Új hozzászólás Aktív témák

  • frescho

    addikt

    válasz envagyok #99092 üzenetére

    Mondjuk úgy, hogy "betartasz pár ökölszabályt" Ilyen például, hogy a cache vezérlős IDE kártyára nem próbálsz ATAPI meghajtót kötni. Az mehet mondjuk a hangkártyán lévő csatlakozóra és máris működni fog. Elvileg van belőle olyan ami már kezel ATAPI-t, de lemezcserénél érdekes dolgokat tud művelni a cache miatt. Szóval egyszerű a megoldás, nem kell odamenni a medve barlangjához és akkor egy 486 összerakható könnyedén.

    De ha szereted a kihívásokat, akkor van még pár dolog amit érdemes elkövetni: 486DX50 VLB-vel 0 WS-re állítva cache IDE kártyával és mellé valami jó kis VGA Cirrus kártya. 2 vinyó, CD meghajtó és egy ZIP is kell a boldogsághoz. SCSI-t használni csalás, úgy túlságosan egyszerű. Hangra rakj be egy PnP szerű SB16-ot és egy ACE-t. Erre mehet egy MSDOS 4 QUEMU-val. Tovább is van, de azt hiszem ez így elsőre elég.

    Czo: A baj itt az, hogy a kártya saját BIOS-a nem támogtaja az ATAPI-t és nem tudod direktben címezni adott porton keresztül. De ez elég jól le van írva az interneten. Amiga is elég jól dokumentált, a korai vezérlők igen furcsa dolgokat tudnak csinálni, például a lemez méret eléggé korlátozott. Ha nagyobbat köt rá az ember, akkor képes felülírni túlcsordulásnál a szektorokat. Finoman fogalmazva sem vicces, de ha elolvassa az ember a leírásokat, akkor nem kihívás.

    [ Szerkesztve ]

    https://frescho.hu

Új hozzászólás Aktív témák