Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
snake1977
őstag
válasz telescreener #16500 üzenetére
Megvan, egy 2.8Ghz-es Northwood SL6PF 533-as fsb-vel üzemel. Árat nem tudok mondani, de a topik lakók biztos megmondják mi a korrekt érte. A nyugatinál tudnád átvenni, ha érdekel a többit privátban.
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
zoltanz
nagyúr
2 magos CPU -n már királyúl mennek a Mortal Kombat (Armageddon, Deception), Tekken (5) játékok (PS2 emulátorral), nem tud valaki egy világos leírás hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
telescreener
tag
Segítség kellene, mert a p4p800-vm lapomon nem tudok beállítani 400mhz re a ramokat, max 333ra engedi, pedig mindhárom ram bírja a 400at időzítések mellett. nem tudjátok megmondani, hogy tudnám mégis 400on hajtani őket?
"...Ha Chuck Norris Részt vett volna az X-faktorban akkor a mentorok esnek ki..."
-
bacsis
Közösségépítő
válasz telescreener #16504 üzenetére
magasabb FSB-s proci társaságába, vagy FSB emeléssel
-
bacsis
Közösségépítő
válasz telescreener #16506 üzenetére
valószínüleg ott is 266-333 lesz csak a választható
-
snake1977
őstag
válasz telescreener #16508 üzenetére
Próbáld ki egyenként a ramokat, lehet valamelyiket nem érzékeli 400-asnak a lap biosa, nekem is volt ilyen a P4P800 Deluxe-al, elvileg dual channelben kezelnie kell a 400mhz-et a leírás szerint is. Ha ez sem megoldás akkor passzolok.
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
gban
Közösségépítő
válasz snake1977 #16509 üzenetére
Én is valami hasonlóra gondoltam.
Az én 775-ös Asrockom is néhány rammal így bánik, vagyis hogy a ram 667-es pl., de ő csakazértis 533-on akarja futtatni.
És ha megerőszakolom, és közlöm vele hogy márpedig 667-en futsz barátom, akkor meg az Orthos alatt hibázik is, mintegy jelezvén hogy "én szóltam..."
Lehet, belekalkuláltak valamit az időzítésekkel kapcsolatban is, vagy nem tudom, de más lapban meg megy hibátlanul 667-en az ilyen DDR2 ram, tehát tud valamit a lap a saját képességeiről, és ahhoz mérten jó is amit beállít magának.Postázást nem vállalok.
-
snake1977
őstag
Igen ebben lehet valami, vagy esetleg "nem ismeri fel" mert nálam a kingstone memóriát lekezelte rendesen, az A-Data ramot meg 333-asnak látta, pedig még az everest is mutatta hogy 400-as gyárilag.
-
vikcsi
senior tag
sziasztok!
Működő P1-es 100mhz-es komplett konfiggal mit lehetne kezdeni?
ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
vikcsi
senior tag
válasz sladka_pani #16513 üzenetére
De valami olyasmire gondoltam, hogy tudná-e valaki használni
Nem igazán retro játékozom, vagy ilyesmiELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
frescho
addikt
-
bacsis
Közösségépítő
válasz sladka_pani #16517 üzenetére
háát jahh, vétek őket nem tuningolni
Van egy 60-as Socket4-es Pentiumom az is fut 66-ot -
Murphistic
aktív tag
válasz vikcsi #16512 üzenetére
Szia!
Az első értelmes ötletem az e-mailezés volt. Talán egy LAN-kártyával és mondjuk egy Thunderbirddel ( esetleg valami régen Outlook Expressszel ) szerintem tökéletes lenne rá. Ráadásul a vírusok ellen is védve lennél, mert azoknak már gondolom nem elég a Windows 95 .
Esetleg ilyen alapon szóba jöhet a netrádió is ( pl. a Kossuth MP3 streamet is ad). Az én P1-esemmel voltak olyan terveim is, hogy a párhuzamos portján keresztül vezérelném a modellvasutat pl. egy Pascalban írt programmal, de utána letettem róla, nehogy elrontsam az LPT portot.
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
sladka_pani
senior tag
válasz Murphistic #16522 üzenetére
Nekem az mp3 nem ment ilyen gépen túl jól...
Bár lehet anno én voltam a béna...nem mondtuk el, nem hangzott el, mit jelent az Oi! Oi! Oi!...
-
bacsis
Közösségépítő
válasz sladka_pani #16523 üzenetére
egy 90-es P1-esen már jóél megy az mp3
-
Murphistic
aktív tag
válasz sladka_pani #16523 üzenetére
A 75MHz-es Pentium , ami OverDriveval megy 90MHz-et ( tényleg, ez tuningnak számít? ) simán vitte az MP3-as zenéket. Sőt még CD-t is rippeltem vele Windows Hangrögzítővel ( jó, az csak WAV formátumú volt, így a proci nem is kellett nagyon, de legalább a memóriát ette felvétel közben ), bár a mentés picit sokáig tartott.
A multimédiás képessége csúcsa talán az, hogy MPEG1-es VCD videót is le tud játszani, amin eléggé meglepődtem. Adobe Acrobat Reader 5-tel pedig tudtam vele archív újság PDF-eket is olvasgatni vele, szóval szerintem egy nagyon is használható kis gép .
-
frescho
addikt
válasz Murphistic #16527 üzenetére
DOS alatt CD rip, persze szamonkent, mert nem fert el az egesz, majd ADPCM-be ujra tomorites. Elszuttyogott vele, de egy 386-on is lehetett hallgatni a zeneket.
Korabeli mandrake es 2-es szerias Firefoxxal a statikus oldalak meg mindig olvashatoak rajta.
https://frescho.hu
-
dfdfdf
őstag
válasz Murphistic #16527 üzenetére
nekem a 66MHzes DX4? esemen az mp3 winampal csak monoban ment és kicsit butítva de utána az intel overdrive 100MHzel steroban ment xD
-
Armagedown
őstag
válasz bacsis #16530 üzenetére
Én egy 75 Mhzes Pentium 1 el és 32 mega edo ramal sikerült zenét hallgassak , Windows 95el.Winamp 2,81el azt hiszem
És közben Total Commanderrel is lehetett másolni , nem akadt meg a lejátszás[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Armagedown #16531 üzenetére
Igen, még a 75MHz-es Pentium is elviszi, de az már csücskös... az az alja... nekem is ment egy 75-ös P1 notin szépen... csak a 486osok nem bírják
-
gban
Közösségépítő
-
-
gban
Közösségépítő
válasz Yutani #16536 üzenetére
Akkoriban ennek is örültünk
Nem azért mert nem volt hifi, nem azért mert olyan jól szólt, hanem mert szólt, nyekergett - akkoriban még a hangkártya is extra volt egy gépben, a beeperből szólt a legtöbb cucc, az külön sikerélmény volt ha sikerült beállítani az SB vagy SB pro kompatibilist választva a DMA-t, IRQ-t, stb-t a dodos játékokon, és megszólalt valami egészen más mint a csipogóból.
Az mp3 meg a következő szintű "csoda" volt, hogy már ezt is tudja a gépemPostázást nem vállalok.
-
Yutani
nagyúr
ABIT - A szervereket is leállítják 2012.02.28-án
Asszem ez néhányunknak könnyet csal a szemébe. És nem örömkönnyet...
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Bisz
tag
Van valakinek tippje, hogy egy Hercules Radeon 9000 PCI-os vga miért nem indull a Compaq Proliant 800 dual socket 8 gépemben? A vga egy Abit KV8 Pro-ban tökéletesen műkszik, teszteltem 3dmarkokkal, a Compaq gépben viszont nem ad képet, akármelyik pci slotba teszem
-
Murphistic
aktív tag
Nem lehet, hogy hasonló gond van itt is, mint amit a külső VGA-s topikban felvetettek, hogy a HP/Lenovo laptopok alapból az integrált grafikát inicializálják. Itt meg vagy ez a gond, vagy nincs benne a BIOS-ában ez a grafika mint engedélyezett típus.
-
telescreener
tag
válasz Murphistic #16548 üzenetére
vagy nem olyan sebességen fut a pci busz amit a kari szeret, mert ezeknél a kártyáknál nagyon kis eltérés is gond lehet, nem úgy mint a régieknél.
[ Szerkesztve ]
"...Ha Chuck Norris Részt vett volna az X-faktorban akkor a mentorok esnek ki..."
-
Yutani
nagyúr
válasz telescreener #16549 üzenetére
Szerintem az a Compaq a lehető legszabályosabb PCI frekvenciával működik.
#tarcsad
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest