Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz Vartanus #7500 üzenetére

    Mert már volt több is régebben. Nem kockáztatok.
    ASRocknál ugyanúgy megvannak a longlife alkatrészek, mint a többi lapnál, egyébként több ismerősöm is hajt ASRock lapot évek óta gond nélkül, bár a legtöbb Inteles.
    SB topicba vissza-visszatérve éppen a minap olvastam, hogy MSI-n nincs offset beállítás. Nem tudom, AMD-nél ez mennyire működik (van-e egyáltalán), de Intelnél ennél pöpecebbül semmivel nem lehetett belőni a tuningot. 4.6GHz-en még -0,1V-ról indult a proci, és minden energiatakarékos funkció működött.
    Épp az imént láttam, hogy megy az X4 is.

    AMD VGA-t akkor veszek legközelebb, ha majd az nV csinálja a drivert hozzá. :P Ráadásul jobb az nV-k ár/érték aránya (tuning, PX, stb). Ma pl. nincs a piacont GTX650ti boost-nál jobb kari ilyen szempontból. Az AMD sokkal jobban tenné, ha a drivereivel foglalkozna, nem az "agresszív játéktámogatással". Még mindig mindenki a csodadrivert várja hóanpról hónapra, hol itt, hol ott bugzanak a meghajtói (nincs egy hete, hogy egy ismerősöm fonta be a haját a legfrissebb miatt, és győztem helyrerakni a cuccot), nV topicok meg kb. kihaltak, főleg ezen a téren.
    Azok a programok, amelyeknek kell a CUDA, nem mennek OpenCL-lel, OCL-t viszont tud az nV is.

    frescho: XIII, Republic Commando (azt lehet trükközni, szar grafikával fut), amelyek most kapásból eszembe jutnak, de volt még néhány, amely pl. elindult, egy darabig ment is, aztán egyszer csak elszállt.

    Hát nagy kérdés, hogy milyen beállításokkal játszik az ember. Ha maximálissal és full HD-ben, elég a C2D. A GTC560-amat kihajtottam egy E5800-zal 3,7GHz-en (tesztek a honlapomon), ergo a 7770 alá sem kell komolyabb vas. Az tény, hogy a 4 magot támogató játékok sok esetben jobban futnak 4 magos procival, de olyat sem tapasztaltam C2D-n, hogy azok ne lettek volna 2 maggal is játszhatóak. Persze, nyilván nem tudtam minden létező játékot kipróbálni, de inkább a grafikai szegényesség az oka annak, ha CPU-limitet találsz, amin az AMD drivereibe épített "optimalizációkat" ismerve nem lehet csodálkozni (akad elég képmentés a neten). :R

    [ Szerkesztve ]

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák