Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
WonderCSabo
félisten
Megnyugtató, hogy az országban uralkodó közállapotok rend őreinek arra is jut idejük, hogy hétköznap este 11-kor a
MoszkvaSzéll Kálmán téren egy doboz sört kortyolgató teljesen józan egyetemistákat bírságolják közterületen történő alkoholfogyasztásért. Nem velem történt, de akár velem is megtörténhetett volna. Röhej. -
Vertigo18
addikt
válasz WonderCSabo #6153 üzenetére
"A rendőr amennyiben szabálysértést észlel, intézkedni köteles..."
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
káen
tag
válasz WonderCSabo #6153 üzenetére
Szerintem az a röhej, hogy ma Magyarországon mindenki a másik szakmájához ért a legjobban...
Szabálysértés? Igen. Bírságolható? Igen. A rendőr elmehet a szabálysértés mellett intézkedés nélkül? Nem.
Tessék végre megérteni, hogy a fene nagy demokrácia nem arról szól, hogy azt tehetek, amit akarok.
-
Vertigo18
addikt
Lehet abban igaza van a tisztelt kommentelőnek, hogy nem biztos, hogy ez az ország legégetőbb problémája... lehet még egyet is értek vele...
De sajnos senki nem kockáztatná, hogy esetlegesen egy térfigyelő kamerán éppen a főnöke kukucskálna, hogy vajon intézkedik-e a járőr, ha már észlelte a szabálysértést...
-
káen
tag
válasz Vertigo18 #6156 üzenetére
Természetesen nem ez a legégetőbb probléma meg a legkiemeltebb szabs. De akkor is..én nem szólok be pl az orvosnak, hogy miért úgy vágta fel a térdemet, ahogy..
és ha ezek az egyetemisták mondjuk 3 perccel később már tajt részegek és szanaszéjjel törnek mindent, amit érnek, akkor meg az a baj, hogy "azénpénzemből miért nem állították meg őket?"
Vegye a hozzászóló ezt az intézkedést megelőzésnek és örüljön neki, hogy nem mentek el szó nélkül mellette (mert ugye általában az is baj, ha nem csinálnak éppen semmi a kollegák).
-
WonderCSabo
félisten
válasz IRON STORM #6158 üzenetére
Pont erről van szó. Miután megkérdezték a rendőröket, hogy mégis miért pont őket basztatják, akkor azt mondták, hogy kell a pénz, nekik ez van kiadva, nem tehetnek róla.
Én elhiszem, hogy a törvénybe ütközik, sőt el is fogadom, de a 6000 forintos bírságot picit túlzónak tartom.
(#6157) káen: LOL. Asszem egy magyar rendőrnek azért fel kéne ismernie, hogy az illető 3 percen belül tajrészeg lesz, vagy sem. Ezt nem olyan nehéz eldönteni. Másrészt az orvosos példád rohadtul nem vág ide.
-
káen
tag
válasz WonderCSabo #6159 üzenetére
De, idevág.
A másik, hogy a 3 percet éppen érthettem volna szimbolikusan is, de a mai magyar fiatalok egy boros kólától is boxolóra tudják magukat inni. Nem hiszem, hogy nem láttál még ilyet
-
Vertigo18
addikt
válasz WonderCSabo #6161 üzenetére
Előrebocsátom, nem leszek népszerű a hozzászólásommal... de ha tőlem megkérdezte volna valamelyik is, hogy "miért épp őket basztatjuk", akkor asszem' én nem álltam volna meg a 6k-nál...
Bocsi...
-
káen
tag
Pedig (sajnos) van, nem egyszer és nem kétszer találkoztam ilyen bikaerős gyerekekkel.
-A figyelmeztetést akkor alkalmazzák, ha a visszatartó erő elérhető így is. Lehet, hogy az egyetemisták úgy viselkedtek (ami -valld be- nem elképzelhetetlen), hogy a kollégák úgy vélték, nagyobb visszatartó ereje van a jövőre nézve egy kisebb mérető HB-nak, mint egy szóbeli ejnyebejnyének megspékelve némi szemöldökráncolással. Az egyetemisták nagy része ezt konkrétan leszarja.
Persze azt sem tagadom, hogy előfordulhat olyan szóbeli utasítás, hogy HB nélkül be ne gyere, mert büntibe leszel.-nem ez a legnagyobb probléma, de tudomásul kell venni végre, hogy a Rendőrség szerepe nem abból áll csak, hogy gyilkosokat üldöz.
-
WonderCSabo
félisten
válasz Vertigo18 #6162 üzenetére
Igazad van! Csak azt nem értem, hogy miért feltételezed azt, hogy ilyen szóhasználattal éltek... Csak most írtam így.
(#6163) káen: Ha már az orvosi példáknál vagyunk: ha haldoklik a beteg, az élete megmentése a cél, nemhogy megmarad-e a kis lábujjának 2 ujjperce, vagy sem. Sztem.
[ Szerkesztve ]
-
IRON STORM
őstag
válasz Vertigo18 #6162 üzenetére
Én sem szeretem ha megmondják mit csináljak. De azt is tudom hogy manapság pár ezer forint is földhöz vághat embereket.. Éppen ezért ha csak lehet figyelmeztetek, nem is vagyok népszerű a főnökeim előtt... de lesz....m
Viszont aki megérdemli az meg is kapja de ez egyértelmű.
Tököm kezd tele lenni a bírságolási kényszerrel, mert ezzel mérik le mit csináltál egy szolgálat alatt. Mert ugye le kell mérni.. vicc. Mérje le azon hogy az adott szolgálat alatt mennyi betörés volt mondjuk.Csak a TDi!
-
őstag
szerintem meg nem kell közterületen italozni...arra ott a kocsma/lakás/ház stb. stb.
ha egy csapat rossz arcú kisebbségi ivott volna ott, akkor gondolom szerinted is jogos lett volna az intézkedés...de sajnos kinézet alapján nem törvényes intézkedni/nem intézkedni
ha jó példát akarsz hozni, akkor említsd meg a kint felejtett 30-as táblánál trafipaxolókat inkább...ez az utcán sörözés tipikusan az a dolog ami sok embert zavarhat
főleg hogy ahogy fogy a sör, megjön a jókedv, emelkedik a hangerő, repkednek össze vissza a csikkek stb....
azt meg, hogy a rendőr azzal indokol egy ilyen intézkedést, hogy kell a pénz, azt kizártnak tartom (még ha valójában esetleg tényleg közrejátszik ez is)
és még mielőtt megkérdeznéd nem vagyok rendőr, és a családban sincs[ Szerkesztve ]
cryptot minden termékemért elfogadom
-
WonderCSabo
félisten
Most meg valszeg én nem leszek népszerű, mert a biztos urak többségben vannak a topikban, de sokszori mintavételből levont tapasztalatom az, hogy a rendőrök általában messze elkerülik az igazán veszélyes rosszarcú alakokat. A tehetetlen csöveseket viszont éjjel-nappal igazoltatják.
azt meg, hogy a rendőr azzal indokol egy ilyen intézkedést, hogy kell a pénz, azt kizártnak tartom (még ha valójában esetleg tényleg közrejátszik ez is)
Pedig így történt, én saját fülemmel hallottam, csak nem engem büntettek meg, mert én - éppen akkor - nem ittam semmit, nem is volt nálam semmi. Egyébként a rendőrök fiatal skacok voltak, készenléti rendőrség, gondolom szakmai gyakorlatuk volt vagy mifene.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz WonderCSabo #6167 üzenetére
hát, ha tényleg hallottad nincs mit tenni...
amugy szerintem nem kerülik el a rosszarcúakat, nem hiszem hogy annyira félősek lennének
az ok, hogy pl. az ellenőr elkerüli a cigányokat a buszon, de rendőrtől még nem láttam ilyesmit soha...[ Szerkesztve ]
-
káen
tag
A KR-nél még nem hallottam ilyen utasítást. Máshol igen (de úgyis tagadják).
-
tolts.hu
őstag
Sose értettem miért kell jogszabályokat nyíltan nem betartani, és sértve érezni magunkat, hogyha a körmünkre néznek. De hát ehhez kell egy bizonyos értelmi szint, hogy valaki ezt felfogja.
www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
WonderCSabo
félisten
válasz tolts.hu #6170 üzenetére
Nem azért nem tartja be az ember a jogszabályt, mert hogy az milyen jó, hogy most törvénybe ütközik az ember... legalábbis én nem, amikor nagy ritkán előfordul. Mellesleg az dobja az első követ, aki még nem fogyasztott közterületen alkoholt, vagy hasonló szabálysértést még sosem követett el. Az utolsó mondatodra inkább nem reagálok.
-
tolts.hu
őstag
válasz WonderCSabo #6171 üzenetére
Mindenki követ el kisebb rosszaságokat, amiért ha elcsípik, vállalja a felelősséget. Legalábbis az értelmesebbje.
-
Vertigo18
addikt
Láttam már olyat, hogy odament a rendőr a "rosszarcú" alakhoz, aki tök normálisan válaszolt, ezért hasonlóan "enyhe" volt a szankció...
De olyan is "előfordul" (hajjajj, de még mennyi), hogy értemiségihez, egyetemistához megy intézkedni, és úgy viselkedik, mint a moslék... vessen magára, ha úgy is szankcionálják!
Természetesen ez nem a te példádhoz tartozik, valszeg' az italozó egyetemisták kulturáltan válaszolgattak a rendőr kérdéseire, és a rendőr bunkó módon megbírságolta őket... Valószínűleg...
-
Vertigo18
addikt
válasz WonderCSabo #6174 üzenetére
"elvették a személyit"???
Olyan egyoldalúan írod le a sztorit... Ha kötözködni szeretnék, és szigorúan ragaszkodom ahhoz, amit írsz, akkor odamentek, nem kérdeztek semmit ("szó se volt kérdésekről"), ezek után (bár még mindig nem szóltak egy szót sem), ELVETTÉK a személyi igazolványokat (elvenni szerintem azt lehet, amit nem akarnak átadni - de mindegy), végül kitöltöttek egy "csekket"... amit meg a postás csinál, a rendőr helysziní bírság nyomtatványt tölt, és mellé ad egy készpénzátutalási megbízást, de azt nem "tölti ki"...
De mondom, meg ne sértődj, nem kötözködni akarok, csak poénból írtam...
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz Vertigo18 #6175 üzenetére
Megint a szóhasználatba kötsz bele, amikor tudod, hogy mit értettem... ha nem akarsz kötözködni, miért teszed? Sajnálom, de én a saját magam által tapasztalat dolgokat tudom csak leírni, a rendőr fejébe (sajnos) nem látok bele. Abban igazad, hogy nem sárga csekket töltöttek ki, hanem egy másik papírt, de abban a kontextusban megint ez nem releváns.
-
őstag
válasz WonderCSabo #6177 üzenetére
de szerintem be kellene látnod, hogy az alap témában nincs igazad, mert sok embert zavar, ha mások az utcán italoznak....
ennyi erővel én is mondhatnám, hogy miért büntettek meg szabálytalan parkolásért, amikor nem ez az ország legnagyobb problémájacryptot minden termékemért elfogadom
-
őstag
válasz WonderCSabo #6179 üzenetére
annyit azért hozzáteszek, hogy ha figyelted mostanában a büntetések mértékének a változását, akkor láthatod, hogy a 6.000 Ft nem sok, hanem nagyon kevés
pl. biztos tudod, hogy ha pl 70-el mész 50 helyett az kapásból 30 ezer ft....
vagy 30 helyett 45-el pl.[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
Én az ilyen szabálysértési ügyeket elsősorban nem pénzzel büntetném.
Először jöhetne pl a kényszer munka,olyan szemetesek a városok utcái, az utak menti árkok, folyópartok és lehetne még sorolni.
Ha az illető nem jelenik meg csak akkor jöhetne a pénzbüntetés. -
Vertigo18
addikt
válasz WonderCSabo #6181 üzenetére
Akkor mondom a másik példát, ha a gyorshajtásost így lereagáltad...
Tudtad, hogy a biztonsági öv "nem használata" fix 30k, nincs "-tól, -ig", hanem fix. Pedig 20-szal tötyögve aztán nem veszélyeztetem senkinek a testi épségét egy üres úton... És mégis annyi...
-
káen
tag
válasz WonderCSabo #6185 üzenetére
A Rendőrség nem jogértelmező, hanem csak alkalmazó szerv. Korrekt vagy sem, ez van.
-
tolts.hu
őstag
válasz WonderCSabo #6183 üzenetére
Börtön azért nem.
Szabálysértés esetén elzárást alkalmaznak, amit fogházban kell letölteni.
A büntetés-végrehajtási intézetekben is vannak fokozatok:
Enyhébbtől a legsúlyosabbig: Fogház-börtön-fegyház.[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
válasz WonderCSabo #6185 üzenetére
Csomó dolog van, ami nem korrekt... de szabály...
-
truba
tag
válasz Vertigo18 #6184 üzenetére
Vertigo18 Tudtad, hogy a biztonsági öv "nem használata" fix 30k, nincs "-tól, -ig, hanem fix
Ez így nem pontos, a konkrét összegek ezek:
11/A. melléklet a 156/2009. (VII. 29.) Korm. rendelethez
Sorszám
Biztonsági öv használata nélküli közlekedés A közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet
Bírság összege forintban A bírságolással érintett cselekmény elkövetéséért felelőssé tehető1. lakott területen 48. § (4) bekezdés 15 000 járművezető,utazó személy
2. lakott területen kívül 30 000 járművezető,utazó személy
3. autóúton, autópályán 40 000 járművezető,utazó személy
Kötözködés nélkül, csak a pontos látás miatt.
-
forest_ns
tag
Üdv!
Azt hiszem ott a pont. Ezt kellene mindenkinek felfognia végre, hogyha megszeg egy szabályt/törvényt, akkor vállalja a következményeket és ha szerinte az hülyeség, akkor ne a végrehajtónál reklamáljon. Itt élsz, itt vagy állampolgár vagy csak itt követed el; ezek vonatkoznak rád! És erről nem az a "hülye" rendőr tehet...
-
tolts.hu
őstag
Úgy tűnik ismét tovább fog csökkenni a fizetés...
-
forest_ns
tag
Akkor jön a leszarom tabletta
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest