Hirdetés
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
kingpython
aktív tag
Én ezt találtam most: Prepare for Battle with AMD's Radeon R9-290X BATTLEFIELD 4™ Limited Edition graphics card.
ASUS ZenFone 2 ZE551ML 4/32GB WW
-
mezi84
csendes tag
válasz kingpython #30952 üzenetére
de komoly innen szoktam vásárolni
-
kingpython
aktív tag
ASUS ZenFone 2 ZE551ML 4/32GB WW
-
fatal1ty1984
őstag
válasz kingpython #30957 üzenetére
erröl beszélünk már egy pár orája
-
ricshard444
veterán
-
fatal1ty1984
őstag
válasz ricshard444 #30959 üzenetére
-
Tirexi
addikt
válasz haddent #30949 üzenetére
Ez nem csak nekem érthető, hanem bárkinek az lehet mivel ha én VGA gyártó lennék és egy jobb vagy azonos VGA-val állnék elő akkor én sem adnál hugyér-sz@rér hanem többért vagy azonos áron hirdetném.
Erről szól a világ. Pénzről. (és lesz aki megveszi hidd el)
Az mind1, hogy a Titan miből lett. Működik? Igen. Top 1 magos VGA? Igen. Akkor nincsen több kérdés. -
haddent
addikt
válasz Tirexi #30961 üzenetére
Hát nagyon nem mindegy, hogy miből lett, mivel így a selejtet, amiből nulla hasznuk lenne, sőt ergo negatív hasznuk (veszteség) lenne, azt eladják egy irreális áron. Nyilván az AMD is leutánozta ezt az üzletpolitikát a 290X és firepro termékekre formálva, csak azért úgy, hogy mégis ők nyerjenek nyúlfarknyival mindkét változónál..
Tehát azért nem mindegy, mert tulajdonképpen veszteségből csinálnak nyereséget, és még van pofájuk azt mondani, hogy azért ennyi, mert csúcsszuperszámítógépszuperszámolókártya.. lehetett volna, ha nem lesz hibás a szilikon.... -
HSM
félisten
válasz fatal1ty1984 #30942 üzenetére
Hát pont ezért nincs a Tahiti kihasználva, mert marhára kevés benne a ROP a számolókhoz képest... Így szűk keresztmetszetté válnak. Persze, ésszel használva szerintem ez remek kompromisszum, nem véletlen, hogy marad a portfólióban. Így sose lesz ma sem túl lassú, és rengeteg potenciál marad benne a jövő számolósabb megoldásaira.
-
HSM
félisten
válasz haddent #30962 üzenetére
Alapvetően teljesen hibás irányból közelítesz a témához. Először is, ami működőképes csip, az nem selejt. A Titan működik? Működik. A 7950 radeon működik? Működik. Ott a bibi, hogy ezeket a csipeket szándékosan így tervezik a gazdaságosabb gyárthatóság és eladhatóság végett, hogy bizonyos részek lekapcsolhatók legyenek. Ha nem lennének ezek a csipet nem 100%-ban használó megoldások, akkor a full kiadás is drágább lenne, olcsóbb kiadás se lenne belőle.
Halkan megjegyzem, te is megvásárolhatod magadnak a profi fullos tesla-titánt sokszor ezer dollárért, ha erre vágysz.
Abba gondolj bele, így egy a te gondolatmeneted szerint selejtes Tahiti kártya tulajaként, hogy az nem zavart volna, ha csak 7970 vagy 7870 lett volna a jelenlegi áruk sokszorosáért? Én tuti nem örültem volna, ha nemlett volna olcsóért Tahiti-le, meg tuningos Tahiti-prok, és mégdrágább lett volna a 7970-em.l, nem is kevéssel...[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
Igen ezzel egyetértek, és igazából nem kétfélét mondunk... Legalábbis én is erre próbáltam célozni, csak még egy olyan plusszal, hogy a Titan, a 290X stb... ára bőven nem tükrözik a plussz anyag és technológiaköltséget pl. 680 / 7970 -hez és árukhoz képest. Huhh.. jól bonyolultan írtam le.. na mindegy úgysem mi döntünk róla..
-
HSM
félisten
válasz haddent #30965 üzenetére
"a Titan, a 290X stb... ára bőven nem tükrözik a plussz anyag és technológiaköltséget pl. 680 / 7970 -hez és árukhoz képest."
Annyiból nem értek ezzel egyet, hogy a 680/7970 már egy megtervezett, felfuttatott, a gyártók által különböző verziókkal gyártásba állított, stb termék. Ezzel szemben a 290X-nél fel kell futtatni a gyártást (szinte tuti, magasabb lesz rá a kereslet kezdetben, mint a kínálat, vagyis amit gyártani fognak tudni, ami már önmagában indokolhatja a magasabb árat) ezenkívül be kell hozni a csip tervezési költségeket, a NYÁK tervezési költségeket, a gyártás felfuttatásának, az egyedi megoldások gyártásának felfuttatásának, meg minden kutyafülének a költségét. Ez egy évek óta gyártott kártyánál már rég megtérültek, kész a gyártósor, készen vannak a hozzávalók, csak le kell guruljon a futószalagról, így azt máris kedvezőbb áron tudják neked adni.
Gazdaságilag is ilyenkor már bőven nincs rá olyan érdeklődés, akad a raktárakban is bőven, így itt szépen jönnek az árcsökkentések, hogy a keresletet is megfelelő szintetn tartsák a kínálathoz képest.[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
Megintcsak azt tudom mondani, hogy én is erre céloztam, csak félreértettél / félreérthető voltam. Az egészből azt próbáltam kihozni, hogy az nvidia reális háttérsztori nélkül tornászta fel az árait oda ahova, az AMD -nek van valam gyengekifogása (bár kétlem, hogy ez az ár teljes mértékben = fejlesztési költségek + szokásos profit-tal).
-
mqm
senior tag
Lencsevégen az ASUS R9 280X MATRIX
NYehehehehhe! -
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
válasz ricshard444 #30972 üzenetére
Az lehet hogy a rog doboz ugyanolyan,de ami benne van az is... ha meg nem érdekel ne szólj hozzá... mint a faék egyszerű
(#30974) players111
Hát igen...[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
törölt tag
válasz ricshard444 #30972 üzenetére
Poénnak szánta gondolom. Ne vedd komolyan.
-
daneeeeee
aktív tag
válasz ricshard444 #30975 üzenetére
Már pedig igaza van TTomax-nek, ez egy az egyben úgy néz ki mint a mátrix platinum. Szerintem még az órajelek is megegyeznek
[ Szerkesztve ]
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz ricshard444 #30975 üzenetére
Az ugye tény hogy a 280x egy átnevezett 7970 lesz (kicsit más órajelekkel), szóval minek terveznék újra a 7970 matrix-ot, föleg hogy már ilyen gyorsan ki lesz adva szinte biztos hogy a 7970 matrix csak átnevezve.
[ Szerkesztve ]
-
Sontir Fel
őstag
Udv urak!
Uj rendszert dobok fel, melyik drivert erdemes hasznalni? (win8 64bit, 7970ref)
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
törölt tag
válasz Sontir Fel #30978 üzenetére
gondolom a legutolsót bf4 miatt.
-
BullKoxa
őstag
válasz Sontir Fel #30978 üzenetére
13.6 sokan ezt használják. és akik mint én BF4 azok a 13.10 BetaV2-t használják.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Newegg has priced AMD's upcoming Radeon R9 290X at $729.99 before tax. Erre még jön az adó?
-
TTomax
félisten
Olyan olcsón mérik a 7970 matrix platinumot,hogy komolyan elgondolkodtam egy CF cserén...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Maotun
őstag
Üdv!
segítség kellene !!!
asus 7970 matrix platinium vga-m van.
csak divi és displyport kimenetes. displayport-HDMI átalakító létezik olyan ami nem csak a képet hanem a HANGOT is kiadja a tv.-nek?????
a könig cmp-adap571-el csak a képet tudtam megoldani -
TTomax
félisten
válasz fatal1ty1984 #30985 üzenetére
Jaja,azaz itt van tőlem egy köpésre... a DCU II meg 202 font today only... 70K
-
radi8tor
MODERÁTOR
Piacos témákat csökkentsük a topicban.
Használjátok a privát üzenet funkciót.⭐ Stella
-
Attix82
addikt
Van egy 7950 VGA, úgy sejtem hogy Voltage Lockos. Sehogy nem lehet állítani. Trixxbe se AB-ba se.
Valahol van leírás, hogy tudnám én ezt unlockolni?
-
HSM
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- Horgász topik
- Asszociációs játék. :)
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Spórolós topik
- PlayStation 5 Pro teszt
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- További aktív témák...
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest