Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silentfrog
veterán
Vettem egy Amd 3870k APU-t . Most raktam nemrég össze a gépet .felraktam minden drivert ami kell és észrevettem,hogy az orajelet csökkenti de a feszültséget nem igazán használat közben még üresjáratba sem.
meg tudná nekem mondani,hogy milyen feszültségen megy az emlitett proci idle/load használat esetén? -
Silentfrog
veterán
válasz Silentfrog #4337 üzenetére
Összekaparom magam. Pedig évek ota Asrock-om van Az AXTU nevű programban van a IES power on bekapcsolása után,veszi vissza az orajelet és a voltokat. Xarik rá,hogy a bisba be van állitva az energaitakarékossági menüpont
-
Silentfrog
veterán
válasz AaronBass #4341 üzenetére
Ma vettem. Most raktam még csak össze Amd 3870k ASRock A75M-HVS,
Vettem még egy 7770 is de most az APU jobban érdekel,azt csak kiprobáltam megy e.
Idle 38watt procit terhelve 95 watt proci+ gpu terhelve/Aida+ Furmark/ Tehát teljesen leterhelve amit a max az 130watt körül van egy ssd-vel hdd nélkül[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
válasz AaronBass #4343 üzenetére
Nekem elegem volt az áramzabáló hardverekből eladtam mindent és vettem ezt a Llanot.
Most raktam fel a Crysis 2 kiváncsiságképpen,hogy hogy megy. Nem tudod véletlen,hogy mi módon tudom megpiszkálni a 6550D orajelét?Bár nem vagyok még ebben a témában nagyon otthon de úgy tudom ha veszel egy 6670-et és dualba hajtod az APU-val az majd hozza a 6770 teljesitményét,csak kevesebbet eszik és,olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
válasz westcoastog #4356 üzenetére
Oliverától vetted ezt a procit? Mert boltba nem nagyon elterjedt.
(#4360) El Kebir .: Elhiszem,de cmos reset után is ennyi az alap orajel. Tehát tuning nélkül.
Mindegy végülis![ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
válasz El Kebir #4362 üzenetére
Igazad van!
Töltöttem le egy újabb gpu z-t és tényleg 600 mhz. A régi program irta rosszul.
Akkor boldog vagyok fesz.emelés nélkül 900 mhz-en megy a "hazai" tesztben fesz.emeléssel ment 960mhz en.
Bár ugyse ezt fogom nyúzni csak kiváncsi voltam mit megy a gpu(#4363) westcoastog.: Én is nézegettem de nekem számla kell igy nem is gondolkoztam rajta.
Nincs véletlen konnektoros mérőd? Miváncsi lennék jelent e valamit a 35 watt tdp besorolás különbség(#4358) AaronBass .: 3.5 ghz -ig probáltam. De az enyém egy olcsó lap,szerintem ennyi a vége
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
Látom te sem hagytad magad rábeszélni a 20+ ezres Fm 1 alaplapra.
Mikor volt a csere? -
Silentfrog
veterán
válasz Chaosftw001 #4369 üzenetére
Milyen APU-t néztél ki?
-
Silentfrog
veterán
válasz westcoastog #4398 üzenetére
Megoldotta a chipset driver amit linkeltél az én gondomat is ,nem nagyon akarta visszavenni a feszültséget és az orajelet,pedig az Asrock oldaláról letöltöttem a drivert. Bár egy éves volt,furcsállottam is ,hogy nincs frissebb.
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
válasz westcoastog #4400 üzenetére
Jogos! De igy nekem sokkal könnyebb volt ,hogy belinkelted,nem kellett keresgetni!
-
Silentfrog
veterán
válasz westcoastog #4404 üzenetére
Sikerült végül is a tuning amivel bajlódtál a napokban?
-
Silentfrog
veterán
válasz westcoastog #4406 üzenetére
Nekem most van idóm kiváncsi vagyok mit bir a kicsike!
-
Silentfrog
veterán
válasz westcoastog #4411 üzenetére
Most pont az alulfeszeléssel játszok.
1.2 voltom megy alap órajelen./3 ghz/ Most már 20 perce megy a stabilitás teszt.
Minek ennek ekkora feszültség,ha 1.2V is elég neki?
