Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
Jah.. de annyira tipikus az egész alkat, meg a megjelenés. Komolyan mondom az összes ilyet ki lehet szűrni, első látásra megmondja az ember, h ez sem a jár napi 8 órát dolgozni.
..gondolom gyanús volt a rendőröknek is, h igazoltatták. Remélem lesittelik egy 25-30 évre.
Amúgy meg csinálja a csikágót mint egy fürdősqrva... lol
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
TrakToros
tag
válasz runner 125 #5346 üzenetére
2 dolgot nem értek:
1) Akkor aki már letesz 1 diplomát, az gyakorlatilag el is veszti a lehetőséget, hogy az RTF-re jelentkezzen ? Itt most Nappali állami és (szakközép elvégzése után) Levelezői államira is gondolok. (Mivel a szakok 97%-a csak Állami támogatottságú)
Nem akarok megbántani senkit, de ha ez tényleg így van az RTF esetében is, akkor ez egy óriási nagy baromság. Apropó levelező, ha diploma után elvégezném a szakközépet, szolgálnék 3 évet, de ezek után nem tudnék tovább tanulni RTF-en, mert már van diplomám?! (Ez azért is érdekes, mert pl van nem 1 olyan diploma, amivel ha rendelkezik a nyomozó pluszba, az segítheti a munkáját)2) Ha valaki 7 félévet lehúz 1 főiskolán, majd átjelentkezik akkor 3 félév után kidobják még akkor is ha addig kitűnő volt az eredménye, mert letelt a 10 félév és költségtérítés meg nincs?
Nagyon kusza ez nekem, de ha Magyarországon tényleg nem tud olyan RTF-re jelentkezni akinek már van diplomája, az nevetséges lenne. És még csodálkoznak, hogy nincs elég rendőr? Jó hogy nincs, ha a jelentkezők felét kiszórják nevetséges szabályok miatt és szinte már túlzásnak minősülő fizikai teszttel (itt most a szakközépre gondolok, nem az RTF-re!)
OFF:
RTF-hez oké, de nem értem miért kellett ilyen bonyolult pontrendszer a szakközép fizikai felméréséhez...az USA-ban csak minimum határ van amit el kell érni, aki eléri az megfelelt és sokkal barátságosabbak a követelmények is...pedig azért ott keményebb bűnözök vannak, mint Magyarországon. Néhány példa New York Rendőrakadémiájának követelményeiből 20-29 éves férfiak számára (minimum követelmények, aki ezeket teljesíti, az megfelelt): 1 perc alatt 38 felülés, 1 perc alatt 29 Fekvőtámaszban karhajlítás-nyújtás és 2.4 Km lefutása 12perc 29másodperc alatt...szerintem sokkal barátságosabb, mint a magyar Ráadásul valahol még ennél is lightosabb...pl Baltimore-ban (600+ ezer fős város, szóval nem falu) 1 perc alatt 29 felülés és 20 fekvőtámasz kell és a 2.4 Km futásra 16perc 28másodperc van
/OFF[ Szerkesztve ]
A traktorosok,kombájnosok jó emberek:)
-
tolts.hu
őstag
válasz runner 125 #5345 üzenetére
-Már volt róla szó:
Jelenleg rendelkezésre állnak a következő oktatási intézmények:
-Rendészeti Szakközépiskolák és a
-Rendőrtiszti Főiskola.
Mindkettő érettségire épülő oktatás. Az első rövidebb (2év), a második hosszabb (3év).
Az első OKJ-s bizonyítványt ad(középfokú végzettségnek felel meg), a második főiskolai és/vagy egyetemi diplomát ad(felsőfokú végzettségnek felel meg).-Annyit tudok, hogy amikor én nappalis voltam a Rendőrtisztin, akkor járt az évfolyamomba már diplomával rendelkező ember.
Nem tudom hogy, hívjátok fel a tanulmányi igazgatóságot.-Motoros rendőr: elég hozzá a rendészeti szakközép, kihalásos alapon lehet oda bekerülni - csak amit én hallottam róla.
- Fizikai követelmények igenis kellenek, így is van egy két csapnivaló forma...
-Az a féreg BMW-s remélem megkapja a magáét minden téren!!!
www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
titán
válasz zolisx4 #5352 üzenetére
Ezzel en is igy vagyok. Hat igen, addig van nagy pofajuk, mikor a bomosben toljak a gazt, mikor fekszik az aszfalton meg rinak mint az ovisok.
(#5351) runner 125 Szerintem kap egy 10 evet max, vagy annyit se. De barmennyit is kap, nem igazsagos, hogy egy gyilkost etetunk az adonkbol, illetve a torvenyeink is nagy nullak ahogy vannak.
-
tolts.hu
őstag
Emberölés
166. § (1) Aki mást megöl, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés tíz évtől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha az emberölést
a) előre kitervelten,
b) nyereségvágyból vagy
c) más aljas indokból, illetőleg célból,
d) különös kegyetlenséggel,
e) hivatalos személy vagy külföldi hivatalos személy ellen, hivatalos eljárása alatt, illetőleg emiatt, közfeladatot ellátó személy ellen, e feladatának teljesítése során, továbbá a hivatalos, a külföldi hivatalos vagy a közfeladatot ellátó személy támogatására vagy védelmére kelt személy ellen,
f) több emberen,
g) sok ember életét veszélyeztetve,
h) különös visszaesőként,
i) tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen,
j) védekezésre képtelen személy sérelmére
- És még a fentiekhez hozzájönnek a közlekedési bűncselekmények, rongálás stb...
Van elég szépen a számláján az életfogyt.-hoz.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz tolts.hu #5356 üzenetére
Remeljuk bevagjak egy husz evre. Csak azert gondoltam, hogy nem fog annyit kapni, mert nem lelotte vagy pl. leszurta a rendort, hanem elutotte. Ezt eleve nem buntetik olyan sulyosan, meg lehet ott mosakodni, hogy nem latta stb. Ha meg tud fizetni egy jo ugyvedet, azzal sok evet nyerhet.
-
zolisx4
őstag
válasz tolts.hu #5356 üzenetére
És ezen felül még valami biztosan volt a rovásán mert azt is írták, tehát nem volt ismeretlen a rendőrség előtt, most szerintem példát fognak statuálni ,ami kellene is.Ez nem megengedhető .
Lauda
Mikor tolatott az autóval már kimeríti ez előre kitervelt fogalmat mert tudta hogy üldözik és mögötte vannak ,Szándékosan elütötte mert menekülni akart[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz zolisx4 #5358 üzenetére
En tudom, csak sajnos a torveny lehetoseget ad az ilyen fergeknek arra, hogy vedekezzen, hogy birosagon targyaljak az ugyet. Ott pedig szuletnek erdekes verziok, latomasok, amiket sokszor be is vesznek. Egy ilyen ugyben nem is tuznek ki targyalast. Gyorsitottban 2 fo dontene, masnap mar chernobylban bontatnam vele a szarkofagot.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz runner 125 #5350 üzenetére
Ha lesz diploma végképp nem értem. De te tudod, viszont csak tiszthelyettesként lehetsz motoros (közlekedési) rendőr, ugyanis ahhoz nem kell diploma.
Ez esetleg ezt nézd át, aztán javaslom keríts ismerős, jó pár éve (tehát nem kezdő, 1-2 éves) rendőrt és beszélgess el vele milyenek a tapasztalatai! Ezt vedd számításba: lehet, hogy folyamatosan, de alkalmilag mindenképpen éjszakázol (én 13 évig 27/48 ill. 27/72 munkarendben dolgoztam, tudom milyen, te meg ne tapasztald meg), a munkakörülmények és egyéb feltételek (alapvetően pénzhiány miatt, de más okokból is) igen messze vannak az ideálistól, és végül közel sem ezekkel arányos díjazása, DE cserében kaphatsz sok más problémát, akár fertőző betegséget, frusztrálást és kritikát, köpködést és akár verést (intézkedés közben természetesen) is - a legtöbb esetben méltatlanul.
Kell ez neked? -
Vertigo18
addikt
Én tettem fel az összes rendőrautóra nálunk a fekete szalagot...
Egy újabb testvérünk hunyt el...
[ Szerkesztve ]
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
runner 125
nagyúr
Köszi mindenkinek, utánaolvasok.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
-
titán
válasz runner 125 #5365 üzenetére
Gondolom elvettek mar neki, de lehet sosem volt. Az ilyennek nem is kell, a buntetest ugysem fizeti be, bejelentett allasa nincs, ezert be sem tudjak hajtani. Elete vegeig vezethet jogsi nelkul ugy, hogy szemkozt rohog minden rendort.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Jah..
Most már úgyis mindegy neki. De az összes bűnelkövető elkezdi szánni-bánni a bűntettét, ha elkapják - nyilván, h enyhítő körülményként számításba vegyék. Abban a pillanatban kellett volna ép ésszel gondolkodni, és megállni a pcsába. Most élne a rendőr is.
-
titán
válasz runner 125 #5367 üzenetére
Neki mar mindegy, viszont nekunk es a rendoroknek nem. Ez barmikor elofordulhat ujra, akar holnap is. Szarok a torvenyek, nem vedik a rendoroket, torvenytisztelo allampolgarokat. Azt a bmw-t mar regen uzival romma kellett volna loni. Tudom kicsit durvan hangzik, de egy menekulo bunozonek ne legyenek mar jogai, semmilyenek.
-
runner 125
nagyúr
-
Vertigo18
addikt
Csodálom, hogy nálunk nem "állt ellen"...
Bár ott volt az a qva kamera... :S
-
tolts.hu
őstag
Csodálkoznék, ha ezt a bíróság megenné, hogy ő nem látta a rendőrt...
-
dragonfx
veterán
remélem azt a kis e34es bmw.s pöcst szénné verik a jardon meg a sitten is. benne.megérdemelné.szegény fiatal rendőr.első eset hogy ilyet mondok.
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
-
dragonfx
veterán
válasz tolts.hu #5373 üzenetére
mér nem hozzák vissza ilyen szélsőséges szemét emberek ellen a halálbüntetést mindig erre gondolok ilyenkor.szegény szabi meg kievezés helyett koporsó.
ezért öregbedig a bmw.sek hírneve mert iylen gyökerek is jogot kapnak hogy vezessék.
én loerőhöz kötnék az auto birtoklást.1 év balesetmentés közlekedés után 50 loval nőne a birtokolhato jármü."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
titán
válasz dragonfx #5374 üzenetére
én loerőhöz kötnék az auto birtoklást.1 év balesetmentés közlekedés után 50 loval nőne a birtokolhato jármü.
Ennek az esetnek semmi koze a loerokhoz. Ha egy trabantban ult volna akkor is eluti a rendort.
Szerintem itt inkabb az a baj, hogy a rendoroknek szinte alig vannak jogai a bunozovel szemben. Mint mar irtam is, azt a kocsit mar gepfegyverrel regen xarra kellett volna loni es meg most is elne az a szerencsetlen rendor.
[ Szerkesztve ]
-
dragonfx
veterán
nem kerekére hanem emberfejre löni.
há trabantal nem hiszem.
olvastam hgy amikor Yba fordult meg gyorsan mert menekülni akart és rükvercelt utána bedriftelt a segge és valszeg akkor kaszálta el szerencsétlent."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Brent
aktív tag
Még jó, hogy ott volt a kutya. Különben lehet, hogy egy újabb rendőr gyilkosság lett volna.
Állítólag elég balhés környék ez az Adács.
-
Boxer001
veterán
Ez nevetséges, ami itt megy. Jóhogy nem már könyörögni kell a barmoknak, hogy fejezzék be.
Ki kéne menni, odaállni, felszólítani, aztán erősítés hívása + elő a gumibotokat stb, és ami belefér, orrba-szájba, had törjenek a csontok...de nem lehet.
Ott van Amerika, ott miért lehet? Rátámadsz a rendőrre? Durr egy golyó a melledbe...Sok börtöntöltelék az utcákon, meg a börtönökben...tarkón kéne lőni az összeset a picsába, ezek minek élnek, pusztuljanak meg. Rohadtul bosszantó már ez az egész.[ Szerkesztve ]
-
Brent
aktív tag
válasz Boxer001 #5379 üzenetére
Pedig egyre több ilyen eset lesz, ha a felső vezetés nem változtat a hozzáállásán.
Amíg az embereknek csak jogaik vannak és kötelességük nem, addig nem lesz rend.
Sokan azt nem fogják fel, hogy bizony vannak olyan típusú emberek(inkább emberszabásúak) akik a szépszót nem értik. Nem hat rájuk, mert vagy nincs annyi intelligenciája vagy egyszerűen inkább állat mintsem ember.
Ez a típus, csak az ökölből, gumibotból, pisztolyból vagyis a nyers erőből ért. Az ilyen eseteknél 1x-2x keményebben odakéne b@szni aztán megtanulnák mi a rend. De, amíg ez a szarmaszatolás megy addig egyre több rendőr fog meghalni illetve egyre több normális állampolgár fog szenvedni a társadalomba beilleszkedni képtelen elemektől.
-
Brent
aktív tag
válasz AMD Power #5380 üzenetére
Igazából erre nem tudok mit írni. Ha ilyen bűnlajstroma van akkor miért engedték el ? Miért volt szabadlábon ?
Azt szoktam mondani, hogy aki hülye az haljon meg.
Hát ha életképtelenek/hülyék vagyunk, saját magunk ellen dolgozunk, akkor miért kivételezzek saját magammal/magunkal?! Dögöljünk meg az ilyen férgek által...Rendőrökre támadott a tag.
Rendőröket fenyegetett.
Már rég főbe kellett volna lőni vagy legalábbis elzárni 5 évre.én is ezt kérdezem: "Hát van még egy ilyen balfasz ország!?"
-
Vertigo18
addikt
Öreg mentorom mondotta volt 12 éve....: "Idefigyelj, Sastojás! Van olyan ember, aki egyszerűen igényli a verést"...
Nagy bölcsesség egy nagy embertől....
-
biggamer
veterán
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
Vertigo18
addikt
Testvérünkért....
-
zolisx4
őstag
Ezt a videót borzasztó volt végig nézni ,
[ Szerkesztve ]
-
CoolMan
MODERÁTOR
Borzasztó!
-
Ck.
addikt
Felháborító és egyúttal óriási felelőtlenség, hogy egy rendőrszakközépből pár napja szabadult 21-22 éves KISlánynak pisztolyt adnak a kezébe. (Ő meg ezzel nagyképűen dicsekszik a haverjainak. Személyesen ismerem őket, sajnos). Vaságyastul nincs 50 kiló, semmi komoly fizikum és egy ilyen akar engem és a társadalmat megvédeni, a rendet fenntartani?! Hogy lehet egyáltalán egy ilyen személyt komolyan venni??? Nevezzettek nőgyűlölőnek, vagy hívjatok aminek akartok, de továbbra is tartom magam ahhoz a véleményhez, hogy a rendőri munka nem női munka. Pláne nem 22 éves kislánynak, akinek még tojáshéj van a segge alatt.
Nagyon rossz irányba halad ez a rendszer, vagy csak én élek rossz országban... -
legenda
miért lenne felelőtlenség?
ez régebben is így volt, sok más országban is így van, nincs ezzel semmi gond, amíg néhány íratlan szabály is betartásra kerül - de azokat itt inkább nem részletezném...
igazság szerint ha elvégezte a sulit, akkor kiképzést kapott, levizsgázott...stb, aláírta, hogy mit vállal, a többi majd gyakorlat kérdése lesz!
vannak szituációk, ahová nem fogják - azonnal - kiküldeni, de mindenkinek kezdeni kell valahol és valamikor!
vannak feladatok/helyzetek, ahová valóban nem célszerű olyan párost küldeni, aminek az egyik tagja egy, a szakközépet most elvégzett lány - álljon is bármilyen járőrvezető/járőrtárs mellette -, de ez meg legyen annak a gondja, aki irányítja a közterületi szolgálatot ellátó állományt![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Ck.
addikt
Véleményem szerint korhatárhoz kellene kötni a fegyverviselést, még ha vki adott esetben rendőr, akkor is. Újoncnak pedig nem szabadna adni egy pár év szolgálatban eltöltött idő előtt. Pisztollyal rohangáljon egy 21 éves lány, aki épp most esett ki az iskolapadból? Ugyanmár...hol élünk? Sajnos itt.
De úgylátom egyedül csak én vagyok ilyen hülye. -
Brent
aktív tag
Valami fizikuma biztos van ha felvették rendőrnek..
Bár a mai fiatalság, olyan nyeszlett, lekvár, puhány, hogy valami hihetetlen. Ráadásul a nagyja tróger is.
Fater tűzoltó és mesélte, hogy az erőnléti alkalmasságin a jelentkezők közül sokan 15 felülést nem bírtak megcsinálni meg 20 fekvőtámasztól meghaltak az emberek.
Csak néztem mint bornyú az újkapura, hogy lehet valaki olyan hülye, hogy tűzoltó akar lenni és nem készül rá ?!Én rendőrnek készülök. Most érettségiztem. Az elkövetkezendő két évben lerakok egy szakmát tehát van 1-1,5 évem, hogy lelkileg/fizikailag is olyan szintre hozzam magam, hogy az alkalmasságikon ne legyen gond. Tudatosan készülök rá. (megjegyzem: most sem vagyok egy puhánysz@r.)
Gondolom minden normális ember így tesz, ha ilyen céljai vannak. Nem csak a hasamra csapok, hogy "na, éppen felvétel van a tűzoltóknál vagy most éppen rendőr akarok lenni(tegnap még űrhajós akartam), 10 fekvőtámaszt nem bírok megcsinálni, de azért jelentkezek hát ha.." --> ezt így nem lehet.
-
Brent
aktív tag
Szerintem ez nem kor kérdése.
Valaki 30 évesen is olyan mint egy 12 éves hülyegyerek.
Sokkal inkább ember illetve jellem kérdése. Tehát alkalmas rendőrnek vagy sem.Aki azért megy rendőrnek, hogy vagizzon meghogy ugathasson másokkal mert van hatalma az már réges-rég rossz. Persze benne van, hogy később kikupálódik.
-
zolisx4
őstag
Minden hol vannak nők ,és nekik is el kell kezdeni valahol ,Vaságyastul nincs 50 kiló valószínűleg megfelelt az elvárásoknak ,és azért kaphatott fegyvert ,és azért mehet szolgálatba ,rendet fenn tartani nem egy nő fog hanem a rendőrség, ebbe beletartoznak a nők is ,ezt nem lehet 1 személyre vetíteni ,.
AMD Power
Én végig néztem de , szomorú ,szív szorító ,,, -
lsc
nagyúr
22 éves kislánynak már lehet akár 2 gyereke, háztartást vezet, az rendben van ? A gyereknevelés nagyobb felelősség, arra ráadásul semmilyen kiképzést nem kap, ellentétben a fegyverrel. 40 év körüli férfi is lőtt le majdnem sokkal nagyobb tapasztalattal, akkor csak az 50 év körüli férfiaknak adjanak csak fegyvert ? Buszsofőr nőt is láttam nem egyet, az is nagyobb felelősség szerintem.
Az élet kegyetlen .
-
biggamer
veterán
Sokszor a rendőrnő hamarabb csitítja le a hőbölgőket mint egy kigyúrt járőr.
Nem 1x láttam már.
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
Ck.
addikt
Amíg nem ismeritek a helyzetet, addig nem is várhatok semmiféle egyetértést a részetekről. Ennek ellenére látatlanban is mindannyian egy húron pendültök.
1. Véditek azt a lányt, anélkül hogy ismernétek. Én lassan ~ 10 éve ismerem, tudom, hogy kicsoda. És valójában nincs semmiféle csoda. Csak azért ment a rendőrség kötelékébe, hogy fittogtassa az erejét és jól megfingasson másokat, akiket civilben nem tud.
2. Bárki bármit mond, egy 22 éves lány nem való rendőrnek. Hiába alkalmaznak nőket, egy nő sosem lesz a rendfenntartás embere, egyszerűen nem lehet komolyan venni egy nyüzüge kis plázabiccset. Teljesen más egy férfi megjelenése akár egy utcai balhénál, akár egy helyszínelésnél, akár egy egyszerű igazoltatásnál. Egy nő sosem fogja ugyanazt a fellépést és hatást elérni, mint egy férfi rendőr. Egyszerűen nem lehet őket komolyan venni. Ez hatványozottan igaz a kis huszonéves lán'kákra.
3. Ilyenkor néha visszasírom a régi rendszert.
4. Mielőtt azt gondolnátok, nincsenek szélsőséges nézeteim. Egyszerűen nem kell minden munkát mindenáron mindkét nemre ráerőltetni. Van ami kifejezetten nem nőknek való, és ugyanez igaz fordítva is sok más dologra, a férfiak esetében.
5. Ennek ellenére nem vagyok nőgyűlölő, még ha annak is gondoltok. Ez csupán a véleményem, amivel szerencsére máshol nem vagyok egyedül.
6. De mivel látom, hogy mindannyian ugyanazzal a hajóval utaztok, megköszönöm a véleményetek, béke veletek.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest