Aktív témák

  • koncsik

    MODERÁTOR

    Coronavirus (COVID-19) Update: FDA Limits Use of Janssen COVID-19 Vaccine to Certain Individuals
    Az FDA 2022. május 5-én bejelentette, hogy a Janssen COVID-19 vakcina sürgősségi felhasználási engedélyét (EUA) azokra a 18 éves és idősebb személyekre korlátozta, akik számára más engedélyezett vagy jóváhagyott COVID-19 vakcina nem hozzáférhető vagy klinikailag nem megfelelő, valamint azokra a 18 éves és idősebb személyekre, akik azért választják a vakcinát, mert egyébként nem kapnának COVID-19 vakcinát.
    A TTS (trombocitopénia szindrómával járó trombózis) egy ritka és potenciálisan életveszélyes vérrögökkel járó szindróma, amely alacsony vérlemezkeszintekkel jár együtt. A tünetek megjelenését körülbelül egy-két héttel a Janssen vakcina beadását követően észlelték.
    Az FDA megállapította, hogy a meghatározott csoportokra korlátozva a vakcina ismert és lehetséges előnyei meghaladják az ismert és lehetséges kockázatokat. A vakcina engedélyezett felhasználásának felülvizsgálatát tükrözi az oltóanyagot beadó egészségügyi szolgáltatóknak szóló adatlap, amely figyelmeztető nyilatkozatot tartalmaz, amely összefoglalja a TTS kockázatát.

    "Elismerjük, hogy a Janssen COVID-19 vakcinának még mindig szerepe van a jelenlegi világjárvány elleni válaszlépésekben az Egyesült Államokban és a globális közösségben. Intézkedésünk a vakcina beadását követő TTS kockázatának aktualizált elemzését tükrözi, és a vakcina alkalmazását bizonyos egyénekre korlátozza" - mondta Dr. Peter Marks, az FDA Biológiai Termékek Értékelési és Kutatási Központjának igazgatója. "A mai intézkedés bizonyítja biztonságossági felügyeleti rendszereink szilárdságát és elkötelezettségünket annak biztosítása mellett, hogy döntéseinket a tudomány és az adatok vezéreljék. Szorosan figyelemmel kísértük a Janssen COVID-19 vakcinát és a beadását követő TTS előfordulását, és a biztonságossági felügyeleti rendszerekből származó frissített információkat használtuk fel az EUA felülvizsgálatához. Az ügynökség továbbra is figyelemmel kíséri a Janssen COVID-19 vakcina és az összes többi vakcina biztonságosságát, és ahogyan a világjárvány során is, az új biztonsági információkat is alaposan értékelni fogja."

    Translated with www.DeepL.com/Translator (free version) - picit korrigálva, de lehetnek hibák, bocs :B

    Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

Aktív témák