Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • alvaro

    senior tag

    Hosszú ideje hiányzott, nem is nagyon reménykedtem benne, de beesett egy GUS Extreme. Erősen hiánypótló darab. Juhéjj!

    Az első benyomásom az volt, hogy milyen kicsi és PnP-szerű maga a kártya.

    A második az, hogy nem működött, az eddigi GUS szoftverem nem initelte egyáltalán, enélkül pedig se a GUS se az ESS része nem látszott. Végül letöltve a direkt hozzá való DOS drivert sikerült szóra bírni mind a GF1, mind az SBPro DSP, mind az FM részét.

    Harmadik benyomás: a kapcsolata az Asus P5A lappal nem teljesen felhőtlen a SETUP.EXE mindenféle IRQ és DMA hibát dob ki teszt közben. Ennek ellenére végül minden működik force-olva a szerinte hibás beállításokat. Persze a backupolt AUTOEXEC.BAT-ba utána manuálisan kellett minden bevinni, mert az aktuálisat természetesen totálisan szétcseszte. Adalék: a tesztrendszer autoexecje tartalmaz egy ugrást az alapján, hogy milyen hangkártya van a gépben és aztám egy sor szubrutint. A setup természetesen az összes különféle beállítást ripityára szerkesztette. Sebaj, megoldottam.

    Hiányolom a pakkból az Ultramix-et, bár az máshonnan elindítva se tudott sok mindent kezdeni a kártyával. Kár.

    Észrevétel még: a BIOS-ban semmiképp se szabad engedélyezni a "delayed transaction"-t, mert a kártya nyomtalanul eltűnik mindenki szeme elől. Mondjuk ez már CT2290-nel se volt nyerő, szóval elég univerzális. Hiába, túl új ez már az igazi ISA életérzéshez. Már ha egyáltalán létezett olyan. Na mindegy, épp ez volt kéznél/tesztpadon.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák