Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz KROK640 #77296 üzenetére

    Ha már így story timeban vagyok, akkor elmesélek egy kevésbé vidám történetet is, bár némi viccesség van benne.
    Még 2001 tavaszán az akkori barátnőmnek Ritának egyszer panaszkodtam, hogy mennyire nem férek el a HDD-men, (3GB, és diákzseb).
    Erre felcsillant a szeme és azt mondta, hogy majd ő hoz nekem winyót. Mert hogy az apjánál a cégnél van pár db, és egyet talán el tud csórni. Még azt is mondta, hogy valószínűleg 20GBás lesz. Nagyon örültem. kb 1 hét múlva mikor találkoztunk, át is adta a winyót nekem, és itt lefagyott a mosoly az arcomról.
    Ugyanis a drága azt elfelejtette mindaddig közölni, hogy csak laptop HDD-t tud szerezni valamilyen (számomra) érthetetlen módon. De igazán akkor lett felhős az öröm, mikor hazaérve konstatáltam, hogy a winyónak nem IDE csatlakozója van, hanem valami teljesen más.
    Hosszas utánajárás után kiderült, hogy valamiféle adapter kell hozzá, amit persze sehol nem tudtam beszerezni, mert pont nem volt.

    így végül májusban feladtam, eladtam a 3.2-es Seagetet és elindultam, hogy veszek egy 6-8GB-ás HDD-t de egy 20GB-ás lett belőle (ami haza sem ért, mert haverom megsütötte a 0km-es winyómat, de vett másikat, közben én is, így) végül 2001 júniusára 2×20GB boldog tulajdonosa lettem. A laptop winyó pedig az egyik polcon várta, hogy történjen vele valami...
    így ment ez 2009-ig, amikoris (Rita már emlék volt csak) két érdekes dolog is történt : Az egyik, hogy Peti haverom beállított 8 év után egy olyan adapterrel ami ehhez a HDD-hez kellett! A másik, hogy 2-3 nap múlva jött a lakás felújítás, így félreraktam az egészet, és az ukász, hogy minden régi és nem használatban lévő hardvert ki kell dobni! (Ekkor volt az, hogy szegény Athlon XP-mbe 3 ODD volt (be sem volt kötve csak a házba rakva) tele volt memóriával az összes slot, hangkártya, TV kártya, meg amit tudtam még a ház aljába beleragasztottam, hogy megmeneküljön).
    No, ezen felújítás során, eleddig tisztázatlan körülmények között, a 20GB-os laptop HDDnek sikerült egy hatalmasat esnie, és amikor felemeltem, akkor hallottam, hogy valami csörög benne. (mint amikor egy dobozba bezársz egy apró tárgyat). Sajnos megdöglött a winyó, és ment sok más hardverrel együtt a kukába :(

    így van az, hogy Rita végül hozott is nekem winyót, meg nem is.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák