Új hozzászólás Aktív témák

  • BonFire

    veterán

    válasz Hirrus #14809 üzenetére

    Én mondjuk az ASRock alaplapoktól óva intenélek, sok köztük a gyári hibás darab. Inkább 2000 Ft-tal több egy jobb darabra.

    VGA gyártók között két nagy név van: ATI vagy Nvidia. Nézegesd a benchmarkokat, olvasgasd a teszteket, és számolgasd a pénzedet, hogy melyikre futja.

    Én most tervezek procit venni, de mivel az Intelt nem tudom megfizetni, inkább egy erősebb AMD-t veszek. Phenom II X4 965 (négy magos). Ez olyan alsó középkategória, persze van processzor nyolcszázezerért is…

    RAM: 8 GB alá ne add, ha már így is úgy is új gépet kell vegyél, a Ps-nek a világ összes ramja nem elég, gondolom a CAD is jobb, ha ramból dolgozik, nem a vinyóra irkál fölöslegesen. 8 G Corsair vagy Kingston memória 10-11 körül van. Egy normálisabb lap 20, processzor 22-25. VGA 15-20 körül már használható. És a legfontosabb, a minőségi tápegység! Ezen nem szabad filléreskedni, ha már elköltöttél a többi cuccra
    80 000-et, akkor adjál ki egy FSP tápért még 9-10-et.

    Az oprendszer alap, hogy 64 bites legyen, 4 GB memória fölött kötelező.

    Ha látványos gyorsulást szeretnél látni, akkor szerezz be egy SSD-t is, erre települjön az OS+programok. Persze ez újabb kiadás, de sokak szerint megéri.

    A VGA ramnak köze nincs a PC ramhoz. Egymástól függetlenül fejlesztik, és a PC ramok most a DDR3-nál tartanak, addig a VGA ramok már DDR5-nél. Nekem DDR3-as 1 Gigás VGA-m van, de még ezt sem tudom kihasználni, mert nem kívánják a programok.

    Úgy készülj, hogy ezt százezer alatt nem fogod megúszni, és akkor még az oprendszer ára nincs is beleszámolva a kiadásba.

    Amúgy az egész téma itt off, úgyhogy offba is rakom.

    A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák