Új hozzászólás Aktív témák

  • envagyok

    veterán

    válasz arn #100852 üzenetére

    Pont a használat eszi meg a 8800gtx-eket, a hőingadozás miatti feszültségek, a 2005 utáni ólommentes forrasztások ridegek, és elpattognak.
    Nincs valami tesztlapod?
    Ha gondolod, adok neked egy 775-öset ajándékba procival rammal hűtővel.
    Egy pci teszterkártya se árt, ha van, aliexpresszről pár 1-2000Ft.
    Nálam már múlt ki nforce680 asus striker extreme állásában, sőt olyan is volt, hogy ment a lap, de a pcie csatija adta meg magát.
    Én azt szoktam csinálni, hogy első a bios elem feszültség mérés, ha az oké, akkor a tesztkártyán megnézem lefut-e a boot, ha nem, akkor hol akad le.
    Abból kiderül, hogy hol kell keresgélni.
    Ha lefut a boot, és nincs kép (nálad ez lehet, mert írtad, hogy a hdd bootol, azt pedig csak akkor szokott megtörténni, ha a bios lefut, és ellenőrzés után átadja a kontrollt az operációs rendszernek), akkor kàrtya kivesz, pcie érintkezők takarítása, sokszor csak oxidos, és nem érintkezik, ha csak egy kontaktos, már nincs kép.
    Én ilyenkor bedobok a tesztlapomba egy másik vga-t, csekkolom, utána beteszem a kérdőjeles kártyát.
    Tápot illik még ellenőrizni, leadja-e a pcie tápcsatira rendesen a feszeket. Moduláris tápok tudnak szivatni, kontaktosak lehetnek a moduláris kábelek csatlakozói a tápnál.
    Ha itt sincs kép, akkor meghalt a kártya, az se szokatlan, az ólommentes forrasztás átka.
    De ne dobd ki, előbb utóbb találunk valakit, aki megfizethető áron ólmozottra ki tudja cserélni a BGA-t, és akkor lesz egy olyan kártyád, ami jobb, mint új korában.
    Régóta mondogatom, hogy 2005 utáni cuccok nagyon tudnak halni, 10-20 év múlva nagyon kevés működő cucc fog maradni ebből a korszakból, és aki szórakozni akar vele, nem árt, ha most begyűjt belőle tartalékokat is.

Új hozzászólás Aktív témák