Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
TigerCat
nagyúr
válasz WhiteWalker #24250 üzenetére
Jó cucc, 1-2 évre még talán vennék, de a 34-es ultraszéles után nekem már kicsi.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
blakey
titán
válasz WhiteWalker #24250 üzenetére
Nagyobbra váltani megéri, de ha ugyanabban a méretben lenne akkor már nem biztos, a monitorod nem rossz.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz TigerCat #24251 üzenetére
Én közelről nézem , nekem a 24" a tökéletes , de a 27"-rá sem mondanék nemet , még elmegy.
Mi a különbség a cinema és a thunderbolt display közt?
Van valami jelentős?blakey: igen , nem rossz a monitorom , csak megnézném milyen a különbség ezene a kijelzőn 24"-n.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz WhiteWalker #24253 üzenetére
Én is gondolkodom, hogy nagyobbra cserélem, de egyelőre Dell 2515-t nézek.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
TigerCat
nagyúr
válasz WhiteWalker #24253 üzenetére
-
WhiteWalker
nagyúr
-
TigerCat
nagyúr
válasz WhiteWalker #24256 üzenetére
Igen. A lényeg, hogy rányomod a hordozható géped (Air, vagy Pro) és máris dokkolva van. Azonnal kapsz gigabites hálózatot, webkamerát, hangszórót, USB HUB-ot, tehát van egy teljesértékű munkahelyed külső billentyűzettel, egérrel. Én így használom, csak nagyobb kijelzővel. Kényelmes.
-
TigerCat
nagyúr
válasz WhiteWalker #24258 üzenetére
Kimaradt, hogy tölti is a géped.
Egyébként ez a fajta dokkolás nagyon elegáns megoldás, ráadásul szépen kivitelezett termékről beszélünk, ami igen jól néz ki. Ha van rá pénzed vedd meg. Próbáltam, jó cucc.
-
wm2
őstag
bruttó 190e 3év garival
http://oaziscomputer.hu/termekek/monitorok/27-28/dell-ultrasharp-p2715q
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
Tibi86
aktív tag
-
blakey
titán
2-essel nem volt dolgom, 1-est előszeretettel használom. A 2-es egy-két dologgal tud többet. Azt vedd amelyik szimpi, ha 2-es a billentyűzeted akkor a 2-es Trackpadet vedd.
-
oszy
veterán
válasz blakey #24262 üzenetére
A billentyűzetem még az egyes. A 2-es trackpad azért tetszik, mert nagyobb. Viszont találtam egy webshopban garanciásat 36-ért. Egy hírdető 34-ért árul bontatlant. 1-es trackpadot pedig nem találok normálisat jó áron. Nekem fontos pl., hogy meglegyen a doboza.
Ami még az 1-es mellett szól, hogy te rakod bele az akksit. Azzal nem lehet gond. A 2-esben viszont beépített van ha jól tudom, mert adnak mellé egy lightning kábelt is.Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
blakey
titán
Akkor várj az egyesre,hátha lesz valami jó ajánlat, én 1,5 éve vettem egy 1 éves darabot doboz nélkül 10e-ért, olyan mint az új. Itt nem érdekelt a doboz meg amúgyis elfér a biilentyűzet mellett a dobozban ha épp eladnám, mert az iMachez kapott bill. megvan.
Személy szerint annyit nem adok egy trackpadért, akkor inkább veszek 2 db "régit".ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Ha nincs semmi baja és tényleg hibátlan akkor a doboz nem oszt, nem szoroz. Árában tovább tudod adni.
-
bandras0226
aktív tag
Safari helyett keresnék egy másik böngészőt. Hiába áll0tottam be neki hogy inditáskor az előző munkamenet lapjait töltse be, hát csak azért sem. Ráadásul az oldalak méretezését is elfelejti.
Windowson Firefoxot használok ott 60-80 oldal nyitva van. Viszont Macen nem valami jó a Firefox áll0tólag."Neked édes fiam, még az akasztófa alatt is Kegyelmes Úr vagyok".
-
r4z
nagyúr
válasz bandras0226 #24268 üzenetére
cmd+Q-val lépj ki, ne a felső sarokban lévő gombbal, akkor visszatölti.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
blakey
titán
válasz bandras0226 #24268 üzenetére
Azt használsz amit csak akarsz, sokáig FF-et használtam, egy jó ideje a másik böngészőm a Chrome, nagyon jó újabban.
-
blakey
titán
Azzal nem is lép ki a programokból. Mármint a felső sarokban lévővel.
