Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vartanus
őstag
válasz alexy92 #8753 üzenetére
Ha egy 32k-s V-Prot vettél volna lehet máshogy gondolnád. Asus sem hülye,nyílván nem fog olyan profi biost rakni a 20k-s deszkájára mint a 32k-s csúcslapjára, engem is sokan hülyének néztek minek FM2-höz 30k-s lap,nekem eddig semmiben nem kelett komprumisszomot kötnöm,nem bántam meg.
Ezek után is MSI-t fogok venni az biztos
[ Szerkesztve ]
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
alexy92
aktív tag
Játék közben beállt a kép majd újra előjött és azt írta ki hogy az ilelsztőprogram leállt, de már újra megy..??
-
korcsi
veterán
De minek tuningolni a processzort?Pongyolán fogalmaztam, ami ingyen benne van az oké, de nem igen van előrébb az ember, ha kell teljesítmény ott egy i3 sokkal jobb teljesítmény/fogyasztás mutatóval, az IGP-t meg csak kihajtja alapon is a CPU, diszkrét VGA mellé megint csak i3. Szerintem
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
-
diablo1984
veterán
-
alexy92
aktív tag
válasz diablo1984 #8761 üzenetére
autóra visszaraktam, de ez így eléggé elszomorít Enyém nem melegszik egyszerűen csak befagy..
-
atti_2010
nagyúr
Csak az a baj ezzel hogy az A10-5800 állva hagyja az I3 meg CPU erőben is, van 1-2 régi játék 1 szálon ahol talán lehagyja de a többiben elvérzik, az I5 az egyelőre más kérdés de az árak sem ugyanazok.
alexy92 Memóriákat vedd vissza 1600 Mhz -re egy időre és úgy próbáljad a többi IGP stb meg minden Auton legyen csak 1,4V feszültség és 4000 Mhz legyen beállítva, szép lassan lépdelj előre és minden lépés után Prime95, a hűtést meg rakd egyelőre a maximumra.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
diablo1984
veterán
válasz alexy92 #8762 üzenetére
a játékból kilépés, és az illesztőt alapra rakja, az gpu hiba, ott az extreme beállítás lesz sok, nem bírja azt a szintet! a prociért kifagyna, kékhaldoklana, stb!
(#8765) alexy92: gpu-nál igen, procit próbáld megnézni mi a max! a gpu az vagy alap, vagy ha van egy stabil procid utána ráérsz kitesztelni!
[ Szerkesztve ]
-
alexy92
aktív tag
válasz diablo1984 #8764 üzenetére
akkor maradjon autón?
-
Gézengúz
addikt
Téma 750K, tuning mellett mennyire működik jól az energiatakarékosság?
-
Gézengúz
addikt
válasz diablo1984 #8768 üzenetére
Értem én, hogy tuning mellett többet zabál, csak arra vagyok kíváncsi, ha a szorzóját feltolom 40-42 körülre akkor üresben mennyire jól szabályozza magát szorzó és áramfelvétel ügyileg...Ugye Phenom 2 esetén ha túl magas a szorzó akkor el lehet felejteni egyes lapok estén a cool and quiet-et...lehet nekimenni pl phenomtweakerrel, hogy megfelelő szorzóhoz megfelelő feszt állítsak be neki és üresben még így is ezek 3szorosát fogyasztja...Hiába a 5*250-hez tartozó 0.9V..
Szóval arra akarok kilyukadni, hogy nem érdekel mennyit fogyaszt fullban, bármennyit bezabálhat..de amikor arról van szó, hogy üresjárat akkor kuss legyen...
[ Szerkesztve ]
-
Gézengúz
addikt
-
gallus
aktív tag
válasz Gézengúz #8769 üzenetére
Na erre én is kíváncsi vagyok...
A 939-nél úgy működött, hogy az eredeti volt 10x200.
Azt feltoltuk 10x250-re. Mivel a szorzót vette vissza a c&q 5-re, így 1000MHz helyett 1250 volt az energia takarékos mód. A feszt ha nem piszkáltuk szépen leszabályozta hiába volt tuning. Ezt csak azért írtam, mert ott rajtolt a c&q, nagy előnyt szerzett az izzadós vetélytárssal szemben. -
törölt tag
Azt, hogy miért kérted nem tudom mert nem írtad oda . Én meg vagyok elégedve vele kevesebbet fogyaszt plusz egy tűrhető Gpu.
-
Deske89
csendes tag
Sziasztok! Van egy A6-5400K procim egy MSI FM2-A85XA-G65 alaplappal. Hol tudom állítani az IGP órajalét és memóriája mennyiségét? Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni.
-
Findzs
addikt
válasz TestamentDNR #8739 üzenetére
egy fat 32 -es pendrivot bedugsz és valamelyik f billentyűvel
ha jól emlékszem akkor gigabytnál az f12"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Vartanus
őstag
válasz Deske89 #8776 üzenetére
Az IGP-hez kiosztott memóriát így tudod beállítani:
BIOS képernyő bal felső sarok Mainbord SETTINGS > Avanced > Integrated Graphics Configuration:
Initiate Graphic Adapter
{IGD}
Integrated Graphics Devices
{Dual Graphics}
Integrated Graphics Share Memory
{1G}
IGP órajelét pedig az OC settings-ben az Adjust GPU Engine Frequency menüpont alatt tudod beállítani.
Egy ilyen komoly deszkához szvsz minimum egy A8 5600K dukálna.
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
Itt több a hozzáértő ezzel kapcsolatban, a második részben leledzik a kérdés.
-
BlueAthlon
senior tag
Lassan megérkezik a 6800K-m, amint időm lesz, némi tesztelésnek fogom alávetni.
Egyelőre társak lesznek ebben:
-Asrock FM2A85X Extreme-4M (nehogymá' a gyenge tápellátás akadályozzon )
-Kingston predator 2400 ( IGP kifussa magát úgy-ahogy )
-Thermaltake Water 2.0 Performer ( legyen mivel hűteni, ha már megrángatom a belét )Remélhetőleg azzal fogok visszatérni, hogy:
-5000 MHz CPU
-2400 MHz NB / Memóra
-1169 Mhz IGPmellett betonstabil a gép...
[ Szerkesztve ]
Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill
-
Vartanus
őstag
válasz BlueAthlon #8784 üzenetére
Szerintem egy Extreme 6-oson sokkal jobb a tápellátás mint az Extreme 4-en 8+2 kontra 4+2, nem lehetséges hogy a 4+2 kevés lesz? Ahogy néztem szinte semmiben nem tér el a Pro 4-M-től az Extereme 4-M.
Tisztességes tuningot szeretnél és elég magasak az elvárásaid,csak kérdem laikusként nem lett volna jobb egy erősebb tápellátású deszka?[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
válasz Vartanus #8785 üzenetére
Ha az ár/teljesítmény mutatót nézzük, nem biztos, hogy "megtérül" a drágább lap, ha csak az abszolút eredmény számít akkor lehet, de garancia ott sincs.
-
diablo1984
veterán
Remélhetőleg azzal fogok visszatérni, hogy:
-5000 MHz CPU
-2400 MHz NB / Memóra
-1169 Mhz IGP
mellett betonstabil a gép...kicsit magasra teszed a lécet, de hátha, kíváncsi leszek rá!
-
alexy92
aktív tag
noh de mikor jönnek már a ricsik?
-
alexy92
aktív tag
válasz FireKeeper #8789 üzenetére
hol ?
-
alexy92
aktív tag
válasz FireKeeper #8791 üzenetére
Jó de iponnál minden drága
Amúgy már bánom, hogy ilyen lapot vettem, és spóróltam kb 3-4 ezer ftot ezen, és csomó kompromisszumot kellet kötnöm
-
BlueAthlon
senior tag
válasz Vartanus #8785 üzenetére
Meggondolandó, végül is belefér az is...
Viszont anno a 5800k tuningom esetében is a Trinity nyűglődése okozta a problémákat, az Asus F2A85-M tápellátásának határaitól még messze voltam anno... ( rendesebb fajta 4+2 es az is tán... )
Richland sem zabál arányaiban sokkal többet, még akkor sem, ha azért magasabb órajeleken kínozzuk, de hasonló feszültségek mellett... Nem célom egyátalán az LN2-es tuning, elismerem, hogy oda Giga UP4, vagy Asus V-PRO , Asrock Ex6 , MSI G65 alatt nem mennék...
-
BlueAthlon
senior tag
válasz FireKeeper #8789 üzenetére
Kaphatók a fenét, már rég lenne a kezemben... Iponék is csak előrendeléseket vettek fel rá idáig...
Most szerdán v. csütörtökön jön az első tényleges szállítmány...
[ Szerkesztve ]
-
BlueAthlon
senior tag
válasz diablo1984 #8787 üzenetére
Relatíve magasra, de az említett egyszerű vízhűtés használatával egyáltalán nem elérhetetlenek a fenti értékek a külföldi tesztoldalak eredményeit alapul véve...
-
stratova
veterán
válasz BlueAthlon #8793 üzenetére
Te, mint gyakorlott TCI K^2 használó, próbáltad már ezt a csodát? Esetleg valaki mobil APU-val? (főként CPU oldalról). GPU-ból egész szép eredményt tud kicsikarni.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz alexy92 #8792 üzenetére
Amúgy már bánom, hogy ilyen lapot vettem, és spóróltam kb 3-4 ezer ftot ezen, és csomó kompromisszumot kellet kötnöm
És hányszor kikaptam mikor megemlítettem fórumtársaknak hogy nem a legolcsóbb deszkákkal kellene foglalkozni, ahol kerül 60-70k gépre ott valahogy még összejön +10k, na mindegy pedig nem rosszindulatból mondom ezeket hanem tapasztalatból, manapság a gyártók már nagyon "elkurvultak" a nagyon erős verseny miatt a belépőszintre és sokszor nemcsak éppen hogy a szükséges alkatrész kerül hogy még beinduljon a cuccos.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Kutya topik
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Házimozi belépő szinten
- BMW topik
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest