Új hozzászólás Aktív témák

  • poomiu

    csendes tag

    Sziasztok!
    Már régebben írtam ide azzal kapcsolatban, hogy úgy érzem nem elég "erős" a Sapphire Dual-X r9 270x-em. Akkor még 1024x768 felbontáson használtam, illetve játszottam vele, és úgy gondoltam, hogy az alacsony felbontás miatt kissebb CPU limit léphetett fel. (FX-6300 @3.5 GHz, majd 4 GHz-ig mertem húzni 760G alaplappal és stock hűtővel, de kb semmi változást nem tapasztaltam.) Most hogy megérkezett az új monitorom, FullHD felbontáson is hasonló gondok vannak... Néhány játék, ahol ilyet tapasztaltam: BF4, Assasssin's Creed-ek, Skyrim, GTA IV, CS:GO stb... Tudom, hogy néhány ezek közül eléggé rosszul optimalizált játék, de ismerősöm, gyengébb procival jobb teljesítményt ér el a saját 270x-ével. Arról nem is beszélve, hogy a régi 8800GT-m hasonló szintet hozott CSGO-ban, mint most a 270x.

    Játékokban kb 70-80% felé nem is nagyon megy a GPU load. Hőmérséklet viszont esetenként 75°C körül alakul... (pl 1080p furmark preset végére.)

    PCX-től vásároltam, van rá cseregari meg háztól házig gari, megérné elküldeni nekik hogy nézzék meg? Mit írjak, milyen hiba van vele? :D És ha esetleg cserélnék, akkor maradjak a dual-xnél vagy vapor-xre kéne cseréltetni?

    Kicsit hosszú lett, remélem valaki tud segíteni. Köszi. :F

Új hozzászólás Aktív témák