Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DarthSun

Topikgazda

LOGOUT blog

válasz Frawly #73325 üzenetére

Igen, így értem a gondolatsort. A 9800Pro nem alapórajelen megy, a 420- at is megfutja de a kímélés miatt 398/351- en hajtom, tehát tuningolva van így is. A 19574- es result pontos paraméterei tehát :
    Proci - Prescott @4009 MHz
    9800Pro - @398/351 MHz - jobboldalt a képmentésen látszik is, mivel Win98 alatt nem fut a GPUz, ezért a RivaTunerrel írattam ki.
    Valamint minden mérés esetén ezt a @398/351- et alkalmazom, a K6 sor, és a többi SS7 proci mellett is erre állítottam.

Valóban nehéz megtudni a végét, inkább csak epenis szerű a 3DM2001 eredmény, de világviszonylatban is sportot űznek vele a mái napig. A gyors proci, pld a Core i7, a kisebb videokat is megpörgeti benne mint állat, odacsap a procilimitnek :)

Az L1,2,3 cache- k növelése nem egyszerű technikailag, állítólag nehéz szinkronba hozni a maggal, de nem megoldhatatlan, ahogy írod, az utóbbi időben kénytelenek voltak fejleszteni. Ezt is meg a több magot, ezekkel lehet még növelni a hatékonyságot. A csíkszélesség már nem nagyon tud lejjebb menni, lassan 1 atom méret lesz :DDD

[ Szerkesztve ]

A 3 test probléma nem megoldható.

• KROK640

nagyúr

válasz Frawly #73325 üzenetére

"Egyébként meg ez az L1, L2 cache is elég érdekes téma, ez az, ahol a modern procik sem fejlődtek sokat, megálltak magonként 64-96 KB / 512 KB-nél, és az L3 cache is csak az utóbbi időszakban, a Ryzenek nyomására kezdett el normálisan nőni. Ez egy lehetséges fejlesztési pont lehetne az állandó csíkszélesség-csökkentés, és magszám-növelés mellett."
    Épp a minap gondolkodtam el ezen. L2 már nagyon régóta nem vagy alig növekszik, az L1 meg még régebben, nagy divat lett csak az L3-at bővíteni.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák