Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsozsa74
őstag
válasz Találtgyerek #66197 üzenetére
Nem rossz! Mondjuk a 3 tekerő lehetne kissé ízlésesebb tálalásban. Egyedül a színével van gondom, a f.s barnánál találhatott volna valami sportosabbat is az alkotó. De amúgy ezért az árért ajándék!
Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74
-
zsozsa74
őstag
Találtam egy kis SimHub okosságot, ami talán nem is olyan kicsi és megosztásra érdemes.
Valami keresésem kapcsán feldobott a YT egy érdekes videót, aki akarja itt megtekintheti: [link]
A lényege, hogy létezik egy olyan Simhub effekt, hogy "Traction loss". Azaz tapadás vesztés, ami szépen rá lehet tenni a gázon lévő shakerre vagy reaktorra és így gyakorlatilag onnantól, hogy kezd megszűnni a tapadás, máris érzed a jól eső masszázst a talpad alatt és tudod kontrollálni az "esést".
Ez egy nagyon nagy segítség. Korábban rátettem a TC-t a gázra, de az inkább gimmick, sokat nem segít, hogy érzem, hogy darál a ketyere és teszi a dolgát. De ez tényleg "game changer" tud lenni!
Most úgy másfél hete használom, mára már beidegződött, hogy a masszírozás már nem csak annyit jelent, hogy darál a TC és nem kell semmit csinálni, hanem azt, hogy helló, baj van, megindult a verda és qrva gyorsan kéne valamit csinálni, hogy ne fűnyírás legyen a vége. És működik a dolog! Nagyon is jól.
Na most amiért megosztásra alkalmasnak ítéltem ezt, az az, hogy eltérően az össze többi effekttől, ami defaultban ki van téve, hogy válogass közülük kedvedre, ez az egy (!) speciel pont nincs kitéve, hanem el van dugva az "Add effect" gomb alatti menüben, amit én pár éves SimHub használatom alatt sosem bolygattam és ahogy olvasom a kommenteket, más sem igazán. Szóval döbbenten álltam az előtt a tény előtt, hogy létezik egy ilyen über effekt, de valami rejtélyes oknál fogva nincs feltálalva az egyszeri szimes előtt, mint az összes többi.
Szóval csak kattintás az "Add effect"-re és ott ki lehet választani a Slip and Lock alcsoportból. Rámész, majd alul megnyomod az "Add" gombot, ekkor kikerül a hozzárendelhető effektek közé.
A videó szerint még hangolni kell az effekt beállításain, én meg is tettem az ajánlott beállításokkal, jól is működik nálam (AMS2-ben).
Most úgy néznek ki a reaktor beállításaim, hogy féken van az ABS és a wheel lock (blokkolás), a gázon meg a Traction loss és a Gear change (váltás). Ez utóbbi csak gimmick, de nekem jóleső érzés alulról is egy erőteljes kattanás váltáskor.
Remélem másnak is hasznos volt. Ajánlom kipróbálásra, akinek szintén újdonság volt!
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz zsozsa74 #66211 üzenetére
Köszi az infót, a wheel slip és wheel lock nekem régóta be van hekkelve, de akkor még nem volt traction loss (én dash effektre is kitettem egyszer, ott villogott a slip vagy lock esetén. De sokszor a wheel slip nem j, mert az minden még jó slipre is jelez, és zavaró tud lenni.
iracing meg eleve nem jelez vissza TC-re csak ABS-re
Na újabb ok az állítgatásraElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Találtgyerek
veterán
Mivel érdemes tisztítani egy bőr kormányt? Leginkább a varrásnál koszolódott el. A kesztyű kicsit megszínezte.
06-3o/9759I39
-
aktív tag
válasz Találtgyerek #66216 üzenetére
Low effort: mikro szálas rongy, finom kefe, langyos szappanos víz.
High effort: megfelelő cucc innen. Utána utcai autón el lehet használni a maradékot. -
Találtgyerek
veterán
EA WRC PH Fun verseny. Ha valakinek van kedve indulni: [link]
06-3o/9759I39
-
biker
nagyúr
Rennsport 1.8.5 update: Hypercars
[link]Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Lincoln76
aktív tag
Sziasztok!
Igen én... használtam, mert egyébként semmire nincs időm, csak most lesz ez 3 nap szabim (amit én adtam ki magamnak) és gondoltam feljövök a PH-ra (is) 1752 nem olvasott hozzászólás után, nem voltam itt több hónapja. De most erre válaszolok. Ha még nem csináltad meg, akkor semmilyen késés nincs és erről írtam én is, hogy semmi értelme nem lenne, de gyors LAN kell hozzá és nem WLAN. Más közben ne használja a netet azon a router-en, amin játszol.
[ Szerkesztve ]
-
tome0001
Topikgazda
Sziasztok fórumtársak,
Régóta szerettem volna fejleszetni a cockpitemet mivel a szimes perifériák fejlesztésével végeztem (tudom, kit akarok becsapni, magamat? ) , amit most meg is tettem, erről számolnék be, hátha van valakinek hasznos info benne esetleg.
Az IKEA Poang ment, és jött az Atesz wheelstandhez a hátsó rész.
Sokat gondolkoztam hogy versenyülés vagy autós ülés legyen, de szerencsére hallgattam rátok és végül az autós ülés mellett döntöttem.
A versenyülések legnagyobb része nem az én méretemre van (180/92) és a normálisabbak 120k körül indulnak (ennyit azért nem akartam rászánni, megmondom őszintén). Ezért kb. 3 hét keresgélés után találtam egy Skoda Octavia MK3-as anyósülést, amit nem kellett szettben megvennem, hanem külön csak az anyóst eladta egy fiatal srác. Mindképp olyat akartam ami "kiisnézvalahogy" nem egy 30 éves kibolyhosodott ülés. 40k-ért adta a srác, makulátlan állapotban van, állítható deréktámasszal, emelő és döntő funckciói is hibátlanul működnek. Nagyon nehéz volt csak anyósülést találni külön, ami jó állapotú, nincs cigivel kiégetve, elszakadva, kiülve, stb. Ki kell várni a jó vételt sajnos, mert tényleg ritka a jó állapotú anyósülés. Nem volt közel hozzám, de legalább kirándultunk egyet a családdalMásfél óra szerelés, állítgatás, csavarkiválasztás, stb. után jött a gyakorlati teszt. A Fanatec v2-es pedálomat a Poang "hintássága" miatt csak 15%-os Brake Force-al tudtam használni, de az első próbálkozásom az új üléssel már 25-30% körül volt. Hungaroringen 10 kör után tizedre azonosan megfutottam a legjobb időmet (nem gondotlam volna). Ami a legjobban szembetűnt hogy sokkal konzisztensebben tudok menni - eddig azt hittem hogy ez egy kicsit elcsépelt szimulátoros fogalom, de rájöttem hogy nem, valóban létezik.
Az üléscsere óta kb. 2-2,5 órát sikerült csak mennem, de nagyon élvezem vele az ACC-t és nagyon várom már az AC2-t.
A Poang amikor nem használtam a szimut a hálószobában lakott, általában ruhákat tartottunk rajta, a hátsó részt most is beviszem a hálóba, habár így üléssel együtt kb. 25kg a hátsó rész, de megéri a cipekedést
Egy dolog van amit nem sikerült megszoknom, hogy a fix cockpit hátsó rész miatt így hogy a v2 pedal egyelőre 3 pedálosként van szerelve - de a kuplungot igazából nem is használom, furcsa hogy nem szimetrikusan van a kormány tengelyéhez képest a fék balra és a gáz jobbra, hanem a fék és a gázpedál is a kormánytengelytől jobbra helyezkedik el, és így egy kicsit kicsavarodva ülök a cockpitben.
Ezért a későbbiekben tervezem átszerelni szimetrikusan 2 pedálosra a v2-t.És akkor egy kép (előtte vs. utána):
Üdv,
T.[ Szerkesztve ]
-
Laby
őstag
válasz tome0001 #66224 üzenetére
Helyes, jól döntöttél. Örülök, hogy így bejön.
Kíváncsi leszek mennyi ideig fogod cipelni az ülést a tartójával együtt...
Én tuti nem cipelném minden játék alkalmával. Persze gondolom hely miatt muszáj, de ha nem tudnék rá alternatív megoldást, akkor egész biztosan lusta lennék odaülni játszani, mert körülményessé válna a játék, és inkább már neki sem állok.Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
Bandit21
addikt
Hogy más ne járjon így (ahogy amúgy én is jártam anno) leírom amit privatban is:
Az autós ülések közepe ritkán van ott ahol az ülés mértani közepe ezért az Atesz tartóval játszani kell hogy jó legyen a dolog.Nálam így van középen:
Ja es en is tologatom minden este a szőnyegen...
[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
Bandit21
addikt
válasz Találtgyerek #66227 üzenetére
Az van hogy ez az autós üléssel bazi nehéz.
Meg kéne fúrni hozzá hat/inkább nyolc helyen hogy jó legyen.
Kéne az ülés 4 sarkába a bázis tartó 2 oldalára és a pedál tarto alá is sőt oda is inkább 4.
Az 10.Az Atesz rig-en nincs alul egy keret amin az egész ül.
Ha lenne, elég lenne 6 kérek mondjuk.
Agyaltam már rajta hogy kéne alulra valami ami gurul de akkor már 200 kg lenne az egész... Nem tudom milyen kerekek bírnak azt el.
-
Bandit21
addikt
válasz András12345 #66229 üzenetére
Alapvetően kagyló ülésekhez van kitalálva. Azoknál a közép az közép.
De gondolom egyre több ember kezdett autós ülést venni ott viszont nem igy van. Plusz ott a sín távolság sem egyforma. (Fiat sin pl 10 cm el közelebb van mint a VW)De a sin tav állítás lehetősége arra is jó hogy aszimmetrikus legyen a beállítás és ezzel lehet orvosolni hogy az autós ülés a sínt és az ülés közepét tekintve nem az.
Főleg korszerűbb üléseknel van ez ahol ott a doles és magasság kar. Arra az oldalára ahol ez van kell lent a plusz táv.regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
JulesTS
őstag
Kedvenc és alulértékelt szimulátoromba érkezik a Fanatec kormányhoz tartozó autó:
https://www.facebook.com/raceroom/posts/pfbid038KJwHYiBEiUNaj6f9VRL8koB1cEpUuBCwhX9BaasVMfDBrMWpSj38NCSUiwiyt1Vl -
JulesTS
őstag
Nekem is így volt a monitorom. Aztán vettem egy asztalra felfogatható monitor állványt és azzal a bázis tengely oldali széléhez tudom húzni, ami annyit változtat a helyzeten, mintha 3..4 collal nagyobb monitorom lenne. Innen meg 2..3 mp alatt vissza tudom tolni "munka" pozicióba. Annyi hátránya van, hogy aránylag mély az asztalom és a hátsó részeről nem ért volna annyira előre amennyire kell, így átfúrtam az asztallapot és az asztal szélére szorítós helyett átmenő csavaros rögzítéssel kb. asztalközépen áll az oszlopa...
-
szacsee
nagyúr
Használ valaki csúsztatható üléskonzolt pedáltartónak?
Kellett vennem egyet az új ülés alá és kettőt rendeltem, így a tökmagok is szimezhetnek egy kicsit anélkül, hogy a pedálsor rögzítéséhez kellene nyúlni.
Azt nem tudom, hogy az LC fék növelt igénybevétele miatt nem lesz-e előbb utóbb holtjátéka?[ Szerkesztve ]
-
zsozsa74
őstag
Egy kis pünkösdi színes (amúgy sincs valami nagy pörgés):
Verstappen tegnap este, meg ma reggel még nyomott az iRacing-ben rendezett Nür 24 óráson egy-egy stintet a Team Readline csapatával. Elsők voltak, amikor átadta a kocsit. Itt csak az az érdekes (ha van olyan szimes, aki épp nem tudná), hogy a hétvégén Imolában F1 futam van, ahol ugye Maxnak jelenése van.
A hír: [link]
Én mondjuk tegnap este pont bele is futottam YT-on az élő streamjébe.
Azért le a kalappal. Némi F1-es élő versengés közepett még erre is jut engergia. James Hunt anno mondjuk bulizni ment volna, meg qrvázni a verseny előtti este... De hát más idők jártak.
[ Szerkesztve ]
-
zsalesz
tag
Kb egy évvel ezelőtt mikor venni akartam egy Fanatec Porsche 911 Gt3 kormányt, még véletlenül sem volt eladó egy sem a hardveraprón. Hónapokon keresztül vártam hátha lesz de nem jött. Most felnéztem rögtön van 3 is...
De ami egyből szemet szúrt, hogy rengeteg eladó Fana cucc van...
Aki most akár használtan összerakni egy jó cuccot, kis szerencsével jó áron megteheti...[ Szerkesztve ]
-
Bandit21
addikt
válasz JulesTS #66241 üzenetére
Ma is "csak egy újabb unalmas" győzelme volt, de az utolsó 10 körben elkent elsőkkel ment tizedre azonos köröket és maradt első, pedig Nor 6-ról 1 mp-re jött fel rá. Hiába volt Ver - Nor 1-2 az első körtől, ez most egy izgalmas verseny volt.
-
aktív tag
Simhome-on megjelent pár elfogadható árú replika kormánymodul - [link].
Sajnos csak render képek vannak róluk, tudja esetleg valaki, hogy ki gyártja őket, milyen minőséget képviselnek? -
bilanszki
csendes tag
-
JulesTS
őstag
Kicsit beképzelt volt, de sajnos van mire..
Azóta benőtt a feje lágya is. -
JulesTS
őstag
-
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest