Új hozzászólás Aktív témák

  • arn

    félisten

    válasz RexMaximus #50442 üzenetére

    Buszkek is voltak az elso gamermentes partikra :) pedig addig akar kb 1000 fos scenes rendezvenyek voltak magyarorszagon, utana meg lett vagy 100 ember. Persze azaz idoszak egybeesett a demoscene aranykoraval illetve annak vegevel.. A doskorszak utan a scene csak kereste onmagat, a billgetsz windowsat egyreszt nehezen vette be a gyomruk (a dost megszoktak), masreszt meg a win/gyorsitos korszak teljesen mas szemleletet kivant, igy kb csak 2000re vett uj lenduletet a dolog, de amig korabban a demokban olyan dolgokat lattal, ami jatekokban kesobb jelent meg, technologiailag inkabb csak kullogtak a jatekok utan.

    Mar ebben az idoszakban felmerult az alapitvanyi kerdes, meg epp azert talaltuk ki a demovetitest, mint rendezvenyt, hogy nepszerusitsuk. Elotte fogalmam nincs, hogy voltak e jol szervezett vetitesek, mi amolyan partipotleknak szantuk, osszerantotta a tarsasagot, 2000ben sceneparty is alig volt mar magyarorszagon. Kb 2002ig voltam kepben a dolgokkal, utana mar eltunt a dolog varazsa. Amennyire tudom/latom bizonyos forumokon, most is ugyanaz a kemenymag alkotja a tarsasagot, mint 20 eve.

    Nekem az emlekezetemben a demoscene mar mindig az tanulok/hallgatok szorakozasa marad, ahol sokat lehet tanulni a szamitogepekrol. A mostani profik nosztalgikus szorakozasa egyreszt olyan helyzetet teremtett, hogy baromi magas szintet kell megugrani (gyakran napi szinten hasonlo munkat vegeznek a jatekiparban), masreszt mas munkaval es gyerekkel a nyakadon ezzel az idot tolteni, mint amikor "korlatlanul" foglalkozhattal a tanulas mellett (helyett) vele. Teljesen mas eletszakasz.

    Az ujabb demokat megcsodalom, elkepesztoek, de kb 2000ig szeretem igazan oket, akkor volt az utolso demovetites (overdoze).

    [ Szerkesztve ]

    facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

Új hozzászólás Aktív témák