Új hozzászólás Aktív témák

  • fLeSs

    nagyúr

    Szasztok!
    Kis help kéne.
    Szóval az alaphelyzet az, hogy nekem még ~20 cuccom van, amit az elmúlt 2 hónapban rendeltem Aliexpressről és még úton vannak.

    Olvasgattam a cikkeket az Indexen meg a 444-en (nagyon jót tett a vérnyomásomnak :D) és ha jól értem, akkor mivel ezeken még nem lett áfa fizetve, ezért majd nekem kell kifizetnem. OK.

    DE mivel ezeken még nem az Aliexpress intézte az áfa fizetését ezért nekem kéne az eVÁM-on keresztül intéznem.

    Kérdés, hogy most egyesével pötyögjem be az eVÁM-on ezeknek a cuccoknak az adatait?

    Megnéztem az eVÁM űrlapját, az exportőr az a bolt ahol vásároltam vagy maga az Aliexpress? Csak mert a boltok irányítószámát, városát, címét, stb. én sehol nem találom az Alin, csak a "Business license"-t látom, de az totál kínai és copy-paste-elni sem lehet. A már megérkezett csomagon rajta szoktak lenni ezek az adatok, de azzal nem érek sokat, mert még nincsenek a kezemben a csomagok.

    Megnéztem ezt a videót is: [link]
    Ebben az áll, hogy csak akkor tudok beadni vámárunyilatkozatot, ha ezt előtte jeleztem a Postának és az visszajelzett, hogy itt a csomag.
    Ez így elég érdekes lesz.

    Vagy egyszerűen csak várjak, majd jönnek a csomagok aztán lesz valahogy? :D Gondolom egyesével majd kifizetem az áfát meg a 399 Ft-os kezelési díjat.

    Köszi.

    "I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

Új hozzászólás Aktív témák