-
blakey
titán
válasz Ragnar95 #24272 üzenetére
Azt írtam, hogy a programot nem zárja be. 18 év alatt ha 3x használtam valamelyik programnál a piros gombot. Kilépni mindig "alma"Q-val lépek ki.
-
blakey
titán
Nagyon kevés program van ami kilép a piros gombbal, nálam alig van ilyen, hirtelen nem is tudom melyik az.
-
blakey
titán
Szuper, nincsenek telepítve a gépemen.
-
Ragnar95
félisten
válasz blakey #24274 üzenetére
Tudom, inkább a kérdezőnek szólt a hsz-em kiegészítésképp, csak pont a te mondandómra reagáltam
Én régebben többször is megszivattam maga pont Safarinál, hogy véletlenül piros x-re nyomtam, aztán nyithattam újra a tabokat. Általában én is cmd+q-val lépek ki azon kevés programból, amit be szoktam zárni.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
TigerCat
nagyúr
válasz Ragnar95 #24278 üzenetére
Én meg beállítottam BetterTouchTool-ban, hogy jobb gombbal kattintva a pirosra, záródjon be az egész alkalmazás. Probléma megoldva... Amúgy ⌘+Q-t használom legtöbbet, viszont amikor ilyen lendülettel tolom, jól jön.
-
Tibi86
aktív tag
Újabban kacérkodom, egy Airport Extreme beszerzésének gondolatával, mivel a jelenlegi alap TP-Link routeremnek már a 100Mbit-et is nehezére esik kipumpálni magából wi-fin keresztül.
Szerintetek várható az airport termékcsalád frissítése a közeljövőben? (én nem találtam utalást erre a netet bújva) Ugye a jelenlegi generáció már közel 3 éve a piacon van... bár az is igaz, hogy azóta nem nagyon volt számottevő wi-fi szabvány frissítés.
Ti hogy látjátok? -
Chal
addikt
válasz WhiteWalker #24241 üzenetére
Mitől lenne jobb? Digitális mindkét technológia, marhára tökmindegy hogy DP vagy HDMI. Az egyetlen eltérés hogy adott esetben valamilyen egyéb limit miatt (pl régebbi HDMI szabványt tud csak a gép, aminek alacsonyabb a sávszélessége) a HDMI-n nem tud kitolni FHD-nél, akkor lehet javulás, de kizárólag a felbontás miatt, más hatása nem lehet. Ez kb olyan mintha wifivel néznéd az index.hu-t, és rondábbak lennének a színek mint utp kábel esetén
-
Tibi86
aktív tag
Ezt értem, de ez nem a kérdésemre a válasz...
[ Szerkesztve ]
-
r4z
nagyúr
válasz WhiteWalker #24286 üzenetére
Digitális kábel esetén nincs különbség a kábel minőségéből adódóan, ez teljes bullshit. A színek maximum azért lehetnek mások, mert más színprofilt használ hozzá a számítógép.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Chal
addikt
Ami szintén parasztvakítás és placebo. HDMI és DP esetén van egy sávszélességigény, amit vagy tud a kábel vagy nem. Illetve vannak külső zavarok, amiknek vagy ellenáll, vagy nem. Ha valamelyik ezek közül beüt, akkor vagy egyáltalán nem lesz szinkron az adó és a vevő között, vagy lesz, de digitális glitchek lesznek a képen, ilyenkor érdemes jobb minőségű (drágább) kábelt venni, de csak ésszerű keretek között.
Olyan, hogy szebbek lennének a színek meg élesebb a kép, nincs. Nagyon sok idióta hifista/házimozi őrült próbálja ezt megmagyarázni, és nagyon sok cég készségesen ki is szolgálja őket (ezért léteznek pl. fél milliós HDMI kábelek), de a világon még senkinek sem sikerült ezt semmilyen méréssel vagy teszttel bebizonyítania Eközben a HDMI-t meg a TDMS protokollt kitaláló mérnökök meg nagyon jókat röhögnek az egészen
[ Szerkesztve ]
-
wm2
őstag
750 ft-ért rendeltem kínai hdmi-t (mindegyik az) és tökéletesen teszi a dolgát, igaz várnom kellett rá 1 hónapot
a monitor menüjében érdemes átnézni a kép üzemmódokat, mert nem ám úgy van, hogy összedugod és minden a legjobb, pl. nekem teljesen más értékek szerint van állítva felkonvertált túlexponált torrentes mkv filmekhez, profiknak meg ott van http://www.basiccolor.de/en/[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
Chal
addikt
Bocs az offért, de ide kapcsolódó jó sztori: a szomszédban a projektor topicban durva flamek mennek erről folyamatosan. Informatikusként a hajam az égnek áll, hogy miket próbálnak egyes emberek megmagyarázni. Amikor a józan ész meg a bizonyítható érvek nem értek semmit, akkor gondoltam egyet, és írtam egy e-mailt a high-end hdmi kábel fanok által favorizált kábelek egyik nagy gyártójának, az Audioquestnek. Megdöbbentő volt hogy mennyire ugyanazt a dumát nyomták az elején (annak ellenére hogy sejtettem hogy ez lesz, hiszen ebből élnek). Jöttek azzal hogy az analóg hangtechnikában is micsoda szerepe van a kábelnek, tehát akkor itt is így van Miután váltottunk pár levelet, látták hogy egy kicsit mélyebben benne vagyok a témában, és gondolom azért a végletekig nem akarnak hülyeségeket írni (ők egy cég, tehát jogilag sem vezethetik félre a vevőt amikor nyers technikai kérdések merülnek fel), akkor kerek perec leírták hogy igen, a fél milliós kábeleik nem javítják a képet, nem lesz tőle szebb a tenger kékje, se élesebb a kép, csak ahol rossz a vétel HDMI vagy DP fogadó/megjelenítő oldalon (kockásodik a kép, vagy nincs is) pl. külső zavar vagy túl nagy kábelhossz miatt, akkor a drága high-end kábeleik MEGOLDHATJÁK a dolgot
Az említett fórumon az ellentábor reakciója: egy hozzá nem értő supportos emberrel beszéltem, aki tuti egy indiai vendégmunkás, csoda hogy tudott angolul Na én ekkor ott kiszálltam ebből a témából örökre
-
WhiteWalker
nagyúr
Betűélesség megoldva , lecsereltem a gyári betűtípust a Lucia Grande-ra.
Most már f@sza -
TigerCat
nagyúr
válasz WhiteWalker #24292 üzenetére
Jó ötlet, ez is egy megoldás...
-
amulet
senior tag
sziasztok, most már tényleg kell valami megoldás mert idegesítő, légyszi valaki segítsen !
szóval én kábelen és wifin is használom a gépet és a NAS megosztott mappáim (smb) be szoktam tenni a kedvencekbe a Finderen belül, de amikor pont váltok kábelről wifire vagy fordítva akkor eltűnnek a kedvencekből ezek a megosztott mappák, ilyenkor újra be kell húzni őket.
Kellene egy olyan megoldás ami fixen kiírja a kedvencekbe a megosztott mappákat és ott is hagyja vagy esetleg az eszközökhös sem rossz.
A Megosztott résznél ott a NAS ip címe, de állandóan megkeresni a kedvenc mappáimat idegesítő.
Szóval nincs erre valami megoldás, akár fizetős is? -
blakey
titán
válasz amulet #24294 üzenetére
A kedvenc mappákból csinálj Aliast, jobb klikk, Make Alias.
Esetleg Forklift és ott veszed fel kedvenceknek.
Hogy veszed fel kedvencekbe a Finderbe? Valami nem jó, elvileg nem tűnik el.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
oszy
veterán
Az iCloud-ot lehet úgy használni, mint pl. a Dropbox-ot? Ha igen hogyan?. Kukázni akarom az OneDrive-vel együtt ha az iCloud is ilyen
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
-
Létezik. Pl. DiskKeeper Advanced Cleaner-t annó egy promó keretében szereztem be, de a ccleaner is elérhető OS X-re.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows 11
- eBay
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Synology NAS
- CSS topic
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- További aktív témák...
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700KF - Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC // i7 8700 // RTX 3070 // 16gb 3200MHz RGB ram // vízhűtés // SSD+HDD + Ajándék billentyű
- Lenovo P520: Intel Xeon W-2140 (8/16T - 4.2GHz)/ 64GB 2666MHz DDR4 ECC / 512GB NVMe / W11 Pro / ÁFÁs
- Eladó Mac mini Late 2014/2,6GHz i5/8GB
- Komplett gaming pc xeon 2680v4/32gb ddr4/gtx1650/240gb ssd/450 Gold+ tap
- Freenove Robot Dog Kit for Raspberry Pi 4 32GB Card, 8GB RAM + 10x3500mAh robotkutya robotmacska
- Lenovo M75q mini PC (Ryzen5 PRO 4650GE ~12500T intel vonalon 16GB DDR4 240 SSD) gyakorlatilag új
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest