Új hozzászólás Aktív témák

  • RedAnt

    aktív tag

    A helyzet:
    Mikor virtuális terminálról X-re váltok (alt+F7) vagy vissza, a monitor kihagy 4-5 másodpercre, amit akkor szokott csinálni, mikor a felbontást vagy a frissítést állítom át.

    A konzolon és az X-en is 1280x1024 felbontást használok 60 Hz-en. Azt szeretném elérni, hogy ilyen váltásokkor ne kelljen várni, ugyanazokat az órajeleket kapja a monitor folyamatosan, ne érezze úgy, hogy üzemmódot kell váltania.


    Addig oké, hogy az xorg.conf-ban egy megfelelő modeline-t kell megadni. De fogalmam sincs mi lenne a megfelelő. 5-6 netes generátorral próbálkoztam, amik különböző eredményeket adtak, de egyik sem felelt meg. Pedig rémlik hogy egyszer már sikerült a dolog, de még egy előző telepítésnél lehetett, nem találtam sehol a megfelelő xorg.conf-ot...

    Kérdéseim:
    - ki tudom e deríteni, hogy a virtuális terminál milyen ''modeline''-t, milyen időzítéseket használ? Bootnál csak azt adom meg neki hogy vga=793 Akkor ezeket az időzítéseket megadnám az xorg.conf-ban és kész.

    - vagy, lehetséges e az időzítéseket az X-en belül ''on-the-fly'' próbálgatni? már ezzel is előrébb lennék, mint folyton újratölteni az X-et... xvidtune nem működik, bármit állítanék, ''Invalid mode requested''-et dob.

    - bármi infónak örülnék ami közelebb visz!

    Acer AL1714, ATI Radeon 9250, Ubuntu 6.10, GDM 2.16.1, X.org 7.1.1


    [Szerkesztve]

    ╚╦╦╦

Új hozzászólás Aktív témák