Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DarthSun

    Topikgazda

    LOGOUT blog

    válasz vrob #95754 üzenetére

    :R

    Clock to clock/IPC : lehet megkövethetem magam, nem is próbáltam, inkább a teljesítmény fejlődés.

    117MHz- hez a K6- ot ha jól emlékszem 2x- es szorzóra kell belőni ezen a lapon, de nem is gondoltam hogy azon hajtsam, meg az automatikusan 5x- ös lesz, a K6-2 sorozatnál biztos, sima K6- ot nem is tudom.
    A K6/300@333 kb kb 3-3.5x gyorsabb.
    Doom timedemo : elég rapszodikus, másik tesztben is néztem, az nem annyira mérvadó, de azért azt is mániám mérni. Valamint látható hogy a gyors K6+ - osoknál már valamiféle plafon van.
    3DM99 azért még benne van a korban, mivel a P-III marha drága volt sokáig, a húzott Celeront már retroként próbáltam, nálam fagyott, több procival is, ugyanabban a lapban a Katmai stabil.

    Nem is tudom, de idézetek a cikkből :
    Lényeg, hogy az abszolút korhűség itt mellékes, arra voltam kíváncsi, hogy a jelen korban mit produkál a system.
    Amúgy is a procik abszolút teljesítménye a cél.

    Epox csúcslap : sok fail után lett szerencsém hozzá, persze anno nem volt jellemző, a R9800Pro pedig még nem is létezett. Említve lett hogy így senki nem használta anno, de itt GOTO #idézetek a @koncepcióra. Másképp : itt is a legnagyobb elérhető overkill hatás a lényeg, a korában mindenki tudja a teljesítményét, az a lényeg hogy mai lehetőségekkel mit produkál.
    Egy ehhez kapcsolódó másik idézet a cikkből : Tehát a G2-ben a konvencionális, régebbi S7 procikat is ki lehet próbálni magasabb FSB-n, és ezen tény + az overkill VGA, érdekes, néha meghökkentő következtetéseket von maga után, így több mint 20 év távlatából.

    Kár, hogy nem volt kéznél Cyrixból és K6-ból valami kisebb példány is - van, teljes a sorozat mindegyikből, csak éppen a tesztben szereplőket választottam, így is valami 500 mérést számoltam kb.

    Persze a Katmai BX lapban ment, az Intel gyorsabb volt, a következő, a Copper meg méginkább, de igen hosszú ideig drágák, ilyen csórók mint én, nem is gondolhattak rá anno, és a K7- re sem, az is retroként lett egy időutazó vadiúj alaplappal.

    Nem láttam még ilyen tesztet ahol az IPC alapján ment, clock to clock.

    Összegzés : a fenti tapasztalatok alapján csodálkoztam. A fejlődés egyértelmű, sztem az AMD jól választott irányt, nem ment csődbe, és emiatt napjainkra nem 1 procigyártó maradt. Már a sima K6-2 is szenzációs, a + - os széria meg űber, ez nem von le semmit a K5 értékéből, az első önálló fejlesztése az AMD- nek, kiváló.

    A 3 test probléma nem megoldható.

Új hozzászólás Aktív témák