Új hozzászólás Aktív témák

  • Fenyő

    őstag

    válasz Bisz #16274 üzenetére

    Ha jól rémlik ezeknél a gépeknél a vinyón tárolódik a bios egyrésze, szóval fdisk-el elszáll, próbáld ezzel. A biosba ctrl+alt+shift+del (a numpadon lévővel) -el lehet azt hiszem belépni, de nem mindegy az időzítés sem, amikor már felismerte a floppykat közvetlenül utána kell beütni :DDD (legalábbis nekem M290-20-nél így működik).
    Más: megjöttek az Xt-és cumók, egy Yuko lap 12 Mhz-es Nec V20-al, 1 mb ram, de bill és 8 bites mfm vezérlő híján csak floppyval tudtam kipróbálni, bebootol szépen. Szóval XT vagy átkapcsolhatós AT-és billencset még mindig keresek.
    Jött 2 Mfm vinyó is, de csak 16 bites vezérlőim vannak hozzá, életre kelteni viszont eddig nem sikerült őket. Felpörögnek (mint vmi repülőgép turbinák :DDD ), egyet villan a hdd led bekapcsoláskor, viszont hiába állítom be a biosban a megfelelő cyl/head/sector értékeket, C drive failure-et kapok (több lapban, több vezérlővel próbálva (a floppy részük minden esetben működött), kábelekből viszont csak egy szettem van, szóval azt nem tudtam kizárni).
    Ha vki ismeri az Mfm vinyók lelkivilágát, mesélhetne róluk, hátha vmit én bénázok.

    [ Szerkesztve ]

    Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!

Új hozzászólás Aktív témák