Új hozzászólás Aktív témák

  • V/

    Topikgazda

    válasz veze #52934 üzenetére

    Nem a címkéről.
    Onnan, hogy ahol van szállítási díj a logisztika részéről feltüntetve a kísérő iraton ahol a címkén látható adatok is ott vannak, azt beleszámolják. Idéztem a számítási módjukat.
    De akkor újból:
    Mivel a tömeges vámkezelésre bevezetett rendszer automatizált így a Magyar Postának nem áll módjában a küldeményeken feltüntetett adatokat egyedileg ellenőrizni, hanem a feladók által megadott adatokat használja, és a program nem bírálja felül a megadott adatokat. A vám elé állítás dátumát figyelembe véve a vámkezelés a feladó posta által elektronikus üzenetben továbbított adatok (pl. súly, érték, deviza, stb.) alapján automatikusan történik.

    Nincs ingyenes szállítás, annak van díja és ha azt eladó megadta, akkor a vámérték megállapítás szabályai szerint hozzáadják. Szóval akkor ingyenes ha az eladó 0 $-t ír.
    De szét kell választani azokat a vásárlásokat amikor IOSS-rendszerben fizetsz és azokat a vásárlásokat ahol nem. Ez az eset ide tartozott.
    IOSS esetén ilyen nincs. A nem azon belül érkező küldeményeknél fordulhat elő.

    A példáddal egy gond van, annyi gond van, hogy kiszámolják az eladótól megkapott 3 $ termék ár és 3 $ szállítási díjjal az áfát, viszont te 15 $-át fizettél. Persze ha valós értéket ad meg az eladó akkor igazad van,de nem tudod hogy ugyan nit írt a szállítólevélre vagy mire.

    Én többször kérdeztem beszéltem velük, fel is olvasták hogy mit kaptak, szóval ez van.

    A vámérték számítást is már idéztem
    71. cikk
    Az ügyleti érték elemei
    (1) A vámértéknek a 70. cikk alapján történő megállapításakor a behozott áruért ténylegesen kifizetett vagy kifizetendő árat ki kell egészíteni:
    a) a következőkkel, olyan mértékben, ahogyan ezek a vevő számára felmerülnek, de nem szerepelnek az áruért ténylegesen kifizetett vagy kifizetendő árban:
    .......
    e) az árunak az Unió vámterületére való beszállítása helyéig felmerülő alábbi költségekkel:
    i. a behozott áru szállításának és biztosításának költsége; és
    ii. a behozott áru szállításával kapcsolatos rakodási és anyagmozgatási költségek.

Új hozzászólás Aktív témák