Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz S_x96x_S #5020 üzenetére

    Az MLiD videóban az egyik "forrás" azt állította - és én úgy értettem, hogy az egész műsor végülis erre futott ki - hogy Ő ugyan zen3+-ról nem hallott, de a Warhol egy valós kódnév, létező projekt.

    Ez persze még nem jelenti azt, hogy
    1) Az elhangzottak igazak. Azt például egyszerűen nem hiszem el - ugyanabból a videóból - hogy a 4700S az nem PS5 vagy xbox selejt, hanem egy Subor Z+-hoz hasonló "semi-custom" fejlesztés újrahasznosítása.
    A kódnévről más leakerek viszont nem is hallottak.

    2) és azt sem feltétlenül jelenti, hogy a Warhol - amennyiben tényleg létezik - az, aminek eddig gondoltuk.

    A 7nm megtartása mainstream/budget vonalra szerintem továbbra értelmes, logikus döntés lenne. Az 5nm-es gyártás biztos drágább és biztos van annak jobb helye is. Arról nem is beszélve, hogy abu mindig azt mondja, hogy a szerverpiacon sok évre előre kell vállalni azt, hogy adott lapkát fogják gyártani.

    Ha nincs Zen3+, egy esetleges Warhol szempontjából akkor is szóbajöhető node a 6nm. Csak nem a compute lapkáknak, hanem az IO lapkáknak. Ha jól tudom, a zen4-et már 6nm-en készülő IO lapkákkal fogják párosítani. De máskülönben a 6nm-es Rembrandtban is 6nm-es lesz az uncore. Azt láttuk, hogy a 14nm-es IO lapka már elég sokat eszik és bizonyára limitációt jelent a FCLK szempontjából is. Logikus lenne, ha a zen3 6nm-es IO lapkával élne tovább.

    Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy szerintem biztosan megvalósul. Éppenséggel kaphatott kaszát mondjuk amiatt, hogy a 6nm-es Rembrandtra kell a gyártókapacitás.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák