Új hozzászólás Aktív témák

  • Raymond

    félisten

    válasz izomman1 #8782 üzenetére

    A Samsung Odyssey nagyon jol nez ki mar ami a hardvert illeti, a jelenlegi es hamarosan megjeleno HMD-k kozul egyelore ez a nyero, par het es kiderul milyen a kepminoseg elesben is.

    "AR tartalmat viszont még igazán nem is láttam.. Szerintetek kevert valóságos tartalmakat is lehet alkalmazni ezeken az eszközökön? "

    Haz uj MS MR termekekre gondolsz akkor nem. A kamerak ott is csak fekete-feher mozgaskovetesre belott alkatreszek. A megnezvezes hogy Mixed Reality a nagyon megteveszto itt, az a kimagyarazas hogy mert ugyanazt a platform-ot hasznaljak mint az Holo termekek vagy a majd valamikor talan megjeleno AR termekek is.

    "Már csak a tartalom a kérdés , de elvileg minden Steam es cucc menni fog vele viszont a további kérdés Revive al is alkalmazható lesz e az eszköz?"

    Mivel a ReVive egy OpenVR -> Oculus atalakito es nem Vive specifikus igy gondolom menni fog ha majd az ev vegen vagy a jovo ev elejen megjon a SteamVR tamogatas.

    "És ha a Microsoft ál mögötte szerintem idővel tartalmak is lesznek.."

    Na ez a nagy helyzet hogy az MS nev itt nem sokat jelent. Nem ez az elso hardveres dolog amibe belefogtak es egyelore az osszes kozul csak az Xbox maradt meg, a tobbi amit akkor krealtak amikor valami eppen ugy nezett ki divatos es nagy piaca lesz az mind elhalt mert hagytak. Volt itt peldaul Windows Phone, elotte Zune vagy epp meg mindig vergodik a Hololense is. Lehet most maskepp lesz, de a tortenelemi tanulsag inkabb a nem fele billen. A SteamVR tamogatas se mindegy, szerinted mennyi motivacio lesz a kovetkezo tervezesi es budget meetingen penz tolni a content-be ha konnyu ramondani hogy "ott a Steam-en ezernyi tartalom"? Nem sok :)

    A termekre ugy latszik kell meg picit varni egyebkent, az USA-ban ezek rendelhetok:

    $399 - Acer, Lenovo
    $449 - Dell, HP
    $499 - Samsung

    A controller nelkuli kb. $100-al kevesebb HMD only SKU nincs is, epdig sok szimulator rajongonak az lenne az igazi - egy jol kivitelezett $299 SteamVR kompatibilis csak HMD termek. Europaban egyelore csak ez van:

    €449 - Acer, Lenovo
    €505 - Dell

    A HP is mar legalabb felkerult az oldara de meg nem lehet rendelni. A Samsung meg fel se kerult, a tobbi valtasi szorzobol itelve €560 korul lesz majd.

    Egyebkent ezek azok amik a Vive-nak igazan betesznek a konzumer piacon. A maga €699 araval itt egyszeruen mar nem rug labdaba. A Rift az €449-el es a SteamVR alatt mukodo 3-5 termek szinten €449-€560 kozott tul nagy konkurencia. Aztan meg meglatjuk milyen lesz az LG par honap mulva es mennyiert jon. Az MS HMD-k kozul szerintem az Acer es Lenovo jo eselyel lesz majd HMD only kivitelben is, azok lehetnek igazan nepszeruek a szimlutorosoknal. Egy €300-€350 kozotti aron mar nagyon csalogato az olyan klienseknel aki egy mainstream komolyabb kormanyszettre elkoltenek €300-€500 kozott.

    Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

Új hozzászólás Aktív témák