Új hozzászólás Aktív témák

  • frescho

    addikt

    válasz nakos1212 #103487 üzenetére

    hol latsz te tolem olyan szemelyeskedest itt amit en elolegeztem meg?
    Merthogy konkretan ebben a hsz-edben van.

    Akkor pontosan mond már meg, hogy mi a szélyeskedés a kérdésemben. Nem hisztizni akarok dogmatikus retrósként, de szeretném tudni azt is, hogy mi az ami már szerinted nem babazsúr.

    hozza a GUS elmenyt
    Amit nem vitattam, hogy sok embernek tökéletesen jó. De maga a kártya nem autentikus, hanem egy GUS/SB öszvér. Legalább egy protót mutass ami létezett a 90-es években ezekkel a paraméterekkel. Ugyanúgy egy modern utángyártás, mint egy mai ROM cart amit össze lehetett volna rakni a 80-as évekbne, mégsem létezett.

    GUS jel/zaj, átviteli görbe, fázis menet (szutyok szűrés és annak hibái) mind hozzá tartozik a GUS-hoz. Ezek az objektív, mérhető részek. Az objektív része, hogy egy gyenge BT fülesen hallottam, tegnap kipróbáltam ahogy leírtam.

    A CD audiós cikkben több olyan hiba van ami miatt nem tartom hitelesnek. Pont arról nem beszél részletesen, hogy az eredeti 16 bit/44.1kHz mennyi utómunkával lesz jó és hogy az eredeti technikai megvalósítás milyen sebekből vérzett. Ez az utómunka amit az optikai kimenetre kötött DAC-od fog tenni és változtatja meg a hangot. Persze az érveimet lehet marginalizálhatod szépen sorjában, de akkor ez nem vita, hanem kinyilatkoztatás.

    A tömörített hangos cikket nem én hoztam be, de pont jól mutatja, hogy a sávszélek vágására érzékeny volt az emberek nagy része.

    [ Szerkesztve ]

    https://frescho.hu

Új hozzászólás Aktív témák