Új hozzászólás Aktív témák

  • arn

    félisten

    Vmi ilyesmi alapon lesz majd a 95 nyaranak topgepe, a dosos korszak legvege, a pentium pro elotti utolso idoszak... p133, 32m edo, es az intel elso ikonikus chipsete, a 430fx triton. A triton elotti opti, stb penyas chipsetek nem voltak tul fenyesek. Akkor mar reg a vx/hx ment, mire nekem inteles chipsetem lett, meg alapvetoen akkoriban baromi draga volt minden penyas cucc. Igy nem volt kerdes, hogy kell egy :)

    altalaban mindig vmi markasabb lapot keresek, de tobb szempontbol is elonyos ez a kis jetway lap (nalunk acorp neven arultak):

    * kulon elemtarto - nemtom milyen megfontolasbol, de akkoriban az fx-vx-hx lapoknal divatos volt az orajelgeneratorba rakni az elemet. Nekem meg semmi kedvem ezt cserelgetni, vagy szetbarmolni.

    * pipeline cache - mar az fx is tamogatta, de megis talan egy lap se jelent meg gyarilag pb cachesel 95ben. A vx/hx chipsetekkel terjedtek el, es a piacon maradt mar budget fxes lapok is kaptak belole. Valszeg ez a lap is 96os lehet (gyartasra biztos).

    Vegulis ez a lap megmutatja, hogy mit tudott akkoriban a technika, de realisabb lenne egy async caches verzio. Az intel referencia lapja, a zappa is a lassabb cachesel jott, ha vkinek van, sikitson (szinten elemes) :)

    facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

Új hozzászólás Aktív témák