Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    válasz PROTRON #52828 üzenetére

    "Valaki befizeti most ezt az összeget az alma logóért"

    Láttad a Vision Pro specifikációit? Vagy az alma logónál feladtad?

    "elfogja várni a megfelelő színvonalú tartalmat"

    Alapvető tévedésben vagy. A VP (minden marketing bs ellenére) nem egy consumer eszköz, hanem első sorban tartalomgyártó platform.
    Az első szériát garantáltan munkára fogják használni.
    Pl. a filmes látványtervező kimegy terepre, az iPhone Pro LIDAR-al bescanneli a környezetet, átküldi a rendezőnek, aki az operatőrrel együtt egy VR alkalmazásban ki tudja találni a képkompozíciót, el tudják dönteni hova és mennyi épített díszlet kerüljön, stb. anélkül, hogy személyesen bejárnák a helyszínt.
    Ez már részben ma is bevett gyakorlat, csak külön arra szakosodott cégek szolgáltatásaként érhető el limitált mennyiségben brutális áron.
    Továbbá ott az építészeti, ipari vizualizáció, stb.
    Az ilyen piacokra nyomul az Apple, nem a low budget gamingre.

    "jó lesz azt parkoltatni egy bankszámlán, mert nehogy már közteherviselésbe beszálljanak, inkább semmit nem csinálnak vele mint hogy tisztességesen adózzanak a túlárazás után"

    Ennek semmi értelme (azon túl, hogy "személyes kétely" érvelési hibán alapul), mert a tartalomgyártásba fektetett pénz kiadás, ergo lejön az adóalapból.
    A túlárazás is értelmezhetetlen, mert nem monopol piaci szereplőről van szó, azaz annyiért adja a termékeit, amennyiért a piacon el tudja adni. Akkor lenne túlárazott, ha a túl magas ár miatt rajtuk maradnának a készletek.

    "Tehát ott lesznek az alma használók, akik költhették volna Q3-ra is a pénzüket"

    Sem a két termék, sem a két piac nem ugyanaz a liga, tehát a VP nem a Quest piacából vesz el, hanem a teljes VR piachoz ad hozzá.
    Mintha azt mondanád, hogy "ott vannak a Ferrari felhasználók, akik költhették volna Suzukira is a pénzüket".

Új hozzászólás Aktív témák