25watt minusz terhelve. -
Silentfrog
veterán
válasz MZperX75 #4414 üzenetére
Konzultálj westcoastog-al ő is tőle vette nemrég. 3870k az APU
(#4415) antikomcsi .: A baj csak annyi,hogy igy nincs energiagazdálkodás. mivel ha fixálom a feszültséget akkor nem veszi vissza az orajelet,se a feszültséget.
Sebaj majd,csinálok neki egy profilt és játékhoz jól lesz.[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
válasz westcoastog #4417 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
válasz westcoastog #4419 üzenetére
Az enyémnél biztos nem olcsóbb az a lap!
Probálkozz hátha megy az a fesz. lejjebb is. Ki tudja?
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
válasz westcoastog #4422 üzenetére
Azért az is hoz pár wattot a konyhára. Sok kicsi meg ugyebár sokra megy.
-
Silentfrog
veterán
válasz westcoastog #4424 üzenetére
A batman arkham asylumot ezzel az APU val játszod?
(#4425) arty Nekem 3870k van és itt is csak 512 mb a max amit enged beállitani.
Miért nem elég a 512 mb?[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
válasz westcoastog #4428 üzenetére
A sima Fallout 3-at probáltam azzal nagyon szépen elmuzsikál. A New Vegas még nem próbáltam,de az gépigényesebb.
Majd felteszem én is azt,ugyis rég játszottam vele.[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
válasz MZperX75 #4433 üzenetére
Most a 3870k mellett van egy Hd 7770 berakva.
/tegnap vettem az egészet igy probálgatom mindhogy/
50wattot mutat a fogy mérő idle modban,összesen. Nem tudom,hogy lekapcsol e az igp része de ha nincs barkva a 7770 akkor 40 watt körül van 1 hdd-vel és egy ssd-vel.
Mivel nem eszik sokat a 7770 igy ki sem fogom venni./ a 7750 is ennyit eszik idle fogy. alatt/ -
Silentfrog
veterán
válasz Tomix24 #4435 üzenetére
AMD A6-3670K + HD7770 + 2x2GB DDR3 + 120GB + 450W 80+ táp.
Idle (Desktop) - 36W
Desktop+Torrent – 39WEz biztos? Mivel nekem ez 50 watt ,és a ph-s tesztekben is majd 40 wattot fogyaszt a 3870k magában ,7770 nélkül,ami kb 10 watt ha nem aktiv a zerocore
Elnéztem a procid az 65wattos tdp-s. igy ok!
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
válasz MZperX75 #4438 üzenetére
Ezzel én is játszottam.Benne volt 7770 a lapba és az Apu és a 7770 is be volt dugva egyszerre a monitorba.
A bisba beállitottam,hogy a Pci e legyen az elsődleges.
El is indult az APu de igy is ugyanannyi áramot vett fel mindha az ment volna idle-be.
Ráadásul nem töltötte be a vga drivert igy a 7770-en lévő venti is teljes sebességen forgott.Igy ez nem jó megoldás.Egy teszt szerint 33-35-38 fps lett a 1333-1600 és a 1800 mhz-es memoriákkal dualba. Talán a Metro 2033 volt amivel tesztelték,de ez nem biztos.
Én is I 3 2120-at akratam venni de lebeszéltek a 2mag +2 Ht miatt.
Sokan már kevesleik és egy két játék már jobban fut a valós 4 maggal.
Ráadásul a te Llano-d kevesebbet kér terheletlenűl mint az i3. Terhelve persze többet.[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
válasz pendre54 #4504 üzenetére
Jópár hozzászólással feljebb irtam a fogyasztást Igaz 3870k procival és egy 7770 kártyával./ a proci egy tdp osztályba tartozik amit te kinéztél./
Igaz a Crysist probáltam de ha jól emlékszek 130watt volt 1.41voltrol alulfeszelve 1.2 voltra.
A kártya alig melegedett.
Szerintem ha hagyod a gyári feszültséget akkor sem fog kidögleni a melegtől a BF3 alatt![ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
válasz westcoastog #4543 üzenetére
Ez attól függ,hogy hol vagy.
Ha az északi sarkon egy kis sátorba akkor nem is hideg annyira.
Nálam 35 fok idle CM. tx 2 hűtővel 23 fokos szobába -
Silentfrog
veterán
válasz daredar562 #4553 üzenetére
Sajnos most én igy jártam. 2 napot ment a gépem elhalt az alaplap. Oda van gariba. Kiváncsi vagyok mikor jön vissza a 48 orát működő lap amit futár hozott vitt...
-
Silentfrog
veterán
válasz atti_2010 #4559 üzenetére
Egyszer egy hibás régi laptopon frissitettem biost és a felénél lefagyott a frissités. Többé nem indult el és pont ez volt a hibajelenség. Bár ha rossz a proci az is ezt csinálja,söt igazad van belegondolva ,ha bedöglik a lap akkor is ez is hibajelenség.
Nem is tudom,miért a bios chipre gondoltam...
Mindegy végülis nem működik ,vissza is ment a boltba(#4560) Troy. nem szeretném megvárni a szerviz véleményét azonnali cserét kértem,hisz 3 munkanapon belűl romlott el.Ilyen esetbe nem garanciáztatnak hanem cserélni kellene szó nélkül! /jogszabály szerint legalábbis/
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
válasz MZperX75 #4563 üzenetére
13 ezer forint környékén vettem .
Szerintem ha alulfeszeled a procit attól semmi esetre sem szabadna elromlani a lapnak max ha emeled a feszültséget.(#4564) atti_2010 .: A bios, frissités nélkül el tud "romlani"?
Igy van nincs kép igy nem tudok semmit csinálni,és ráadásul nem is biztos,hogy az a baja csak találgattam.
Bár engem egyik része sem érdekel igazán ,hibás garanciás a lap ha meg belepiszkálok akkor meg abbakötnek bele. igy visszaküldtem inkább(#4565) MZperX75 Azonnali cserét kértem,jogszabály szerint lehetőségem van rá,hisz 3 napig akkor is kötelesek visszavenni ha nem tetszik a szine.
Plusz 8 napon belül akár el is állhatsz a vásárlástól amit neten rendeltél,indok nélkül,még ha tökéletesen is működik![ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
válasz atti_2010 #4567 üzenetére
amikor vettem a x 4 phenomomat akkor vettem egy 20 k-s msi lapot. Jó is volt egy évig majd kilehelte a lelkét.
Elment gariba. Sosem kaptam vissza. Hónapokig majd igy majd úgy nem küldte a forgalmazó bla-bla. Fogyasztóvédöknek is irtam.
Mindegy hosszú történet.
Azóta is oda van a lapom már egy éve.
Én mindig megjárom a lapokkal! -
Silentfrog
veterán
Megvan a pair de nem tudom,már több mit egy éve volt...
A mostani lapommal leveleztem a bolttal,és nagyneheten kicsikartam belőlük azt,hogy 3 munkanap alatt kicserélik,mivel 3 napon belűl visszaküldtem,hogy rossz.
Ha 3 nap mulva nem jelentkeznek akkor még mindig beleférek a 8 munkanapba és elállok a vásárlási szándékomtól tehát kérem vissza a pénzem.Igy gondoltam ki! -
Silentfrog
veterán
Én azért vettem fm1 Llanot mert nem nagyon volt más ami viszonylag erős és keveset fogyaszt.
Nézegettem az i3 2120-at de az 2 mag +2 ht,tuning az semmi és még drágább is 4-5 ezerrel.
Akartam bull.-t venni de a fx 4100 megint csak 2+2 mag igy az sem kell . Az Fx 6100 már jobb lenne de az meg sokat fogyaszt idle modban biztos.
Igaz,hogy a 3870k mellé lett egy 7770 is igy nem sok érteleme van az Igp nek a prociba,de a mostani játékokat viszi szépen,nem eszik sokat és szorzózás mentes igy egy 3.5 ghz-et könnyedén ki lehet csiholni belőle fesz. emelés nélkül.
Engem nem sikerült rábeszélni a bull-i3 páros egyikére sem. -
Silentfrog
veterán
válasz MZperX75 #4608 üzenetére
Csak terhelve fogyaszt kevesebbet 30 wattal,idle a 3870k alá megy az i 3 nak is.
Sokan panaszkodnak,hogy a Bf 3 hoz már kevés az i 3 ,az a játék kéri a 2 nél több magot. Igaz én nem játszok sokat de a valós 4 mag után nekem visszafele fejlesztés érzésem lett volna az i 3 2120-alA tuningot értettem semmire mert azokat nem lehet tuningolni
#4607) atti_2010 Értem!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Elite: Dangerous
- PlayStation 5
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Robotporszívók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest