Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanchez638
addikt
-
válasz Sanchez638 #37751 üzenetére
Hivatalosan ezek kezelik: HP PROLIANT DL585 G2, DL385 G2, BL465C
Ezek mindegyike AMD procis. Intel lapok hivatalosan nem kezelik.
Akkoriban az Intel memóriavezérlőben le volt maradva. Bejött a a K8 egy brutálisan jó memóriavezérlővel ami mindent megevett és igen gyors volt, bár nem kimondottan volt rá szükség hiszen később a Core2 beérte jóval kisebb memóriasávszéllel is. Szimplán ez a magyarázat arra hogy DDR2-ből a 4Gb-os asztali modulokat is nagyrészt csak AM2/AM2+ eszi meg. -
válasz MasterDeeJay #37752 üzenetére
Első körben én sem gondoltam hogy mennek az AM2+ - ban a 4GB DDR2 modulok, aztán mégis megy, pedig az alaplap manualjában 2GB a max, foglalatonként. Gondolom amiatt megy mert a mem vezérlő a CPU- ban van.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Yutani
nagyúr
válasz DarthSun #37753 üzenetére
Érdekes ez a 4GB-os DDR2 dolog. Működik 790FX chipsetes lapban Athlon II X4 procival, működik Geforce 8200 chipsetes Abit A-N78HD alaplapban Athlon 64 X2 5600+ procival, de Geforce 7025 chipsetes ASRock N68C-GS FX alaplapban Athlon X2 5000 @ Phenom II X4 (FX-5000) procival meg sem nyikkant.
#tarcsad
-
-
bacsis
Közösségépítő
Srácok egy kis segítséget kérnék!
Van ez a Wintune2.0 nevű egész ügyes kis tesztprogi, Win 3.x alatt is fut...
Na most azt írja nekem, hogy a gyorsabb HDD kezelésért kapcsoljam be a 32bites file hozzáférést...
Na ezt hol lehet? tök jó hogy egy gépemnél sem votl ez a funkció sose beállítva -
-
bacsis
Közösségépítő
válasz MasterDeeJay #37757 üzenetére
csak a 32bites file hozzáférést tudtam bekapcsolni, a lemezhozzáférés ki volt szürkítve
gban! Brand gép, kb semmit sem tudok állítani a BIOS-ban -
bacsis
Közösségépítő
Kövi abszurd kérdés!
igaziból sose zavart ezért sem foglalkoztam vele, de mostmár csak jó volna erre is megoldást találni és egyedül nem jöttem rá hogy is kéne...
Valahogy meg lehet oldani, hogy ne csak 8 karakter hosszúságú file/mappa neveket kezeljen a Win3.x?
Mindíg mikor tallózgatok a hálózaton, akkor azért ez így eléggé nagy probléma,mert sose tudom hogy melyik mappa mit is tartalmaz valójában a nagy gépemen -
-
Fenyő
őstag
válasz bacsis #37759 üzenetére
Ha ki van szürkítve, akkor vagy tedd fel a ide vezérlő driverét (ált. vezásokhoz van), vagy ha nem találod akkor kézzel is beletúrhatsz a system.ini-be és manuálisan is engedélyezheted (persze nem garantált, hogy működni is fog, de nálam pl. 486DLC-vel régi '92-es lappal, 850mb-os vinyóval és vmi nememlékszem isás vezérlővel (amihez nem találtam annó drivert, de lehet ontrack-os már rég foglalkoztam vele) simán megy);
Szerk; Dartshun írta a win32s-t, de szvsz nem feltétel (persze nem árt ha fennt van), annó a 90-es években a fene se tudott (vagy még nem is volt) erről a kiterjesztésről és mégis használtam a 32bites lemezhozzáféréssel a 386DX40-esünket.
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
bacsis
Közösségépítő
uhh, nagyon köszi a tippet
DathSun!
Neked is köszi, persze ez a Win32s eddig is megvolt, aszittem ez csak ahhoz jó hogy néhány 32bites app is elinduljon... Gyors fel is raktam de továbbra is csak a 8 karakteres mappákat kezeli... valamit valahol még be kéne állítani vajon? -
-
-
-
bacsis
Közösségépítő
amúgy egy érdekesség!
Emlékeztekj, hogy mennyit nyünyörögtem, hogy nem megy a hálózat Win3.11 alatt a 386/486-osaimban? aztán rájöttem hogy jumperelhető LAN karival meg kap IP címet és minden faxa... persze az újabb, Pentium alapú gépeknél már a PNP-s karik is mennek...
Na most egy Compaq deskpro 486-os gépet raktam ösze, ebben érdekesmód simán megy a 3COM PNP LAN kari -
Fenyő
őstag
válasz bacsis #37767 üzenetére
Persze, hogy nincs mivel manuálisan kell hozzáadni , nem pnp 3/486 lap meg hálókarikról meg volt már korábban is szó párszor, mindkettővel simán mennie kell, csak pnp-és karinál jumperek helyett a setup progijában ne2000 kompatibilis módba kell állítani ill ugyanitt manuálisan belőni a memóriatartományt, irq-t.
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
bacsis
Közösségépítő
-
bacsis
Közösségépítő
-
Az elképzelhető hogy egy AM2+ - os lapnak olyan hibája van hogy a belerakott procit, ramot, videokártyát kinyírja ? Bacsissal tárgyaltam, az Ő véleménye szerint nem valószínű, de eddig az én diagnózisom szerint ez lehet a helyzet. A cuccokat visszarakva a régebbi lapba, indul de kb 3mp után leáll, leold a táp védelme. Mondjuk nekem még nem volt ilyen lapom ami hazavágja a komponenseket, ezért teszteltem bátran, asszem a pályafutásom alatti legnagyobb kár keletkezhetett
-
Táp jó, 2- vel is próbáltam, másik lappal mennek. Semmi égés nem látszik, amperszag nincs, éjjelre kivettem az alaplapi elemet is, most ráindítottam, ugyanúgy leold. Asztalon lett lepróbálva, tehát a HDD- k a házban maradtak, hangkártyát nem tettem bele egyik lapba sem, ezek nem voltak benne a buliban, túlélték. Egyik alkatrészen sem lett látható kár/égés vagy ilyesmi.
-
-
Tim82
félisten
válasz DarthSun #37783 üzenetére
Biztosan hülye kérdés, de nincsen valamelyik lába elgörbülve a Phenom II procinak?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
Ganz-[HUN]
addikt
Csövi, mizu?
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Vladi
nagyúr
-
gban
Közösségépítő
válasz Ganz-[HUN] #37788 üzenetére
Namostakkor köll vagy sem eszementritkatotálbeszerezhetetlen 7200-as laposmaxtor?
Postázást nem vállalok.
-
Ádyka
őstag
válasz gerlaip #37745 üzenetére
Amúgy azt az 5800-ast érdemes lehet megnézetni egy reballozó szakival. Elvileg ha nem tudja megcsinálni, akkor nem kér semmit. Ha meg sikeres a műtét akkor szerintem megáll 10 alatt, annyit meg simán ér egy ilyen szerintem, hiszen a kártya érhet 15-20 K-t is.
[ Szerkesztve ]
Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
Ádyka
őstag
válasz Sanchez638 #37791 üzenetére
Nem másnak, magadnak. A reballt nem arra találták ki, hogy utána 1 órát működjön.
Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
aktív tag
Sziasztok, csak egy kérdés.. S939 hűtő kompatibilis az fm2-vel?
Köszi!
OEM = alaplap dobozát kidobták, hátlapját elhányták..
-
bacsis
Közösségépítő
szia!
Ha a hűtés a lefogató keretbe kapaszkodik bele, akkor igen
ha nem, és saját hátsó backplate-je van a hűtésnek, akkor nem lesz jó, mert a S939-es lapoknál a hűtő lefogató keret 1-1 csavarral középpen, míg az Am2-től már 2-2 csavar fogja hűtő lefogató keretet... de maga a keret kiosztása nem változott -
aktív tag
válasz bacsis #37795 üzenetére
Jujj nagyon köszönöm, tudtam hogy itt pillanatok alatt segítséget találok
A felfogató keretbe kapaszkodik, tehát akkor jónak kell lenni. Unokanővéreméknek raktam össze egy gépet (A10 5800K) és az előző lapjukról egy AN8 ULTRA-ról leszedném azt a gyönyörű nagy ufó hűtöt és munkára fognám az új procira téve..
(#37794) sanchezsa neked is
OEM = alaplap dobozát kidobták, hátlapját elhányták..
-
Sanchez638
addikt
Ez nem érdekes valakinek?
Számom az adatlapomon.
-
Igazolva, ez a helyzet sajnos. Amiatt írom meg hogy mindenki legyen óvatos, van ilyen. Nekem még nem volt procigyilkos lapom de ez a Giga ilyen. Valamint amiatt hogy bacsis- nak kiosszak egy hatalmas pirospontot, aki bátran lepróbálta a cuccaimat és megállapította hogy minden működik, csak a procim pusztult meg. Így annyival jobb a helyzet hogy nem 50K a kár hanem csak 15K. Illetve kicsivel több mert a Phenom1 is járt a procigyilkos lapban, de azt ingyen kaptam, attól függetlenül érték az is. A ramok, videokártya, Asus lap megúszták. Magamnak meg egy amatőrdíjat kell kiosztanom, mivel mikor a Phenom1- el nem indult, nem szabadott volna beletennem a Phenom-II- őt. Mentségemre szolgál hogy nem találkoztam ilyennel, a proci a legritkább esetben szokott tönkremenni, nem is emlékszem hasonló esetre.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest