanis a GPU körüli alkatrészek magasabban vannak, mint a GPU. Ezért például az Artic Cooling Accelero hűtés újabb változatai nem is jók a régebbi 79x0 kártyákhoz:
-
rantotthusi
tag
Sziasztok egy Hd 7950 nek eleg az 500 wattos tap ugy hogy egy fx 6300 4,3 ghzen van mellette ja es meg egy vinyo es 2 venti pluszba!??
-
TechN7ne
nagyúr
válasz rantotthusi #41293 üzenetére
Háát,attól függ milyen 500-as táp?
Codegen és barátai még véletlen sem...
ITT kérdezz rá. -
gabber01
addikt
válasz rantotthusi #41293 üzenetére
Ha nem valami ezer éves, gagyi táp, akkor 1000%.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Recipro
tag
sziasztok érdeklődnék hogy mi lehet az oka hogy driver telepitás után kifagy?
orvosolható vagy kuka a kártya?7970ről van szó.
de ha nem köveztek meg van egy gtx770 is ami ezt csinálja annál mi a helyzet?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs